Moordcommando of motorclub?

21 Oct

Update 17.00 uur:Everttattoo

Toch een beetje merkwaardig: lid worden van een ‘huurmoordcommando’ en dat dan in grote letters op je rug zetten. Ik sta nergens meer van te kijken, maar zijn we hier niet een beetje bezig met spookverhalen. Het zal nog wel uitgezocht worden – en eigenlijk had dat moeten gebeuren vxc3xb3xc3xb3r de uitzending van Opsporing Verzocht – maar er lijkt mij een redelijke kans dat de getatoexc3xaberde heren lid zijn van motorclub Satudarah Maluku, de Molukse evenknie van de Hells Angels. Het zou natuurlijk kunnen dat de inscripties iets zeggen over hun status, zoals er bij de Angels geruchten de ronde doen over de ‘filthy few’, de ‘opruimploeg’. Maar daar moet intussen toch wel meer over bekend zijn?

Kreeg nog een linkje door naar de voortvluchtige Ephraim (‘Evert’), hier onder wat minder benarde omstandigheden

No Responses to “Moordcommando of motorclub?”

 1. Jacqueline October 21, 2009 at 7:30 pm #

  Ik heb een pandabeer op mijn rug met tekst van bamboestokjes.

  Ben ik nu lid van het Wereld Natuurfonds?

  Je kunt op de site van motorclub Satudara Maluku kijken.

  http://www.satudarahmc.nl/

  Klik op enter, dan op TATTOOS. Probeer jij dan maar eens die tekens te vinden.

 2. eigenwijs October 21, 2009 at 7:34 pm #

  Iemand hier gaf eerder als vertaling voor de lange lijn van Chinese karakters over ruggegraten “wees daadkrachtig” (johan | 21 oktober 2009 om 9:14). En HJK nam dat mee als betekenis.

  Geloof het of niet, lang geleden had ik een kledingstuk dat gekocht was bij C&A en dat vol stond met prints in Chinese karakters. Braaf wachtend bij de afhaal-Chinees op kalme zondagavonden, bracht het iedere keer als ik het aanhad hilarische toestanden. D.w.z. voor Chinezen.

  On a more serious note: zonder dat zich hier echt een Chinese tolk/vertaler heeft gemeld (Mandarijn en overig), geloof ik die zogenaamde betekenis niet. Chinese karakters hebben de eigenschap om in xc3xa9xc3xa9n karakter een wereld van betekenis samen te vatten, dus kijk nog maar eens naar die foto’s en ga maar tellen.

  Toch raar dat je bijv. met behulp van internet en een paar vertrouwde internationale (travel)webforums zoals LP xc3 la minute een paar betrouwbare Chinezen zou vinden die de teksten op de foto’s net zo betrouwbaar en authentiek voor je zouden vertalen. Maar dat de Nederlandse politie dat niet kan.

  @ HJK
  As it happens wonen wij in een dorp met vanouds een grote Molukse gemeenschap. Ook hier in de rondte. Maar just so you’ll know: ik zweer dat ik er hier nog nooit eentje op een motor heb zien langsrijden. Dus als Satudara Maluku net als Massada inderdaad bestaat, dan heeft die club een flink grote gemeente van de kaart geveegd die al sinds de jaren ’50 bekendstaat om z’n grote Molukse gemeenschap….

  Nou jij weer. A.u.b.

 3. Siem October 21, 2009 at 8:04 pm #

  @HJK

  Het is Satudarah.

  Persoonlijk vind ik de vergelijking met de Angels kort door de bocht, in het kader van crime-acties. Onlangs was er nota bene de uitspraak dat het geen criminele organisatie betrof.

  Niet iedere motorclub of alle leden daarvan zijn crimineel. Dat geldt zowel voor de Angels als voor Satudarah en voor bijvoorbeeld ook de Friesche Tuffers.

 4. Kastanje October 21, 2009 at 10:20 pm #

  HJK,

  Als ik jou was zou ik niet meteen geloven wat een of andere eikel, die zijn neus ergens tussen steekt zonder te weten waar ie over praat, zomaar rondstrooit.

  Eerst was het MC East:
  MC East?
  Geplaatst door: Neusje | 20 oktober 2009 om 15:41

  Daarna was het ineens Satudarah:
  “Pietje Bell en de bende van de zwarte hand” of de bende van ‘Pietje’ MC Satudarah?
  Geplaatst door: Neusje | 21 oktober 2009 om 10:02

  Beste Kastanje,

  Het kwam niet door deze reacties, er zijn meer mensen ‘in het milieu’ die – al of niet terecht – denken aan de motorclub. Zou graag eens iets horen van iemand die echt weet hoe het zit met die tatoeages, vooralsnog houd ik het er rekening mee dat de politie in dezen niet alles van toeten en blazen weet.

  Hendrik Jan

 5. augusto October 21, 2009 at 10:24 pm #

  Lijkt me niet dat de leden van de motorclub Satudarah Maluku hun verbondschap bekrachtigen in het chinees.

 6. Clark Kent October 21, 2009 at 10:25 pm #

  In steden met een grote concentratie malukus (geleen, tiel, leerdam) is al jaren bekend dat een deel van de nieuwe generatie weinig opheeft met RMS, naar des te meer met afpersing, drugshandel en nu naar het blijkt huurmoord..
  De nieuwste wending in het Boneka verhaal is in ieder geval interessant. Hollywood leest u mee?
  Segebai onderbaas van Brunswijk uit de weg geruimd..
  Gwennette de Gangbanger op de vlucht..
  Boneka geliquideert…
  Moluks Moordeskader loopt nog vrij rond…
  And the story continues

 7. Niemand October 22, 2009 at 3:24 am #

  Zijn geen MC leden. Hoewel sommige van de leden van die groep ook ex full-member(s) een hoge functie bij de MC hadden/had. De groep bestaat uit div. etnische afkomsten. De storm is duidelijk nog niet voorbij. Linke jongens, alle 40 of meer leden.

 8. nvt October 22, 2009 at 8:33 am #

  Ik begrijp niet dat, na alle blunders die politie en justitie heeft gemaakt, nog steeds maakt, en vooral zal blijven maken, er nog steeds zoveel vertrouwen is in het woord van politie en justitie. Iedereen neemt maar klakkeloos over wat ze zeggen. Laat ze eerst maar eens deze zaak afronden, in plaats van dat ze nu de burgers bang maken met wild west verhalen over een zogenaamd moordcommando-team. ze zijn gestoord!!

 9. B.A. October 22, 2009 at 10:28 am #

  Gerlof Leistra legde vanmorgen op TV het verband ook al met de mc. Toevallig zit hier in de gemeente ook een chapter: ik heb er wel eens de amper bijgewerkte website van bekeken. Die ziet er in ieder geval maar triest uit, niet alleen qua opmaak, maar de hele sfeer die eruit spreekt. Bikes & babes, pfff.

 10. fistfullofmetal October 22, 2009 at 10:48 am #

  die satudarah mc zijn echt geen grappenmakers… die gebruiken echt geen chinees om zich met tattoos te kunnen onderscheiden van elkaar, die hebben hun eigen cultuur. ik heb een kameraad die verschillende chinese dialecten kan, vanavond zorg ik dat de juiste betekenis hier op de site staat

 11. Observant October 22, 2009 at 4:00 pm #

  Jongens even een toevoeging m.b.t. Molukkers en rms/niet-rms en criminaliteit:

  De genoemde achternamen (Belserang, Sijahailatua enz.) zijn allemaal afkomstig van de zuid-oost Molukken (Maluku Tenggara). Dit is het gedeelte van de Molukken met de minste RMS aanhang vanwege een oude vete tussen de Z-O en centraal gelegen Molukse eilanden. Dit conflict is ook vaak uitgebuit door de Indonesische politieke oppositie die vandaag de dag nog steeds zuid-oost Molukkers gebruiken als ‘beveiliging’ / opruimploeg bij de Indonesische ambassade.

  Beste Observant,

  Interessant. Vraag me nu wel af waar die Molukkers in ‘ons dorp’ (Rouveen) vandaan kwamen, daar waren niet veel problemen mee, niet op het gebied van RMS en ook niet met motors.

  Hendrik Jan

 12. Jason October 27, 2009 at 8:09 pm #

  Het onderzoek zit momenteel in een stroomversnelling en er zouden meer arrestaties op handen zijn.

  Wat betreft de tekens; ik mag toch aannemen dat de politie geverifieerd heeft, bij mensen die er verstand van hebben, om zodoende niet een flater te slaan, toen zij op 20 okt. jl. in Opsporing Verzocht met een vertaling kwam (”Iemand gaf hier…”. Ja, na de uitzending van OV inderdaad)

  Maar goed…kijk even weer naar OV, misschien dat daar nog wat interessants gemeld wordt, m.b.t. deze zaak.

 13. Jason October 27, 2009 at 9:12 pm #

  Het kan zijn dat mijn vorige reactie niet geplaatst is want volgens mij klikte ik op ”voorbeeld” en daarna ben ik verder gaan fietsen. In elk geval tipte ik nieuwsgierigen en gexc3xafnteresseerden om even weer naar OV te gaan kijken en ook is Blauw op AT5 misschien een aanrader. Wordt vanavond nog herhaald en anders later (zondag geloof ik) nog een keer.

 14. Observer October 29, 2009 at 3:29 pm #

  Hendrik Jan,
  Het RMS-ideaal staat niet parallel aan problematiek, onderontwikkeldheid staat dat wel.

  Gr.

 15. gw koekkoek November 7, 2009 at 1:24 am #

  wat een dom gelul allemaal in de jaren70waren ook niet allen treinkapers.
  er zullen ongetwijfeld criminelen onder de Molukkers zitten maar dat dit nu perse bij satuh dara moet zijn als je even naast de pot pist hier in ons land waar de meesten een kruideniers mentaliteit bezitten dan pas je niet in het plaatje ik pas er al jaren niet in maar ben niet crimineel heb al 32jaar een vaste baan ben keurig getrouwd maar heb schijt aan de zgn normen en waarden als ik zie wat onze regeringsleiders allemaal uitvreten en dan nog lullen over normen en waarden breek me de bek niet open .
  laat mensen hun eigen leven leiden en laat je niet met anderren in heb je nergens last van word lid van de filatelie club en dan nog slaan ze elkaar op de bek voor een postzegel doe gewoon en bemoei je niet met anderren leven en laten leven maar ze hebben er allen een bek over maar ze weten het allemaal want als ze niet meer over anderren kunnen lullen waar of niet dan krijgen de meesten door hoe zo,n simpel leven ze hebben ik zou zeggen neem een joint en eenhalve fles jack daniels en kijk dan hoe de wereld er uit ziet verdomd rooskleurig.wens alllen het goede.

 16. R November 8, 2009 at 10:32 am #

  Voor diegene die denken ons te kennen:
  Kom eens kijken in xc3xa9xc3xa9n van de 8 clubhuizen……

 17. Boes November 8, 2009 at 8:47 pm #

  @R Die uitnodiging neem ik graag aan ,van welke chapter ben jij een member? Wij zitten met onze Club vlakbij Sixth.

  L&R Boes – Vice-President /Star Club Benelux Chapter 2101 – Haarlem

 18. kika December 28, 2009 at 7:45 pm #

  Satu darah is helemaal niet zo gevaarlijk als men denkt de meesten kijken alleen boos zo als de meeste mc leden ja want anders hoor je er niet bij.

 19. PietPlezier December 29, 2009 at 11:21 pm #

  @kika

  Oh ik dacht al, ze zullen toch niet echt gevaarlijk zijn…

 20. Joey January 6, 2010 at 4:04 pm #

  Mensen wat een onzin zeg,
  dat Evert bij Satudarah zou horen en dat die tattoo’s herkenningstekens zijn binnen de MC.

  Puur sensatie en speculaties.

 21. theo January 19, 2010 at 8:32 pm #

  wel eens gehoord van hoor en wederhoor!!
  satudarahmc is top, mensen die echte vrienden zijn geloof me .
  amatoo

 22. Onny Sepahelu February 10, 2011 at 10:05 am #

  Kom mensen laat je nou niet gek maken door al die speculaties die van een mug een olifant maken, zo zijn fabeltjes ook geboren en er zijn nog steeds mensen die erin geloven. maar wij weten wel beter.

  Lawamena Haulala.

  STTS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: