Arthur van der Biezen bedreigd in 'zaak-Kruiskamp'

15 Oct

Update 12.15 uur:

Biezenbd2Het was niet zoxe2x80x99n heel groot geheim dat de beveiliging van Arthur van der Biezen te maken had met de moord in de wijk Kruiskamp. Op woensdag 8 april werd Youssef Chahbouni (25) daar neergeschoten tijdens een massale vechtpartij, op de vrijdag erna meldde ik op gezag van onze zuidelijke correspondent dat de Mobiele Eenheid zich opmaakte voor bijstand in de wijk Kruiskamp omdat er ongeregeldheden werden verwacht in verband met de schietpartij.

Er kwam toen nog een boze reactie van de zus van het slachtoffer, maar op mijn uitnodiging daar meer over te vertellen reageerde ze niet.

Hoe dan ook, er werd een stille tocht gehouden die xe2x80x9cindrukwekkend en vol emotiexe2x80x9d was.

In juli berichtte het Brabants Dagblad dat tijdens het onderzoek meer verdachten waren opgepakt dan de drie mannen over wie de politie informatie bekend maakte. Die drie waren twee 19-jarige jongens uit Den Bosch en een 23-jarige uit Zaltbommel. Twee anderen waren wel even aangehouden maar mochten al snel naar huis.

In september volgde het bericht dat de 19-jarige verdachte volgens justitie een getuige zou hebben mishandeld: op 6 september zou hij iemand in zijn gezicht hebben geslagen. Hij was toen dus al weer vrij. Deze 19-jarige is niet de hoofdverdachte, dat is de 23-jarige man uit Zaltbommel, van wie Van der Biezen de advocaat is. Vorige week woensdag begon de narigheid tijdens de rechtszitting waarbij familieleden van het slachtoffer zich ook al xe2x80x98onvriendelijkxe2x80x99 gedroegen jegens de advocaat.

                                                    *

Bloggies

Voor ik het weer vergeet: hier kun je stemmen voor de dutchbloggies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: