Maandag 26-10: Stilte om Sint Jan, wachten op het nieuws

26 Oct

Het komt niet zo vaak voor dat er maandagmorgen eigenlijk helemaal niets te melden is. Zaterdag had ik het over de rellen in Den Bosch, waarbij Marokkanen slaags waren geraakt met ‘Graafsewijkers’ en waar de ME aan te pas moest komen. Als het in Amsterdam of – pakweg – Gouda was geweest, hadden de kranten er bol van gestaan, in Den Bosch weet men dit soort dingen heel goed onder de pet te houden. Ook vandaag geen woord in het Brabants Dagblad  – althans niet in de mij ter beschikking staande online-editie. Als gezegd: ik kom er binnenkort op terug.

Iemand had mij nog beloofd met een ‘vertaling’ te zullen komen van de tatoeages van het ‘moordcommando’, maar ook aan dat front is het even helemaal stilgevallen. Voorlopig doen we ‘t hier maar mee, in de loop van de dag komt er ongetwijfeld nog wel iets langs – en anders bedenk ik zelf wel wat.

No Responses to “Maandag 26-10: Stilte om Sint Jan, wachten op het nieuws”

 1. augustin October 26, 2009 at 1:23 pm #

  Nou, gistermiddag en avond was het ook raak op de westermarkt in Amsterdam, een knokploeg met marokkanen probeerden een kraakactie te stoppen,te lezen op speculanten.nl. Er heeft een man van 27 jaar 12 panden in amsterdam opgekocht uit de boedel van 2 broers.

 2. buurtbewoner October 26, 2009 at 3:00 pm #

  in het brabants dagblad stond een stukje over een vechtpartij graafsewijk en dat er twee jongen aangehouden waren.meer stond er niet.dus ik had een reactie geplaatst (ik vraag me af waarom jullie niet vermelden dat die zelfde jongens die gearesteerd zijn van te voren zijn mishandeld door 10 tallen marokanen)mijn reactie is niet geplaatst.

 3. ed October 26, 2009 at 4:53 pm #

  gaat dat om die vechtpartij op het zuid? die nu leek te gaan over een meisje? Morgen meer in het brabants dagblad

 4. Gerard October 27, 2009 at 10:34 am #

  Geachte redactie,

  een normaal bericht waarin ik aangeef dat het geplaatste bericht een story-gehalte heeft wordt niet geplaatst!. Berichten echter als: “Frenky is vet”” (Bende van Venlo) wordt door u wel geplaatst!.Tja……..

  Beste Gerard,

  Ik weet niet welk bericht je bedoelt, ik kan niks van je vinden.

  Hendrik Jan

 5. mama lou de kruiskampster October 27, 2009 at 12:50 pm #

  @ buurtbewoner:

  Waarom moet erbij staan dat die jongens door MAROKKAANSE jongens in elkaar zijn geslagen.
  Dat is niet relevant.

  Ik neem aan dat deze 2 jongens niet voor niks gearresteerd zijn denk je nie?

  Houdoe!

 6. ed October 27, 2009 at 4:28 pm #

  @mama lou
  waarom moet er bijstaan dat het jongens waren? Niet relevant
  Waarom moet er bijstaan dat het in Den Bosch was? Niet relevant
  waarom moet er bijstaan dat ze in elkaar geslagen zijn? niet relevant

  Wat wil je eigenlijk, berichten in de trant van “er is onlangs ergens iets gebeurd waarbij enkele personen betrokken waren”?

  Als studenten iets uitvreten wordt dat vermeld, als een arts iets uitvreet, wordt dat vermeld, als een leraar iets uitvreet, wordt dat vermeld, als een politieman de fout in gaat, wordt dat vermeld. Kunnen die berichten ook rekenen op kritiek van jou?
  Waarom zou ik wel mogen vermelden dat een duitser iets doet, of dat een man iets doet en niet dat het om Marokkanen gaat?

  Overdreven politiek correct geblaat!

 7. buurtbewoner October 27, 2009 at 4:40 pm #

  mama lou de kruiskampster @
  MAROKKAANSE jongens staan er om bekend dat ze niet alleen komen meestal met meerderen.maar in het brabantsdagblad staat wel dat het om de graafsewijk gaat en dat er twee jongens zijn gearesteerd(die van te voren door 10 tallen jongens in elkaar zijn geslagen) .maar niet dat het om marrokaanse jongens gaat waar de politie zo bang voor is dat ze de M.E. moeten laten komen.

 8. Gerard October 27, 2009 at 10:34 pm #

  Uw bericht getuigd van een hoog “”Story-gehalte”. Allereerst is er helemaal geen sprake geweest van rellen doch van “slechts” een ruzie tussen hooguit 5 personen. Evenmin is er sprake geweest van inzet van de Me en als laatste was er geen Graafsewijker betrokken bij deze ruzie. Benieuwd met welke informatie u nog komt…..

 9. Mama Lou October 28, 2009 at 4:38 pm #

  @ Ed:

  Als studenten iets uitvreten wordt dat vermeld, als een arts iets uitvreet, wordt dat vermeld, als een leraar iets uitvreet, wordt dat vermeld, als een politieman de fout in gaat, wordt dat vermeld. Kunnen die berichten ook rekenen op kritiek van jou?
  Waarom zou ik wel mogen vermelden dat een duitser iets doet, of dat een man iets doet en niet dat het om Marokkanen gaat?

  Overdreven politiek correct geblaat!
  —————————————–
  Nee hoor dit is absoluut geen politiek correct geblaat aangezien er bij die studenten, leraar, politieagent etc ook geen nationaliteit wordt vermeld.
  Denk je dat die jongens geen beroep uitoefenen…? 😉

  Het gaat er mij niet om dat er niet bij gezet mag worden welk ras/volk het doet maar om het feit dat men met 2 maten meet.
  Als het om Marokkanen draait moet er altijd nog extra benadrukt worden dat het om Marokkanen gaat.

  Houdoe!

 10. Marina October 28, 2009 at 8:19 pm #

  Mama Lou, ik denk niet dat die jongens een beroep uitoefenen omdat marokkaanse jongens vreselijk worden verwend (verpest) door hun opvoeding.

  Alles wat zij doen en/of nalaten wordt absoluut goedgekeurd door hun moeder uit respect voor haar zoon.
  Vader bemoeit zich er niet mee omdat een zoon nu eenmaal de baas in huis is.

  Dit heeft te maken met cultuur en respect voor hun zoon. Wellicht botst dit continu met onze westerse samenleving waarin respect een andere betekenis heeft.

  Toelichting :
  Ik herinner me dat Al B. en anderen in de maling werden genomen door Frans Bauer in bananasplit. Alleen Ali B. had daar ontzettend veel problemen mee.

  Als een marokkaanse jongen een taakstraf opgelegd krijgt dan heeft dat geen zin. Zeker niet als een vrouw gaat zeggen wat hij moet doen. Die jongen komt zijn afspraken niet na en laat niks meer van zich horen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: