Bagage op Schiphol

7 Nov

Update 11.00 uur:

Klmbonaire

"Nxc3xb3xc3xb3it meer KLM!" Hoe vaak ik dat de afgelopen tijd niet heb gehoord. Als er een top-tien gemaakt zou worden van luchthavens en vliegmaatschappijen waar de meeste narigheid is met bagage, staan Schiphol en de KLM ‘gevoelsmatig’ in elk geval helemaal bovenaan. Paar weken geleden had ik een stukje over ANWB Weg Ermee en KLM Vlieg toch op, over de bizarre manier waarop Schiphol met bagage omgaat, tegen het criminele aan. Kwam nu een aardige reactie op:

"Ik heb zelf in die bagagekelder gewerkt en als er een koffer met een sticker fragile erop naar beneden kwam werkte dat meestal averechts. Het meerendeel van die koffers werd dan extra hard aangepakt. Inderdaad onder het gegniffel en gelach van de meeste medewerkers."

No Responses to “Bagage op Schiphol”

  1. Jessica November 7, 2009 at 1:28 pm #

    Vorige week voor mijn werk naar VS, met KLM. Want, zo redeneer je dan, dan gaat er vast niks mis. En daar betaal je dan ook wat extra’s voor. Op de heenweg 4 uur vertraging. Dit werd mij met een grote glimlach medegedeeld. Dat ik mijn aansluitende vlucht aan de overkant daardoor zou missn, tja. Ik kreeg een hotelovernachting aangeboden en daar moest ik het mee doen. Ik kon welgeteld 4 uur in het hotel verblijven omdat mijn nieuwe vlucht alweer 6 uur later vertrok (middenin de nacht, dus inmiddels was ik 38 uur verder). Drie Staten en tijdzones verder dan eindelijk op plaats van bestemming. Dat al mijn afspraken moesten worden verschoven was niet het probleem van de KLM. Met frisse tegenzin ook de terugweg weer in een KLM toestel gestapt. Eenmaal op het vertrouwde schiphol bleef ik als enige over bij de bagageband. Dan ben je dus al 22 uur onderweg, een vriendelijk ‘vult u dit even in’ kan dan zeer, zeer verkeerd vallen. Ik moest me vooral niet te druk maken. Hij kwam vast wel terug en anders was het gewoon een verzekeringskwestie. Dat mijn professionele apparatuur en mijn briljanten ketting in de koffer zaten, typeerden zij als ‘Niet zo slim’. Gelukkig stond na 4 dagen mijn koffer ineens op de stoep, ik geloof dat ie ergens in Korea was gespot. Aan mijn geliefde koffer een kaartje: ‘Please accept our appologies and this voucher for a 25 euro discount on your next KLM Flight.’

    Sommige dingen kun je gewoon beter NIET doen.

  2. Jinga Works February 18, 2011 at 6:38 pm #

    Schiphol Strafrectadvocaten beste advocaat te Schiphol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: