Woensdag 14-10: 'Levenslange Bennie' in het dossier & advocaat bedreigd

14 Oct

Allegonda1webRechter: Benny Sopacua zou dood moeten, wat weet u daarover?

Ros: Niets, ik heb het wel gelezen, maar weet van niets.

Mr. Plasman (de advocaat van Ros): Die Benny Sopacua zegt in een verklaring:  Ik heb Ros nooit horen zeggen dat hij George van Dijk dood wou…

Afgelopen maandag verwees ik naar het verslag op crimesite, van de behandeling van de zaak tegen fred Ros die opdracht zou hebben gegeven George van Dijk te liquideren. Daarin komt bovenstaand fragment voor. Het zal niet alle lezers veel zeggen: wie is Benny (Bennie) Sopacua en waarom zou hij dood moeten, of wilde hij George van Dijk dood?

Mij zegt de naam wel wat. Ik probeer al meer dan een jaar in contact te komen met Bennie, maar het lukt niet en ik weet niet waarom. Verschillende mensen die hem kennen en bij hem op bezoek gaan (hij is veroordeeld tot levenslang voor het doodschieten van Allegonda Gremmer, lid van een arrestatieteam) zouden hem vragen te reageren, maar ik hoor niks. Op brieven naar de gevangenis waar hij zit komt ook geen reactie. Krijgt hij de brieven wel, of worden ze tegengehouden, wat zijn de rechten van een levenslang gestrafte?

                                                            *

Biezenbrabants

Het kan verkeren: vorige week liep hij nog onbekommerd door de stad en was er nog niks aan de hand, nu meldt het Brabants Dagblad dat een van onze huisadvocaten, Arthur van der Biezen sinds enkele dagen 24 uur per dag wordt beveiligd. Twee agenten van de politieregio Brabant-Noord houden toezicht bij zijn woning en kantoor. Medewerkers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) begeleiden hem als hij de woning of kantoor verlaat.

"Van der Biezen verliet gistermiddag zijn kantoor in een geblindeerde auto in het gezelschap van drie beveiligers. Hij wenste geen toelichting te geven. Maar een woordvoerder van de gemeente bevestigde desgevraagd dat burgemeester Rombouts onlangs is gexc3xafnformeerd over de maatregelen. Hij wenste niets te zeggen over de achtergrond. Een woordvoerder van de politie zwijgt er ook over.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil de bewaking van Van der Biezen ‘bevestigen noch ontkennen’. Beleidsmedewerker Van Middelkoop van de hoofdofficier van het parket in Den Bosch over de bewaking: "Ik kan het niet formeel bevestigen, dat is in strijd met onze afspraken." Het OM moet opdracht geven voor deze beveiliging. De maatregelen duiden op een ernstige bedreiging aan het adres van Van der Biezen die zich naast zware levensdelicten en drugszaken bezig houdt met ‘crime passionel’.

Van der Biezen heeft enkele spraakmakende rechtszaken op zijn naam staan. Hij verdedigde een man die ooggetuige zou zijn geweest bij de viervoudige moord in Hilvarenbeek in 1998 waarbij de broers Frank en Polle Taminiau werden geliquideerd. Hij kreeg de man vrij. Van der Biezen kwam landelijk in het nieuws toen het OM hem aanmerkte als verdachte in de helingzaak van vijf kostbare schilderijen die in Haarlem werden gestolen.

Vorige week pleitte hij in de Bossche rechtbank voor een 23-jarige man die ervan wordt verdacht op 8 april de 25-jarige Youssef Chahbouni in Den Bosch te hebben doodgeschoten. Volgens G. van Oosten, secretaris van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), is het zeer uitzonderlijk als advocaten worden beveiligd."

Biezennw1web

No Responses to “Woensdag 14-10: 'Levenslange Bennie' in het dossier & advocaat bedreigd”

 1. DTV October 14, 2009 at 7:42 pm #

  Wat zijn de rechten van een levenslang gestrafte?

  Goede vraag ze mogen in ieer geval geen aardbeien eten zelfs naar jaren niet, ook niet via de gevangeniswinkel!

  Ik ga er voor zorgen dat er nog meer mensen op jou gaan stemmen ,want jij bent de eerste die zo een vraag stelt.

 2. ?! October 14, 2009 at 8:51 pm #

  HJK,
  was die bennie nou niet ook betrokken bij die zaak waarbij per ongeluk 2 verkeerde mensen mishandeld zijn? er ligt me iets bij van iets van ” ‘t 4e huis aan de rechterkant” ofzo en toen waren ze vanaf de verkeerde kant de straat ingegaan….en tegelijkertijd ligt me iets bij dat die andere die daar bij betrokken was pas in de duinen in hoek van holland gevonden is?…of haal ik nu alles door elkaar?

  Beste ?!,

  Dat klopt. Maar het is de vraag of hij daar wel iets mee te maken had.

  Hendrik Jan

 3. rob October 14, 2009 at 10:12 pm #

  beste hjk
  heb je mischien nog in de wandelgangen iets gehoordt dat ze ook nog met anneke bezig zijn (ron) ben heel benieuwd.zaten best veel toevalligheden in
  gr. ro

 4. freddy October 16, 2009 at 4:09 pm #

  een goede dag beste mensen.
  ik be n freddy en wil best ff andwoord geven op de vraag of levenslang-gestraften (andere)rechten hebben.nou in dit geval kan ik alleen over benny zijn “lot” mee praten.dat kan ik overgens omdat ik een paar jaartjes (4jr)met benny in hetzelfde hotel heb gewoond.het antwoord is nee.dwz benny is dan wel levenslang gestraft.maar zit op een gewone reguliere afdeling. en kan dus net als alle andere boefjes gewoon de zelfde dingen doen.sport onderwijs koken e.d. zelfs naar de winkel en een doosje aardbijtjes of iets kopen.ik hoop je zo genoeg antwoord te hebben gegeven. groetjes

  fred

 5. Jan en Alleman October 16, 2009 at 7:56 pm #

  HJK,

  en zou die Bennie ook zo’n zelfde tattoo op z’n rug hebben?

 6. Anonymous October 16, 2009 at 10:50 pm #

  @fred

  “kan” kun je beter wijzigen in “mag indien mogelijk”

  Maar ik merk op dat je sarcasme en cynisme eraf spat dus het zal wel he freddy

 7. freddy October 17, 2009 at 6:17 pm #

  en waar zie je dan dat het sarcasme en cynisme eraf spat uhhh… hoe heet je ook alweer ??? en geloof me beste kerel, ik hoef “kan” dus egt van niemand te veranderen in “mag indien mogelijk”. en zeker niet van ome ben !!! begrijp je wat ik bedoel tijger ?
  ik denk et wel he.maar ja het is ook wel weer grappig ook. heb ik weer een beetje gesprekstof als ik bij ome ben op bezoek ga volgende week. jammer dat jij je naam vergeten bent. had ik de groetjes van je kunnen doen.
  enne mogt je in het vervolg nog meer commentaar hebben. hou lekker je snavel !!!

 8. Jacqueline October 17, 2009 at 11:28 pm #

  @Freddy

  De vraag was wat of de rechten zijn van een levenslang gestrafte en niet of zij andere rechten hebben.

  Ik citeer HJK

  “Krijgt hij de brieven wel, of worden ze tegengehouden, wat zijn de rechten van een levenslang gestrafte?”

  Mijn snavel houd ik niet Freddy, ik denk dat ik mijn naam vergeten was om in te vullen.

  Als je dan toch op bezoek gaat bij ome Ben vertel hem dan dat alles goed is met Louis, dat ik een brief heb gelezen over wat de plannen zijn voor levenslanggestraften (zoals Ben aan mij vertelde toen hij mij belde) en dat hij altijd kan bellen.
  Ik weet dat bellen niet zijn hobby is dus is er eenmalig contact geweest.

  Vertel hem ook dat we zullen doorknokken!

  Ter aanvulling:

  In P.I. Lelystad kunnen gedetineerden niet winkelen, hebben geen bibliotheek, zijn geen aardbeien verkrijgbaar (al jaren niet) raakt men post kwijt en is de organisatie toe aan een coordinator.

 9. B-dog October 18, 2009 at 3:14 pm #

  @ Jacqueline
  Winkelen in Lelystad kan niet? T’is maar hoe je’t bekijkt. De boodschappen worden keurig afgeleverd in een groene, verzegelde box. Aardbeien kunnen wel degelijk besteld worden. (appart via een groente&fruit bestellijstje) Eigenlijk alles, zolang je maar geld op je bajes-rekening hebt. Bibliotheek is er ook, alleen komt de Bibliothecaresse de boeken met een karretje rondbrengen tot aan je celdeur aan toe. Je kunt bestellen welke boeken je wilt en de week daarop heb je de boeken, indien aanwezig natuurlijk op de grote Bibliotheek van Lelystad, op cel. Post is inderdaad wel es laat, maar kwijtraken, is mij niet bekend. Geld storten kan. Dat kan lang duren voor het verwerkt is, maar indien gestort aan de deur, kun je het meteen gebruiken.

 10. Jacqueline October 18, 2009 at 5:44 pm #

  @B-dog

  Gut een bestellijstje die bestaat maar het is altijd op of niet te leveren.
  Simpel weg omdat men altijd en eeuwig dingen vergeet of er te weinig besteld is door de organisatoren.

  De winkellijsten zien er indrukwekkend uit, zeer indrukwekkend maar de voorraad is sneu te noemen. Zo ook de prijzen.

  Als je vlees verrot is moet je maar zien hoe je dat vergoed krijgt. Juist omdat het in een keurige groene verzegelde box zit.
  Oplichters.

  2 lieve oudere dames komen met een karretje waarop 100 boeken staan. Daar mogen ongeveer 500 gedetineerden het mee doen.

  De regel is dat er intern een bibliotheek beschikbaar moet zijn waar men ook de circulaires, huisregels, bajesboeken e.d. kan terugvinden. Maar om de boel dom te houden moet men maar om een kopie circulaire vragen.

  Geldautomaat aan de deur werkt meer niet dan wel en dan kunnen de mannen lekker wachten. De dame van de administratie is niet altijd genegen om even naar beneden te komen om het geld in ontvangst te nemen.

  Trouwen B-dog nu we toch even van gedachten wisselen. Hoe zit het met de kluisjes. Wie is daar aansprakelijk voor indien er iets uit de kluisjes, onder het oog van de bewaarders gestolen wordt?

  Enneh hoe zit het met al die etenswaren zo rond de feestdagen? Die worden opgepeuzeld door een gros personeelsleden terwijl het bedoeld is voor de gedetineerden.

 11. B-dog October 18, 2009 at 8:18 pm #

  Heb nooit wat vermist onder toeziend oog van bewaarders, dus kan die vraag niet beantwoorden. Binnen heb je nooit te maken met kluisjes. Ik neem aan dat je met een sleuteltje zo’n kluisje afsluit, dus mocht er iets weg zijn, heb je pech denk ik. Gewoon niks waardevols meenemen he, en je telefoon in de auto laten. Als je wat mist uit een kluisje kun je wel de camerabeelden opvragen, lijkt me.

  Valt me wel op dat je over alles wat weet te zeggen, terwijl daar geen vrouwelijke gedetineerden zitten. maw, ik denk dat je het ‘van horen zeggen’ hebt. (Louis?) Vond het zelf wel meevallen daar in Lelystad. Ik heb het nu trouwens over de oude PI De Lelie met die 2 koepeltjes. Over die nieuwe kan ik niks over zeggen….

 12. Jacqueline October 19, 2009 at 1:10 am #

  @B-dog

  Ja en van die twee koepeltjes heb je 1 huis van bewaring. Zat jij daar toevallig.

  Kluisjes zijn electronisch, zonder sleutel.

  Een oude vrouw die met het openbaar vervoer naar de P.I. kwam om haar zoon te bezoeken werd verrast met een leeg kluisje. haar handtas met huissleutels was verdwenen uit haar kluisje. Directie doet niets, ook niet met camerabeelden.

  En de informatie komt niet alleen maar van “horen zeggen” Die haal je simpelweg uit de honderden beklagzaken die gevoerd worden.

 13. Jacqueline November 6, 2009 at 1:17 pm #

  @Freddy

  Gut Freddy, B.S. kent jou helemaal niet, wil jou niet kennen en je mag ook niet bij hem op bezoek komen.

  Dan weet je dat ook weer 😉

  Tja, kan er ook niets aan doen!

 14. Michael November 6, 2009 at 3:14 pm #

  Wat Jacqueline zegt klopt helemaal net met de ministerie er over gehad.

 15. Silvio Dante November 6, 2009 at 5:14 pm #

  ik heb zelf op die nieuwe afdeling gezeten..Daar is in de recreatie zaal,een wand ingeruimd waar je zelf boeken kan uitpakken.Je mag er dacht ik 3 op cel houden..en de boodschappen bestellen gaat daar electronisch via je tv scherm,en je armband,waarmee je te volgen bent over de hele afdeling.Post kwam ook gewoon netjes optijd,en open aan..

 16. Siem November 6, 2009 at 8:32 pm #

  @Jacqueline diverse postings

  Je draaft weer eens niet-inhoudelijk door.

  De discussie heeft niets te maken met het recht op aardbeien, bewaking van bezoekerskluisjes en leesvoer voor gedetineerden. Vorig jaar zat je ook al zo te zeuren over de kwaliteit van waar gedetineerden recht op zouden moeten hebben en dat een blikje vis te duur is.

  Vis wordt nu eenmaal duur betaald! Van jatwerk in de bak is nagenoeg geen sprake (qua mogelijkheden), dus moet er gedokt worden voor wat men wil.

  Ik vind het terugkerend gezeur erg vermoeiend. Kom bijvoorbeeld maar eens voor een wipkamer aanzetten in de gemiddelde Nederlandse instellingen, voor mensen zonder strafblad dan.

 17. Jacqueline November 6, 2009 at 9:08 pm #

  @Silvio Dante

  Betrof dat het DCL?

 18. Jacqueline November 6, 2009 at 9:13 pm #

  @Siem Klaaggraag

  Ik zal je de kost geven voor wat betreft diefstal in een bajes. Je hebt daar duidelijk geen kaas van gegeten.

  En als je moe van mij wordt dan sla je mijn naam toch gewoon over schat.

  Ach Siem, wipkamers heb je overal, zelfs bij een benzinepompstation.

  En om niet-inhoudelijk aardig te zijn, volgens mij heb jij een hoop gemist in je leven.

 19. Jan Janseb November 6, 2009 at 9:42 pm #

  Jammer dat er aardbeien zijn, het is een gevangenis geen vakantie.

 20. mohari November 6, 2009 at 11:42 pm #

  jack in de bocht creeer een eigen leven

 21. Jacqueline November 7, 2009 at 9:33 am #

  @mohari

  Wat stel je voor?

 22. Bonkers May 1, 2010 at 8:18 pm #

  Voor alle mensen die er geen shit van weten: Benny S kreeg alles in zijn schoenen geschoven!! Er klopt geen donder van die hele zaak!!

  Beste Bonkers,

  Ben het met je eens, heb al heel wat moeite gedaan om met Benny in contact te komen, maar dat lukt niet.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: