Eis bijlmoord weinig verrassend

10 Nov

ElzelientelUpdate 14.30 uur:

Elf jaar celstraf is de eis tegen de 64-jarige Elzelien K. uit Badhoevedorp. Op 5 september vorig jaar sloeg ze haar man (61) en dochter (22) in hun slaap dood met een bijl. Dat de officier van justitie met zo’n eis zou komen lag voor de hand, interessanter is het vonnis, over 14 dagen. Het Openbaar Ministerie ziet – hoe verrassend -geen direct verband tussen het gebruik van antidepressiva en de moorden.

Elzelien had last van zware depressies nadat hun zoon in 1998 met de scooter was verongelukt. Kort voor de moorden had ze een te hoge dosis Seroxat geslikt waardoor ze erg agressief was geworden, maar het OM twijfelt aan de hoeveelheid.

Volgens deskundige professor Anton Loonen is er wel direct verband tussen de pillen en de moorden, de officier van justitie neemt die bewering met een korrel zout. Meer achtergrond over seroxat: zie hier

No Responses to “Eis bijlmoord weinig verrassend”

  1. Pieter November 10, 2009 at 8:00 pm #

    Ik ben van huis uit maar een politiek econoompje en geen geletterde, wijze jurist met een verfijnde kijk op de maatschappij maar ik heb het idee dat je met een goed verhaal, een pot pillen en (als je geluk hebt) een culturele achtergrond waarin het er net eventjes wat anders aan toegaat dan wat men normaal acht je relatief goedkoop een paar mensen om zeep kan helpen.

    Twee personen foetsie! 11 jaar.

    Dus…bij leven en welzijn loop ik de kans dat ze zo rond 2016 voor me staat bij de bakker.

  2. Robbie November 11, 2009 at 6:51 am #

    Het is inderdaad echt schandalig..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: