Het verleden van Arthur N.

4 Nov

Ruudleusden1web

Update 21.45 uur:

Bericht uit de Amersfoorts Courant van dinsdag 18 december 2001 (in verband met moord op Ruud Kinneging, waarbij Arthur N. als verdachte wordt genoemd)

"Tegen de 35-jarige A.N. uit Stoutenburg, die in mei vorig jaar zijn vriendin Evelyn Michael in haar woning in Amersfoort zou hebben gewurgd, is maandag voor het gerechtshof in Amsterdam acht jaar cel gexc3xabist. Die straf kreeg N. eerder ook van de Utrechtse rechtbank.

De echtgenoot van het 28-jarige slachtoffer vond op 9 mei 2001 het levenloze lichaam van zijn vrouw in hun woning aan de Balans in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. De vrouw, moeder van een peuter, was door wurging met een elektriciteitssnoer om het leven gebracht. Een paar dagen later werd N. gearresteerd. Het slachtoffer had sinds een paar maanden een buitenechtelijke relatie met hem. De Stoutenburger bekende dat hij tijdens een ruzie het snoer om de keel van de vrouw had getrokken. Hij beriep zich ook in hoger beroep op noodweer. Het slachtoffer zou hem met een mes naar het leven hebben gestaan. Vluchten kon hij niet, omdat de vrouw de deur op slot zou hebben gedraaid. De psychiater die op verzoek van het hof een rapport over N. opstelde acht het aannemelijk dat N. als gevolg van zijn persoonlijkheidsstoornis in combinatie met zijn cocaxc2xb4negebruik die dag besloot de vrouw te wurgen.

Ruudkinnegingnw_2Naast dit noodweerverweer, stelde de Stoutenburger dat de vrouw nog ademde toen hij het huis verliet. Zijn advocaat M. van Gessel opperde de mogelijkheid dat niet zijn clixc3xabnt de vrouw heeft gedood. Volgens hem is het mogelijk dat na het vertrek van N. nog iemand anders in het huis is geweest. Hij wees daarbij op de twee anonieme tips die bij de politie binnenkwamen en waarin een andere Amersfoorter als dader werd genoemd. Advocaat-generaal Y. Kruyer verwees beide verweren naar de prullenbak. Volgens haar blijkt nergens uit dat N. door de vrouw met een mes werd belaagd. De krassen op zijn borst wezen er volgens haar eerder op dat het slachtoffer hem met haar lange nagels heeft bewerkt, dan dat ze meerdere keren met een mes in zijn vel heeft gekerfd. Ook achtte zij uitgesloten dat een ander de vrouw uiteindelijk heeft gedood. N. heeft toch zelf verklaard dat hij het snoer met kracht om de hals van de vrouw had getrokken? Bovendien had hij bij zijn vertrek de deur van de woning op het nachtslot gedaan en de sleutels meegenomen. Er kon dus helemaal geen ander in het huis zijn geweest, aldus Kruyer."

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: