Woensdag 4-11: Graven naar de schatten van Onno Meijer & gevangen soldaat

4 Nov

Onnomeijer1webHet is maar xc3xa9xc3xa9n van de inmiddels 174 achtergrondreportages op deze site, Graven naar Onno Meijer, en hij dateert al uit 2007. Time Flies. Ik ben daar, in Baarle-Nassau of Baarle-Hertog (ik kan ze niet uit elkaar houden) eens wezen kijken toen ze aan ‘t graven waren naar het lichaam van deze spoorloos verdwenen man. Het is een mysterie, maar vanaf het begin was er weinig twijfel over de vraag of de man nog leefde. Niet, dus.

Ik zeg het vaker: internet brengt schimmen uit het verleden tot leven. Het duurt wel eens even. Zo ook in dit geval. In januari 2008 noteerden we hier deze reactie:

"Ik ben de zoon van Onno Meijer, ik ben Benji S-. (04-08-1994). Zijn ex – mijn moeder – heet niet Brasilia maar Basillia en Naomi Parmosa." Die laatste was de nieuwe vriendin van Onno Meijer.

Gisteravond kwam daar deze reactie op, van de oma van Benji, gericht aan haar kleinzoon:

"Lieve schat van me, ten eerste: wat heb ik julie gemist! Hoe dat komt moet je maar aan je moeder vragen, ieder geval niet omdat ik te veel drugs gebruik, als ik zoveel zou gebruiken als zij zou ik hier dit niet kunnen. Zij heeft nogal iets op  haar geweten namelijk en nu ga je zo hard schrikken lieverd, maar sorry, jouw oma zegt niet voor niets gewapend te zijn met  de waarheid. Namelijk op 25-10-2002, toen  jouw – jullie ook zeer liefhebbendeome Ricardo 18 jaar werd, is hij  door iemand die hij zag als zijn beste vriend, met zijn mond open van verbazing, met twee kogels, met voorbedachte rade, ook door jouw moeder mede gepland… Maar zij heeft niet de revolver gehanteerd. Als je dat wil weten moet je bellen naar nummer 013-5422606 van het d.c. en dan vragen naar jouw liefhebbende oma Rachel Verhoekx- van Depas.

Jouw zusje heeft op 4 juli een keer in mijn armen gemogen en ik had jou een keer aan de telefoon, maar lk had jouw stem niet herkend omdat jij de baard in de keel hebt gekregen. Vraag aan je zusje of ze haar volledige naam gaat gebruiken, die is namelijk Celeste-Jinx. De eerste naam is door de moeder bedacht en het laatste gedeelte door jouw op jou beretrotse vader. Hoe sneller je reageert, hoe liever ik het heb. Voor altijd jouw Oma Ras."

                                                         *

In het kader van de opsporingen en contacten:

"Ik hoop dat een van de lezers van deze site mij kan helpen met de volgende vraag:

Een goede jeugdvriend van mij is onlangs opgepakt in Maastricht met verdovende middelen. Aangezien hij tevens beroepsmillitair is zit hij vast in een millitaire gevangenis ergens in het Noorden van het land. Ik woon zelf in Barcelona en het is moeilijk in contact te komen met familieleden. Ik heb zitten googelen maar kom niet veel verder dan sites die verwijzen naar een gevangenis in Nieuwersluis. Heeft iemand een idee welke militaire gevangenissen er zijn? En wat de beste manier is om met hem in contact te komen? (Brief sturen/op bezoek)

Bedankt, Jasper."

                                                        *

Peterwebsite1_2

Websitejoop

Twee andere websites vragen om enige aandacht: die van Peter R. de Vries (www.peterrdevries.nl) is vernieuwd, wordt veel actueler, wellicht mede dankzij de nieuwe kracht Henk Strootman die op gezette tijden een bijdrage zal leveren. Vandaag besteedt Henk aandacht aan de Badhoevedorpse bijlmoord.

Gloednieuw: www.joop.nl van Francisco van Jole, gepresenteerd als de ‘linkse tegenhanger’ van geenstijl. Ik hoorde hem gisteren zeggen dat het om ‘opinies’ gaat. Ik niet veel verstand van websites, maar volgens mij zijn mensen vooral gexc3xafnteresseerd in nieuws en dingen die ze ergens anders niet kunnen lezen of zien dan in opinies. En ik ken geenstijl niet heel goed, maar ‘opinie’ is niet het eerste waar ik aan zou denken. Hoe dan ook, kijk en oordeel vooral zelf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: