Zaterdag 17-10: 'Vreemde mannen' bij kantoor Van der Biezen & 'klokkenluider Lakeman'

17 Oct

Kuijpersmarleen1Gistermiddag was ik voor wat verschillende dingen even op het kantoor van Kuijpers & Van der Biezen in Den Bosch. Er is niet aan te ontkomen, er is veel bewaking, wegens de bedreigingen aan het adres van Arthur van der Biezen. Gistermorgen was wel een 35-jarige Marokkaan opgepakt, maar daarmee was er nog geen eind gekomen aan de narigheid.

Volgens de Telegraaf van vandaag hadden Marokkanen uit de groepering van de de aangehouden verdachte ‘strategische posities’ ingenomen in de buurt van het kantoor. Nu liepen daar gisteren inderdaad wel wat van die figuren rond, maar er waren ook wat bewakers, het verschil was mij niet opgevallen.

Biezenkantoorweb Ik heb wel even toestemming gevraagd om een foto te maken van het politiehokje (unit? Hoe heet zoiets eigenlijk?) bij het kantoor. Toevallig kwam Jan-Hein Kuijpers er net aan lopen, met secretaresse Marleen. Links achter hen op de hoe staat het advocatenkantoor, rechts het waakhok.

                                                    *

LakemantelegraafOok opmerkelijk, ook Telegraaf: een verhaal over de onzuivere motieven van Pieter Lakeman om de DSB-bank te grond te richten. Hij was bezig geweest met een tv-show en in zee gegaan met dubieuze partners. De directe link met Scheringa ontgaat me nog even, maar Lakeman is typisch zo’n ‘klokkenluider’, een strijder tegen onrecht, die niet meer kan stoppen en helemaal doordraait. Zie je vaak. Ik noem geen namen, mijn trouwe volgers weten het wel en anderen hebben pech gehad.

Advertisement

No Responses to “Zaterdag 17-10: 'Vreemde mannen' bij kantoor Van der Biezen & 'klokkenluider Lakeman'”

 1. Jacqueline October 17, 2009 at 3:18 pm #

  Ze weten toch ook allerlei andere groeperingen aan te pakken, neer te schieten, in elkaar te trimmen, op te sluiten en juridisch te intimideren.

  Aanpakken die handel, net als dat de rest wordt aangepakt. Daar geldt ook geen pardon voor!

  Dan maar een heftige rel, zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 2. B.A. October 18, 2009 at 2:09 am #

  Vast Holleeder weer.

 3. Gert October 18, 2009 at 2:18 am #

  Hendrik Jan,

  Dat ben ik niet met je eens. Pieter Lakeman houdt zich al 30+ jaren bezig met het napluizen en aanvechten van jaarverslagen van diverse bedrijven. Met beperkte middelen, maar met groot succes.

  Om hem te omschrijven als “iemand die doordraait” vind dus wat kort door door de bocht.

 4. K.Hakvoort October 18, 2009 at 11:40 am #

  Als Lakeman typisch zo’n ‘klokkenluider’ zou zijn die doordraait, dan moet er een patroon zijn dat zich in eerdere kwesties die hij heeft afgehandeld, aftekent. Ik vraag me af of welke dat dan zijn. Ik kan niet beoordelen of hij nu de meest efficiente weg heeft gekozen om zijn doel te bereiken maar zijn reputatie als serieus criticus is wel terecht.
  De val van de bank is toch hoofdzakelijk aan Scheringa zelf te wijten die langer dan andere banken met de verkoop van dubieuze producten is doorgegaan en te laat deals aan gedupeerden sloot.
  Zijn bank oefende overigens een meer dan gemiddelde aantrekkingskracht op PVV-kiezers uit, zo stond in laatst in de Nrc, en dan vooral op basis van de persoon van Scheringa. Inderdaad mensen die meer dan gemiddeld moeite hebben een integere en sympathieke uitstraling met dubieuze daden te rijmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: