Maandag 19-10: Licht in liquidaties & Verona's turnvriendin

18 Oct

Mogelijk verband tussen liquidatiezaken

De poging tot liquidatie begin augustus in de Andries Vierlinghstraat lijkt veel op de liquidatie van August Adjoeba in augustus 2008.

De manier van werken van de daders vertoont opvallende overeenkomsten. Daarom onderzoekt de recherche een mogelijk verband tussen de twee zaken. Het programma Opsporing Verzocht gaat de komende week aandacht besteden aan de poging tot liquidatie in de Vierlinghstraat.

Op maandagavond 10 augustus rond tien over elf werd in de Andries Vierlinghstraat een poging tot liquidatie ondernomen. In een auto waar een 34-jarige man zit werd, vanuit een donkere Volkswagen Golf TDi, tientallen malen met een automatisch wapen geschoten. Het slachtoffer wordt slechts drie keer geraakt en overleeft de aanslag. De verdachten rijden weg en de gebruikte Golf wordt brandend achtergelaten op het Christoffel Plantijnpad bij het Henk Sneevlietpad. Een arrestatieteam weet vrij snel daarna verdachten in Almere en Leerdam aan te houden. Bij huiszoekingen zijn verschillende vuurwapens aangetroffen waaronder een aantal automatische geweren.

Tijdens het onderzoek bleek dat de aangehouden verdachten een zelfde tatoeage op de rug hadden aan laten brengen als een man die dood werd gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. De in de duinen aangetroffen man had op zijn beurt weer contact met een van de twee geliquideerden bij een pannekoekhuis in Leiderdorp: Yassin Chakor en Boneka Belserang. Zij werden op 4 februari 2009 doodgeschoten.

In NRC een afgelopen weekend een interview met turnster Fieke Willems (26). Zei mij anders nooit zoveel, maar sinds ik mij wat heb verdiept in de perikelen rond Verona van de Leur vallen mij dit soort dingen op. Een paar citaten:

"Maar de tijd van een uitzonderlijke lichting talenten onder aanvoering van Verona van de Leur en Suzanne Harmes is  voorbij. Willems heeft de opkomst van die generatie meegemaakt. Ze werd er het slachtoffer van, want de kunstjes die zij opvoerden kon Willems niet."

"Dat Willems ook haar tanden kan laten zien, bleek tijdens het conflict dat zij en drie andere turnsters bij De Hazenkamp kregen met trainster Esther Heijnen, die in haar omgang met turnsters Oostblokpraktijken werd verweten. Willems wil er niet meer over kwijt, dan dat zij de breuk met Orlov betreurt. Hij brak niet met Heijnen en week met Harmes  uit naar Heerenveen. Willems koos voor Frank Louter in  Zoetermeer als nieuwe trainer."

Interessant, als je weet wat Verona hierover wxc3xa9l vertelt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: