Dinsdag 17-11: Doedens, Tano, Nijkamp, Olga, Mullens & Campert

17 Nov

Koudbloed5coverOud-advocaat Piet Doedens – geveld door een hersenbloeding – nam het gisteren in het Amsterdamse paleis van justitie op tegen inspecteur R. van Kuijk van het politiekorps Gelderland-Midden. Van Kuijk leidde het onderzoek naar hasjbaron Charles Zwolsman en voelt zich gekwetst doordat Doedens in 2007 onderzoek eiste naar verboden opsporingsmethoden in het onderzoek naar Zwolsman.

Het gaat om de inval in de boerderij in Zwartebroek, een zaak die aan alle kanten stinkt. Doedens had destijds nogal denigrerend gedaan over het onderzoek door ‘de boerenpolitie’ die wel erg toevallig op drugs, wapens en geld was gestuit. In mijn boek ‘Vrouwen in het kwaad’ vertelt Scarlet Francini, de vriendin van Zwolsman, ook uitvoerig over die gang van zaken. Maar volgens Van Kuijk was er niks aan de hand en hij eiste genoegdoening. En zo hield Doedens zijn allerlaatste pleidooi in een rechtszaal voor zichzelf.

                                                       *

Gisteren even gemist: zondagavond is in Oud-Krispijn in Dordrecht een 27-jarige Antilliaan uit Zwijndrecht doodgeschoten op zijn fiets. Zijn identiteit is nog niet bekend.

                                                       *

Tanojansen Het 15-jarige meisje dat de politie vertelde waar het doxc2xadde lichaam van Tano Jansen kon worden gevonden, wordt toch verxc2xadvolgd. Vandaag wordt het bezwaar hiertegen behandeld. In juni kwam de slechthorende Tano in Apeldoorn om het leven door verstikking, nadat hij was opgesloten in een zeecontainer door een groepje jongens dat hem ‘een lesje wilde leren’.

Het staat nog niet vast of Tano zelf een brandje stichtte, in paniek, of dat het door anderen was aangestoken. Eerst leek het meisje vrijuit te gaan, maar ze moet zich nu toch verantwoorden voor het naxc2xadlaten onmiddellijk hulp in te roepen.

Volgens Ron Heutink, de advocaat van het meisje, was ze niet betrokxc2xadken bij het opsluiten maar werd ze later door jongens die er wel bij waren geweest opgexc2xadbeld en meegenomen. Toen zagen ze dat er rook uit de container kwam en constateerden ze dat Tano dood was. Het meisje biechtte het drama een paar dagen later op aan haar vader.

                                                           *

Nijkamppanorama2

Diezelfde Ron Heutink is ook advocaat van een van de drie verdachten voor de liquidatie van Gert Nijkamp. De schutter is bekend: de 24-jarige junk Angelo M. op een scooter, maar wie gaf opdracht? Gisteren bleek dat de stiefvader van de schutter tijdens een verhoor een naam heeft genoemd. Het zou gaan om de broer van de clixc3xabnt van Heuxc2xadtink. Dus, meent Heutink, kan zijn clixc3xabnt er wel uit. De rechtbank vond van niet.

                                      *

Waar is Olga? De politie zoekt een ontxc2xadvoerde Russisch sprekende vrouw van ongeveer 25 jaar oud. Vorige week trof  de politie in Brabant de vermiste Ludmila Postma aan. Zij zegt dat ze in Leeuwarden werd ontvoerd en bij deze Olga in een huis texc2xadrecht zou zijn gekomen. Toen de vrouwen naar een andere plaats werden overgebracht wist Ludmila te ontsnappen, maar was is Olga? Later hopelijk meer achtergronden over deze bizarre toestand.

                                                       *

Twee mannen uit Sittard (25) en Geleen (41) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marie-Josxc3xa9 Mullens(56). De docente uit Spaubeek werd op 15 mei dood aangetroffen na een brand in haar woning. Mullens lijkt het tamelijk willekeurig slachtoffer, er zijn in dit gebied in die periode heel veel gewelddadige woninginbraken en autodiefstallen gepleegd.

                                                        *

RemcocampertEn dan is het ook weer dinsdag=bepsterdag. Op bepster staat nu mijn nieuwe column. "Exc3xa9n cel is maar twee meter lang…"

Over de verkrachting van Remco Campert door de spellingpooiers van de Volkskrant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: