Donderdag 15-10: Schimmenspel Zwolsman & superhoer Darina

15 Oct

Zwolsmanzwartebroek1"Ik vecht hier tegen een schim van wat het Openbaar Ministerie zou moeten zijn." Zei Jacq Taekema, een van de vier advocaten die gisteren in Arnhem actief was in de zaak tegen Charles Zwolsman en enkele medeverdachten. ‘De zaak’, dat is om het simpel te houden, er was zelfs voor de advocaten soms geen touw meer aan vast te knopen. Taekema: "Ik begrijp nu dat Windhalm en Domer allebei in Arnhem worden behandeld, maar wel door een andere kamer."

Windhalm heeft te maken met de inval in de boerderij in Zwartebroek in 2006, waarbij drugs en contant werd aangetroffen, Domer duidt op het ‘illegale’ voortraject. Zwolsman is afgelopen juni ook weer opgepakt, hoe die zaak heet weet ik niet en of die gisteren nog ter sprake is gekomen evenmin, het was zo al ingewikkeld genoeg.

Zo begon het gisteren, na drie kwartier vertraging, met schermutselingen over het ontbreken van getuigenverklaringen in de dossiers. De officier van justitie was (al twee jaar lang) vergeten die naar de advocaten te sturen. Taekema had er geregeld over gebeld, maar dat had niet geholpen, de andere advocaten hadden zo hun eigen redenen om daar niet actief in te zijn. Bijvoorbeeld omdat de xc3xa9xc3xa9n er tegen was dat de verklaringen uit het ene dossier in het andere werden gevoegd, de ander niet.

Taekema: "We zijn zo verschrikkelijk veel verder in de tijd en zo weinig opgeschoten. Er wordt nu weer een nieuwe truc uitgehaald door de zaak te verengen in Windhalm, om een andere officier in de zaak Domer meer ruimte te kunnen geven. Dat is in strijd met de goede proces-orde." De officier vond van niet, "het staat mij vrij dit te doen."

Vervolgens trok de rechtbank zich over dit probleem terug voor drie kwartier en hield ik het ook voor gezien. Het was overigens wel een select gezelschap: Zwolsman was er met zijn advocaat Klaas Arjen Krikke, Scarlet Francini met Leon van Kleef, Jacq Taekema had een wat onbekendere verdachte en de clixc3xabnt van Marnix van Gessel was niet komen opdagen. Ik zal vandaag nog eens informeren hoe het is afgelopen.

                                                            *

Wallen2webDarina krijgt voorlopig geen anderhalf miljoen euro van haar pooier Ivan de Verschrikkelijke. Dit bedrag zou ze in acht jaar tijd in Groningen hebben verdiend als raamprostituee. Het is een bizar verhaal over vrouwenhandel, waarbij waarheid en fantasie in elkaar overlopen, zoals zo vaak in die sector.

Ik hoor uitbaters in die sector steen en been klagen dat er geen droog brood meer te verdienen is in de hoererij: de belasting pikt alles in. De dames zelf klagen over gebrek aan klandizie en dat ze er soms de kosten van de raamhuur amper uit kunnen halen.

Ik heb me indertijd, toen seriemoordenaar Willem van E. werd ontmaskerd, enigszins verdiept in het Groningse prostitutiegebeuren, maar ik kreeg bepaald niet de indruk dat daar de meest kapitaalkrachtige en geldsmijtende hoerenlopers te vinden waren. Of Darina was toen al de grote superhoer die xc3¡lle klanten in haar eentje bediende.

Het hele verhaal over Darina staat op het weblog van Rob Zijlstra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: