Maandag 19-10: Licht in liquidaties & Verona's turnvriendin

18 Oct

OnnokuuttwenteEr zijn soms van die raadselachtige reactietjes. Afgelopen woensdag hadden we xe2x80x99t hier even over Bennie (Benny) Sopacua, die opdook in de grote Amsterdamse liquidatiezaak, met Fred Ros en George van Dijk.

Komt er een xc3xa9xc3xa9nregelige reactie:

"Zou Bennie ook zoxe2x80x99n tatoeage op zijn rug hebben?"

Dat snapt niet iedereen. Laten we even teruggaan naar een berichtje op deze site van begin april dit jaar:

xe2x80x9cIn de duinen bij Hoek van Holland is vorige week het lijk van Onno K. (30) uit Enschede gevonden. Onno was een geadopteerde Zuid-Koreaan met een strafblad wegens geweldsmisdrijven, vermoedelijk gaat het om een afrekening.

Volgens justitie maakte hij eind jaren negentig deel uit van een bende die in Twente klanten van seksclubs intimideerde en mishandelde. Hij werd ook verdacht van betrokkenheid bij een van de nog altijd meest bizarre moordzaken uit de Nederlandse geschiedenis, waarbij een echtpaar in Beckum per ongeluk het slachtoffer werd: de daders hadden zich in de woning vergist. Dat had ook te maken met de afpersingen van clubs.

Onnokuutweb_2

Een andere verdachte in die zaak was Molukker Bennie S., die dat zelf altijd heeft ontkend. Hij werd er wel voor gezocht, bij zijn arrestatie werd hoofdagente Allegonda Gremmer – het eerste vrouwelijke lid van een arrestatieteam – doodgeschoten. Bennie S. kreeg daarvoor levenslang. Een zware straf, die alleen te verklaren is doordat het slachtoffer een politieagente was, maar dat wist Bennie S. niet toen hij ‘s morgens vroeg in bed werd overvallen en zijn vuurwapen trok.

Een reportage over de moord in Beckum en de dood van Allegonda staat hier

Overigens ben ik de naam van Onno K. toen nooit ergens tegen gekomen. Hij was toen ook nog maar achttien jaar.xe2x80x9d

Tot zover dat bericht.

We hebben het dus over Onno Kuut.

Maar nog niet over tatoeagesxe2x80xa6

Morgen (dinsdag) is er een uitzending van Opsporing Verzocht waaruit blijkt dat er meer licht is in een aantal liquidaties. Maar nog niet genoeg. Verschillende media hebben hierover al stukjes geplaatst, waarbij het verband niet altijd even duidelijk was. Het komt ongeveer hierop neer:

Leiderdorp1webDe politie heeft in augustus drie mannen uit Leerdam en Almere aangehouden die betrokken zouden zijn bij de dubbele moord op Boneka Belserang (30) en diens vriend Yassin Chakor (33) op 5 februari bij een pannenkoekenrestaurant in Leiderdorp. De politie vermoedt dat deze drie verdachten ook Onno Kuut uit Enschede hebben vermoord.

Hoe komt de politie daarbij, wat is het verband?

De drie verdachten hebben dezelfde tatoeage op hun rug als Kuut. En Kuut was goed bevriend met Yassin Chakor.

Bonekanw

Hoe komt de politie nou aan deze drie verdachten, komen ze uit de lucht vallen? Een beetje wel. Op 10 augustus hebben ze geprobeerd de Surinamer Marlon D.(34) in de Vierlinghstraat in Amsterdam dood te schieten met een automatisch geweer. Dat is xe2x80″ ondanks een complete kogelregen xe2x80″ mislukt en kennelijk wist Marlon in welke hoek hij het moest zoeken.

Om het nog iets ingewikkelder te maken: de politie ziet nogal overeenkomsten tussen de mislukte aanslag op Marlon D. en de wel gelukte liquidatie van August Adjoeba.

Rest de vraag: wie gaf de opdracht? Moesten allen om dezelfde reden sterven of had het moordcommando verschillende opdrachtgevers?

                                                             *

Veronarobbie4bwebIn NRC afgelopen weekend een interview met turnster Fieke Willems (26). Zei mij anders nooit zoveel, maar sinds ik mij wat heb verdiept in de perikelen rond Verona van de Leur vallen mij dit soort dingen op. Een paar citaten:

Maar de tijd van een uitzonderlijke lichting talenten onder aanvoering van Verona van de Leur en Suzanne Harmes is voorbij. Willems heeft de opkomst van die generatie meegemaakt. Ze werd er het slachtoffer van, want de kunstjes die zij opvoerden kon Willems niet.xe2x80x9d

xe2x80x9cDat Willems ook haar tanden kan laten zien, bleek tijdens het conflict dat zij en drie andere turnsters bij De Hazenkamp kregen met trainster Esther Heijnen, die in haar omgang met turnsters Oostblokpraktijken werd verweten. Willems wil er niet meer over kwijt, dan dat zij de breuk met Orlov betreurt. Hij brak niet met Heijnen en week met Harmes uit naar Heerenveen. Willems koos voor Frank Louter in Zoetermeer als nieuwe trainer.

Interessant, als je weet wat Verona hierover (tegen mij) wxc3xa9l vertelde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: