Dinsdag 20-10: Marcos, De Nieuwe Dirk & advocaat Van Oosten

20 Oct

MarcosvisserwebNu de zegeningen van de DSB-Bank ons ontvallen zijn, weten de rijkaards onder ons niet meer waar ze met hun geld heen moeten voor een betrouwbare belegging.

Gelukkig heb ik goed opgelet.

Op zaterdag 26 september had de Telegraaf een paginagrote advertentie onder de kop ‘Marinus Dream’. Men kon deelgenoot worden van de dromen van Marcos Visser, "een vrolijke Nederlander die al meer dan tien jaar op Cyprus woont."

In de buurt van Paphos wil hij "het ultieme lifestyle-complex" bouwen, het te verwachten rendement is tussen de 7 en 40 procent en als ik het goed begrijp kun je er dan zelf ook nog wonen.

"Wanneer u Marcos ontmoet, zult u ongetwijfeld vallen voor zijn enthousiasme. Maar laat u niet misleiden door zijn jongensachtige en excentrieke voorkomen, van binnen is hij een man met visie (…) Potentixc3xable investeerders kan ik verzekeren dat ze niet alleen hun geld goed beleggen, ze zullen ook deel uitmaken van en geweldig team en er naar mijn vaste overtuiging een echte vriend bij krijgen (en waarschijnlijk ook veel lachen)."

Ik wachtte vol spanning op de week erna: "Lees volgende week in deze krant over hoe MARINUS DREAM binnenkort werkelijkheid gaat worden." Helaas kon ik de weken erna niks meer vinden van het beloofde feuilleton, waarschijnlijk was de eerste advertentie al zo’n succes dat het niet nodig was nog meer investeerders aan te trekken. Ik vraag me alleen nog even af wie Marcos Visser precies is: hij was in Nederland een gerespecteerd en succesvol zakenman (daar kun je er niet genoeg van hebben!), op zijn 33-ste had hij zes juwelierszaken, twee brillenwinkels en een chique designboetiek.

                                                            *

Vanoosten1Ik weet van xc3xa9xc3xa9n vaste bezoek(st)er dat ze blij zal zijn met het profiel van strafrechtadvocaat Geertjan van Oosten, bij sommige anderen vermoed ik minder instemming. Dat krijg je: een advocaat kan het niet iedereen naar de zin maken (heb ik het nog niet eens over Arthur van der Biezen). Van Oosten is advocaat van Louis Hagemann. Verder komen de beruchte A12-moorden aan de orde en de tragische Badhoevedorpse bijlmoorden.

Het profiel staat hier

                                   *

In het kader van het klein consumentenleed van afgelopen weekend, over de wat merkwaardige klachtenafhandeling van de "ANWB, (Onder)Weg Ermee!": de persvoorlichter van de bond reageerde op deze site dat alles toch nog goed komt. Wat een beetje publiciteit al niet kan doen. Uit de teneur van de reactie lijkt dat het niet helemaal van harte gaat: hij heeft begrepen dat de auto toch niet total loss was en wel naar Nederland was gerepatrieerd. Met andere woorden: er valt wel het een en ander af te dingen op mijn verhaal.

Het zit de dossierleggers van de Bond kennelijk nogal dwars en ze hebben hun voorlichter een beetje suggestief ingelicht. Toen dit hele gedoe speelde was de auto wel total loss verklaard en was besloten (althans aan mij meegedeeld) dat hij in Frankrijk gesloopt zou worden. Dat ze dat later anders beslissen heeft met de toen gemaakte afspraken helemaal niets te maken. God hoort de ANWB brommen…

Schiphol2

Laten we hopen dat de KLM ook over de brug komt, met het veel ernstiger verhaal over de man die gedwongen werd zijn koffer met hardware met de gewone vracht mee te sturen en die veel erger (en nog irritanter) de dupe werd. Misschien moeten we maar eens wat van deze klachten verzamelen en de stichting "KLM Vlieg toch op!" oprichten. Ik stort mijn ANWB-geld (als ik dat echt krijg).

No Responses to “Dinsdag 20-10: Marcos, De Nieuwe Dirk & advocaat Van Oosten”

 1. Jacqueline October 20, 2009 at 10:47 am #

  @HJK

  Mijn dag kan niet meer stuk (maar niet heus)

  Waar baseer jij dat op dat ik heel blij zou zijn met het profiel van Geertjan van Oosten?

  Ik ben blij met alle profielen die de nodige moeite hebben genomen om zich te verdiepen in die zaak.

  En is uiteindelijk maar 1 slotsom!
  Louis in “onterecht” veroordeeld.

  Echter niet alleen maar omdat er een keiharde verklaring van die ANWB medewerkster, zowel in 1984 als 2002 op tafel lag en kwam.

  Maar ook omdat er tig andere scenario’s en potentiele daders de revu gepasseerd zijn.

  Iedereen gaat helemaal prat op veroordelingen waarbij DNA sporen aanwezig zijn. Nou die zijn er in Louis zijn zaak dus helemaal niet. En nu?

  Weet je wat, je hebt een lijstje van strafrechtadvocaten. Mochten zij zich vervelen dan hoeven zij alleen maar het arrest en de pleidooien te lezen.

  Laat ze dan per persoon maar eens hun mening geven over deze veroordeling.

  Ik heb het ook al door meerdere personen laten onderzoeken met als slotsom……

  “De feiten(?) en bewijzen(?)zoals aanwezig zouden nooit tot een veroordeling hebben mogen leiden”

 2. Mau October 20, 2009 at 6:50 pm #

  Fijn om te lezen dat mijn zwaar negatieve KLM ervaring op enige steun kan rekenen middels het plaatsen van het bericht op dit blog.

  Ik heb mij nog niet gewonnen gegeven en heb de KLM al een tegenbericht gestuurd met de vraag om de zaak nog eens te bekijken en met enig fatsoen af te handelen, al heb ik er een hard hoofd in.

  Correspondentie met KLM gaat echter bijzonder traag. Of dat nu komt dat ik nu in Roemenie zit weet ik niet. Voorlopig hebben ze het alleen over oprechte excuses (dat kost hun namelijk niets) maar vergoeden van schade ho maar!

  Uiteraard houd ik je op de hoogte.

  Maurits

 3. Huppetee October 25, 2009 at 1:47 pm #

  Tip : Zowel KLM als ANWB zaak leent zich prima voor vermelding op http://www.kopersbelangen.nl .

  Deskundige en gratis hulp verzekerd !
  vr.gr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: