KLM: Vlieg toch op!

18 Oct

Vliegtuig180Update 20.15 uur:

Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord: ik vlieg nxc3xb3xc3xb3it meer met die KLM! Maar soms kan het niet anders. Niet alleen op de weg – zie mijn bericht van vandaag – is het soms kommer en kwel, ook in de luchtvaart spelen zich bizarre taferelen af. Lees maar even mee.

"Ik ging vorige week (vrijdag)vanaf Nederland op reis naar Roemenixc3xab voor drie maanden (werk). Ik had bij mij een koffer met hardware (flight case, met foam als voering ter bescherming van de inhoud, afgesloten met twee externe sloten). Die mocht per se niet mee met de handbagage. Die moest en zou in het bagageruim moeten, aldus de KLM-medewerker aan de incheckbalie. Dat kost dan ook nog even 390 euro extra (totale overschrijding van de bagage want ik heb natuurlijk ook gewoon een koffer met kleren bij me).

Op mijn verzoek er dan voorzichtig mee om te gaan (sticker met fragile erop gedrukt) werd er alleen maar gegniffeld. Bij aankomst in Roemenixc3xab bleek de hardware beschadigd en daardoor volkomen onbruikbaar.

Reactie KLM: regel maar even met je reisverzekering.

Reactie reisverzekering (ING): alleen bij handbagage wordt dit vergoed, niet als het in bagageruim zit.

Na mijn reactie dat de KLM dit niet accepteerde was de reactie: "Dan is de KLM aansprakelijk, goedemiddag meneer." Reactie KLM: Nee hoor, en als je wat te klagen hebt vul je maar op de website een formulier in.

Maar je raadt het al, de KLM weet van niks en tja: "Moet je maar geen hardware meenemen."

Ongelooflijk.

Ticket 350 euro, extra kosten flightcase in bagageruim 390 euro en dan ook nog zelf de beschadigde hardware moeten betalen.

Overigens ben ik een flying blue deelnemer (vlieg veel), maar dat doet er voor de KLM niet toe. Conclusie: ik vlieg dus nooit meer met de KLM, ben een godsvermogen armer. Bellen met de KLM resulteert alleen maar in: "Sorry meneer, er is geen dossier van het inchecken, dus wie zegt dat de baliemedewerker bij inchecken uw flight case geweigerd heeft?"

KLM=Klote Luchtvaart Maatschappij."

Vooral dat laatste is erg herkenbaar: wie zegt dat de medewerker dat heeft gezegd? Was bij mij dus ook zo. Alsof je er zelf om zou vragen, al die extra kosten. Ik heb ook aan mijn ANWB-Paultje gevraagd hoe hij dacht dat die spullen uit Frankrijk dan naar Nederland zouden zijn gekomen, of ze misschien zijn meegenomen door trekvogels. Nee, dat leek hem ook niet.

Ik moet me inhouden om nu niet iets heel lelijks te zeggen.

No Responses to “KLM: Vlieg toch op!”

  1. derrick November 7, 2009 at 10:47 am #

    Ik heb zelf in die bagagekelder gewerkt en als er een koffer met een sticker fragile erop naar beneden kwam werkte dat meestal averechts.Het meerendeel van die koffers werd dan extra hard aangepakt.Inderdaad onder het gegniffel en gelach van de meeste medewerkers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: