Donderdag 19-11: Moord Vollenhove muurvast & de seksmoord in het maxc3xafsveld

19 Nov

VollenhovehuisachterDe dubbele moord op het echtpaar Jurrie en Marrie Vis in Vollenhove lijkt muurvast te zitten. In de Telegraaf vertelt zoon Klaas dat hij bang is dat het helemaal niet meer wordt opgelost. Er is wel dna van de dader of daders, maar dat is het enige. Vermoedelijk gaa het om een domme roofoverval door gewelddadige buitenlandse criminelen. Er rijdt hier wat van dat gajes rond. Vorige week kwam dat ook aan het licht door die zaak in Driel, waarbij vijf Engelse criminelen een pinautomaat leegroofden en er met een plofkoffer vandoor gingen. Onderweg sloeg de auto over de kop, drie dood, twee gewond. Er zullen niet veel mensen zijn geweest die niet stiekem even hebben gedacht: "Eigen schuld, dikke bult". Maar achter elk van die slachtoffers schuilt misschien ook een boeiend levensverhaal.

"Neergestoken xc3xa9n doodgeschoten. Geen sporen van een worsteling of inbraak. De voordeur zelfs nog op het nachtslot, de poort naar de tuin ook. De achterdeur open. Kostbare vazen en schilderijen hingen er nog. Alleen de levenloze lichamen van Jurrie (64) en Marrie (60) Vis vormden twee maanden terug de stille getuigen van een verschrikkelijke misdaad. Vollenhovepaar

Voor zoon Klaas Vis uit Rotterdam, een voormalig binnenschipper en ex-eigenaar van een computerbedrijf, lijkt de geschiedenis afsluiten zonder antwoorden te krijgen, onmogelijk.

xe2x80x9eMijn moeder had haar handen nog omhoog toen ze in haar stoel, waar ze altijd in zat als ze tv keken, werd gevonden. Messteken in haar lichaam en een kogel door het hart. Mijn vader lag. Hij leek wel gexc3xabxecuteerd. Een enkel schot door zijn hoofd. Waarom toch twee soorten wapens?xe2x80x9d

Klaas Vis vertelt ook hoe de politie bleef doorvragen naar de relatie van zijn jongere  broer met zijn ouders. Ze zagen het kind van zijn broertje en zijn ex nog steeds, tot ergernis van de broer. "Hij heeft ook niet altijd in de beste kringen verkeerd. Maar dat hij er iets mee te maken zou hebben? Ik vind het heel onwaarschijnlijk.xe2x80x9d

                                                  *

Gabbyhessels2web Vorige week kondigde ik de reportage aan over Erwin Lodders uit Zichen – net onder Maastricht – die na een feestavond de 18-jarige Gabby Hessels vermoordde. Volgens Erwin was de ‘wurgseks’ in het maxc3xafsveld wat uit de hand gelopen, maar het was ook nogal eenzijdig: het wurgen kwam alleen van zijn kant en na een seksritueel van een uur trapte hij Gabby ongenadig dood, ze was zo verminkt dat het leek alsof er een auto over haar heen gereden was.

Daarna had hij haar willen begraven in een twintig meter diepe zandput, bij de steenfabriek waar hij werkte. Voor het zover was was hij al aangehouden en had hij al bekend.

"Hoe kan iemand zijn leven zo verknoeien voor vijf minuutjes plezier," verzuchtte een collega van Erwin tijdens het proces dat begin november diende bij het hof van assisen in Tongeren.

ErwinloddershlnZijn daad was ‘onverklaarbaar’. Hij werkte keihard, had al jarenlang een vaste relatie en iedereen kende hem als een lieve aardige nette jongen. Toch had hij tijdens een feestje in het dorp zijn oog laten vallen op Gabby, die toevallig die avond alleen was omdat haar vriend een vrijgezellenfeest had in Maastricht.

De vriendin van Erwin was al boos naar huis gegaan, hij had – zo bleek later uit verklaringen van zijn vrienden – de hele avond al lopen geilen op Gabby. Hij noemde haar xe2x80x98sexyxe2x80x99 en xe2x80x98een lekker stuk die een stoot waard is. Er zou alleen een andere kop moeten opstaanxe2x80x99. Tijdens het proces vergoelijkte hij de laatste opmerking als ‘toogpraat’.

GabbygrafwebHij liep met haar mee en voor wat er toen verder precies is gebeurd zijn we aangewezen op wat Erwin daar zelf over verteld heeft en op de sporen uit het technisch onderzoek. De hele reportage staat nu online.

                             *

Nieuwsgierig vraagje: gisteravond tussen acht en tien uur waren er onverklaarbaar veel bezoekers op de site, en niet via een doorlink van een web-log. Ik was/ben zelf even niet in de buurt, weet iemand of er iets op radio of tv is geweest over een bepaald onderwerp?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: