Zaterdag 17-10: 'Vreemde mannen' bij kantoor Van der Biezen & 'klokkenluider Lakeman'

17 Oct

Kuijpersmarleen1Gistermiddag was ik voor wat verschillende dingen even op het kantoor van Kuijpers & Van der Biezen in Den Bosch. Er is niet aan te ontkomen, er is veel bewaking, wegens de bedreigingen aan het adres van Arthur van der Biezen. Gistermorgen was wel een 35-jarige Marokkaan opgepakt, maar daarmee was er nog geen eind gekomen aan de narigheid.

Volgens de Telegraaf van vandaag hadden Marokkanen uit de groepering van de de aangehouden verdachte ‘strategische posities’ ingenomen in de buurt van het kantoor. Nu liepen daar gisteren inderdaad wel wat van die figuren rond, maar er waren ook wat bewakers, het verschil was mij niet opgevallen.

Biezenkantoorweb Ik heb wel even toestemming gevraagd om een foto te maken van het politiehokje (unit? Hoe heet zoiets eigenlijk?) bij het kantoor. Toevallig kwam Jan-Hein Kuijpers er net aan lopen, met secretaresse Marleen. Links achter hen op de hoe staat het advocatenkantoor, rechts het waakhok.

                                                    *

LakemantelegraafOok opmerkelijk, ook Telegraaf: een verhaal over de onzuivere motieven van Pieter Lakeman om de DSB-bank te grond te richten. Hij was bezig geweest met een tv-show en in zee gegaan met dubieuze partners. De directe link met Scheringa ontgaat me nog even, maar Lakeman is typisch zo’n ‘klokkenluider’, een strijder tegen onrecht, die niet meer kan stoppen en helemaal doordraait. Zie je vaak. Ik noem geen namen, mijn trouwe volgers weten het wel en anderen hebben pech gehad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: