Vrijdag 9-10: Fred Ros vs. George van Dijk & Dag des Oordeels in Putten

9 Oct

FredrosAchteraf kun je je afvragen of het geen foute inschatting is geweest van de inmiddels vrijgelaten pater familias Greg Remmers, om vxc3xb3xc3xb3r Fred Ros te kiezen en daarmee txc3xa9gen George van Dijk. Greg en George leerden elkaar kennen tijdens een gezamenlijke detentie, het klikte goed tussen beide mannen en toen ze beiden vrij waren ging George ervan uit dat hij als manusje-van-alles kon toetreden tot de gelederen van de Remmers-clan. Dat feestje ging niet door. Intussen had Greg ook Fred Ros leren kennen en met hem had hij ook een goede klik. Hij koos voor Fred. Dat was uiteraard tegen het zere been van George, die Fred vanaf dat moment als zijn persoonlijke vijand beschouwde.

Inmiddels is oud-voetballer Fred Ros als crimineel nogal door de mand gevallen. Of het allemaal waar is wat er over hem wordt gezegd is de vraag, maar het lijkt er toch wel erg op dat hij als ‘moordmakelaar’ lelijke steken heeft laten vallen, door bij het organiseren van liquidaties erbarmelijke amateurs in te schakelen.

Bij de rechtbank liet hij gisteren weten dat hij in elk geval nooit opdracht heeft gegeven voor het liquideren van George van Dijk. Kroongetuige Peter La Serpe had dat gehoord van Joegoslaaf Andrea Pata.

Gregr1Ik ben er niet bij geweest (helaas), maar ik ken beide heren een beetje. Het kwam op mij redelijk overtuigend over toen Fred Ros mij destijds – in de gevangenis – vertelde dat als hij wat met George van Dijk uit te vechten had hij het zelf wel zou regelen (waarbij de suggestie toen was: middels een goed gesprek), maar dat hij daar echt geen huurmoordenaar voor in zou schakelen.

Gisteren noemde hij George eerst een paar keer ‘de heer Van Dijkxe2x80x99, later ook ‘dorpsgekxe2x80x99. Hij zei ook dat hij La Serpe helemaal niet kende, maar dat die een keer bij hem op bezoek was gekomen in de gevangenis en hem had gevraagd naar wapens. Fred zat toen vast voor de wapenvondst in de villa van Katja Schuurman in Vinkeveen, hij snapte niet wat La Serpe daarmee moest en gaf hem het nummer van Joegoslaaf Pata. Ergens in de communicatie moet er iets fout zijn gegaan.

Meer (eigenlijk alles) over die wapenvondst en de ruzie tussen Fred en George staat in de reportage ‘Katja en de zware jongens’

                                                       *

Zutphenvietsduboisweb"Wij zijn niet van de waarheid, wij zijn van de twijfel." Gistermiddag sprak ik advocaat Geertjan van Oosten. Ging niet speciaal over de Puttense moordzaak, maar over de rol van advocaten in het algemeen. Gisteravond onderstreepte de advocaat van Ron P., Ruud van Boom, bij Pauw & Witteman deze stelling.

Het gaat er niet om wat ‘logisch’ is en wat er volgens ieder redelijk denkend mens is gebeurd, maar om het aanbieden van alternatievie scenario’s: kxc3¡n het ook anders zijn gegaan? Daarin is hij heel ver gegaan, met het beschuldigen van de broer van slachtoffer Christel en met het wijzen naar de twee vrijgesproken verdachten Viets en Dubois.

Vandaag is de uitspraak.

Ik verwacht geen bijzonders: het zal tussen de acht en vijftien jaar worden, waarschijnlijk twaalf. Het doet er eigenlijk niet toe, het wordt uiteindelijk toch in hoger beroep beslist en daar is het pas alles of niks.

Voor de families Viets en Dubois blijft het pijnlijk. Ze vragen zich af of ze al niet genoeg onterechte verdachtmakingen over zich heen hebben gekregen in de afgelopen jaren. Je merkt ook dat zelfs sommige journalisten niet door het spelletje van de advocaat heenkijken. Wie de zaak heeft gevolgd weet gewoon hoe het gegaan is, daar heb je geen heel dossier voor nodig.

Ronaldp1webIn het deze week verschenen ‘Vrouwen in het kwaad’ staat een uitvoerig interview met Anja Dubois, de vrouw van Herman. Zonder haar tomeloze inzet en haar geloof in de onschuld van Herman zou er – naar mijn stellige overtuiging – nooit een ‘Puttense moordzaak’ zijn geweest: dan hadden de twee mannen gewoon – ten onrechte – hun straf uitgezeten en hadden er weinig hanen naar gekraaid. "Herman is geen vechter" is een uitspraak van Anja die me altijd is bijgebleven.

Een paar stukjes uit het interview.

Eerst over wat het met iemand doet die zo lang in de gevangenis heeft gezeten en dan terugkeert bij zijn gezin. Dat gaat niet zonder slag of stoot en hulpverleners zijn er voor verdachten en veroordeelden, niet voor vrijgesprokenen. Er is een nieuwe situatie ontstaan, daar moet je allebei mee leren omgaan en dat leidde na een aantal maanden tot hooglopende conflicten.

Eerste fragment:

"Ik heb gezegd: xe2x80x98Of het is einde verhaal, of er moet iets veranderen.xe2x80x99 We hebben toen veel gehuild en gepraat en gelukkig is het weer goed gekomen. Ik moest accepteren dat ik met deze Herman verder wilde, dat de oude Herman niet meer terug zou komen. Dat is niet vanzelf gegaan. Achteraf is het te krom voor woorden dat er nooit iemand is geweest om te vragen: xe2x80x98Redden jullie het wel?xe2x80x99 We zijn zelf ook naxc3xafef geweest, we dachten: xe2x80x98Als-ie thuis is, is alles over.xe2x80x99 Dat wil je graag geloven, maar dat kan gewoon niet. Je bent allebei zxc3xb3 veranderd. Een kind van zes is wat anders dan een kind van twaalf, zij waren ook mondiger geworden. Wij waren een drie-eenheid geworden, Herman voelde zich buitengesloten, hij zat nog vast in de tijd toen hij was opgepakt.xe2x80x9d

(ter verduidelijking: ‘geestelijk vast’)

RuudvanboomwebTweede fragment:

"De arrestatie van Ronald P. is een doorbraak, dit is waar ze altijd op hebben gehoopt. Anja: xe2x80x9cToen zijn we erachter gekomen dat het kamp dat in ons geloofde veel kleiner was dan we altijd hadden gedacht. Er kwamen mensen nu hun excuus aanbieden, omdat ze toch hadden getwijfeld. Mensen van wie ik dat nooit had verwacht en die dat nooit eerder hadden gezegd. Het is zoxe2x80x99n schijnheilig wereldje! Mensen die jaren met ons hadden meegeleefd, van wie je dacht dat ze in de onschuld geloofden. Dan kom je erachter dat dat niet zo is. Daarom wil ik ook wel weg, naar het buitenland, ik denk dat we dan pas voor honderd procent rust krijgen. Dat stukje anonimiteit zou ik zxc3xb3 graag terug willen hebben.

Ik word er zo moe van dat je altijd zo bekeken wordtxe2x80xa6

Je wordt zo maar ergens in geknikkerdxe2x80xa6

Christel, ik kende het hele meisje niet, wij als normaal gezinnetje worden erin gesodemieterd, we hebben ons veertien jaar dood moeten vechten om iets wat zxc3xb3 onterecht isxe2x80xa6

Het heeft veel te lang geduurdxe2x80xa6

Waar we ook lopen, altijd worden we aangesproken. Toen Ronald P. nog niet was opgepakt, was het erger. Je voelde altijd ogen branden. Verkrachting en moord, dat is het ergste wat er is, en een ander ziet jouw man ervoor aan!xe2x80x9d

No Responses to “Vrijdag 9-10: Fred Ros vs. George van Dijk & Dag des Oordeels in Putten”

 1. mieke October 9, 2009 at 9:53 am #

  Moet zeggen dat ik het akelig vond dat de advocaat van de verdachte gisteravond op TV bij Pauw en Witteman zou verschijnen. Letterlijk aan de vooravond dus van de dag waarop vonnis zou worden gewezen. Ik hoorde het in de aankondiging van het programma, en heb daarom niet gekeken.
  Call me oldfashioned, maar zoiets hoort gewoon niet. De verdediger had ook vxc3¡navond in dat programma kunnen zitten. Al dat “trial by media” komt me een beetje m’n neus uit onderhand. Zo meteen om 11 uur wordt de uitspraak verwacht.

  Wat de kritiek betreft dat zo’n gezin als dat van Anja en Herman Dubois aanvankelijk nog een tijdlang helemaal geen begeleiding (hulpverlening) krijgt: zou het geen uitgelezen kans zijn om voor dergelijke, sporadische gevallen een sub-afdelinkje op te zetten bij Slachtofferhulp Nederland? Omdat die organisatie van zichzelf al gericht is op het slachtofferschap, iets wat je van algemeen maatschappelijk werk en zeker van de Reclassering immers niet kunt zeggen.

 2. Jacqueline October 9, 2009 at 10:18 am #

  @Mieke

  Vreemd dat die Trial by Media nu pas je neus uitkomt.

  Er zou een apart kanaal voor moeten komen dan kan men altijd beide kanten van het verhaal horen. Dat vind ik wel belangrijk!

 3. Jacqueline October 9, 2009 at 10:24 am #

  George zit inmiddels ook weer vast voor het schieten op zijn broer.

  Verders vind ik dat je teveel overneemt uit zijn(?) boek Hendrik Jan.

  Beste Jacqueline,

  Wat bedoel je daar nou mee? Ik heb geen letter overgenomen uit een/het boek van wie dan ook en zeker niet van George. Denk eerder dat het andersom is. En dat George vastzit lijkt me stug, hij was gisteren bij het proces aanwezig.

  Hendrik Jan

 4. Jacqueline October 9, 2009 at 10:28 am #

  De families Viets en Dubois zullen spijtig genoeg voor de rest van hun leven achtervolgd worden door hetgeen hen is overkomen. Van die stempel kom je nooit meer af noch van de detentieschade die je hebt opgelopen.

 5. Jacqueline October 9, 2009 at 12:19 pm #

  Lees hier George van Dijk zit momenteel
  zelf ook in detentie omdat hij op het huis van zijn broer heeft geschoten tijdens
  een uit de hand gelopen familieruzie.

  Ook gedetineerden kunnen een proces bijwonen of wist je dat nog niet?

  Beste Jacqueline,

  Ja, als getuige of medeverdachte, maar zo begreep ik het niet. Kan zijn, ik was er zelf niet. En de vraag is wanneer dat ‘momenteel’ van crimesite is, volgens mij is dat al een aardig tijdje geleden.

  Hendrik Jan

 6. Jan v. Gestel October 9, 2009 at 5:46 pm #

  @ Jacqueline,

  Volgens mij heb jij echt de hele dag niks beters te doen dan te reageren en te stoken op verschillende sites. Boublog, StevenBrown-weblog, je eigen prul-site, Ernest Louwes-weblog. Allemaal sites die er verders weinig tot niets toe doen.
  Maar op deze site ervaar ik, en velen met mij, je aanwezigheid cq. domme reacties niets meer dan een ergerlijke plaag.
  Zou je ons lezers van deze weblog een plezier willen doen en je hier niet meer willen vertonen.
  Meerder malen is je dit te kennen gegeven en je weet blijkbaar niet van ophouden
  Slap gebral over het falende OM en rechtssysteem en over je “onschuldige Louis” plaats je maar op voornoemde sites, niet hier.
  Dank U

 7. Boes October 9, 2009 at 7:36 pm #

  Dat George aanwezig was bij een rechtzaak als getuige betekent niet dat hij op dat moment niet achter de bouten kan zitten.

  Beste Boes,

  Dat is inmiddels al duidelijk.

  Hendrik Jan

 8. Jacqueline October 9, 2009 at 11:48 pm #

  @Jan van Gestel

  Volgens mij ben jij degene die overbodig is.

 9. mohari October 10, 2009 at 1:09 am #

  mohari steunt jan hier, pure vervuiling van jacq- eline hier

 10. Jacqueline October 10, 2009 at 10:11 am #

  Jammer dat er niet op het onderwerp gereageerd wordt door mijn antifanclubje 🙂

  Wat mij opvalt is dat mijn antifanclubje uit personen bestaat die een te hoog nsb-gehalte in hun bloed hebben.

  Fijn weekend allemaal.

 11. Marina October 10, 2009 at 11:15 am #

  Jan van Gestel,

  De site vervuilen??
  Dat is nou precies wat jij hier doet. Pesten en manipuleren onder verschillende namen en dat is wat Mohari ook graag doet. Die zit er op te loeren. Mohari moet zich beheersen om niet te gaan schelden.

 12. B-dog October 10, 2009 at 8:27 pm #

  @ HJK

  George zit wel degelijk vast. Hij was wel aanwezig in de Bunker, maar kwam uit de kelder lopen. Sterker nog, er zaten 3 parketwachten nog geen meter van George af om hem heen. Zekere voor het onzekere, zeg maar…
  Hij gaf in zijn slachtofferspeech ook zelf aan dat hij vastzat voor schieten met een vuurwapen op mensen. Dat blijkt op het huis van zijn broer te zijn geweest. ‘De bom barstte’ na zoveel spanningen de afgelopen jaren als gevolg van de jacht die Fred Ros op hem maakte, volgens George. Dit is ook de reden dat zijn vrouw bij hem weg is gegaan. Ze kon het gevaar voor liquidatie van George en het gevaar dat zijzelf en haar 3 kinderen liepen niet meer aan. Dit nam hij La serpe en Ros het meeste kwalijk…..

 13. ad October 10, 2009 at 9:16 pm #

  Zet george en ross op een cel en laat ze het samen uitzoeken ,scheelt de belastingbetaler een hoop geld.Al die schijnvertoningen en leugens enz wordt je toch moe van.

 14. mohari October 11, 2009 at 12:15 am #

  jacq-eline en marina, ik scheld niet. ik ben het alleen niet met jullie eens.
  a is het niet leuk om telkens die leugen achtige reactie s te lezen van jacq-eline.
  b marina de pot verwijt de ketel
  c mohari is 1 persoon eerlijk?
  d erg grof om te schrijven dat ik /we vergeleken word als een nsb r (10.11
  e te grof voor woorden

 15. Marina October 11, 2009 at 10:46 am #

  Eerlijk ??

  Reactie van Moharie geplaatst onder de naam Mo op 23 september 2008 om 23:18 :

  “ook jij hg met p de vries. leuk je web site ik ben er fan van. tievus aan marina het haar zwarte praat. groetjes

  Een excuus van Mohari geplaatst op 24 september 2008 om 23:24 :

  “mo sorrie, ik reageerde uit mn persoonlijke naam en gemeende excuses mo.

  Mohari, wat kun jij liegen!

  Beste Marina,

  Begrijpt behalve jij verder nog iemand waar dit over gaat?

  Hendrik Jan

 16. Jan v. Gestel, Naaldwijk October 11, 2009 at 11:39 am #

  Marina en Jacqueline,

  Nog xc3xa9xc3xa9n maal een reactie van mij, het is beter om jullie beiden niet teveel aandacht te geven. Daar is het jullie uiteindelijk om te doen.
  Ik reageer eigenlijk nooit, maar lees wel mee.
  Ik reageer ook gewoon onder mijn eigen naam, ik zou niet weten waarom niet.
  Maar als het werkelijk zo is dat er zovele reacties van eenzelfde strekking zijn geplaatst door zoveel andere lezers, zou ik toch maar eens sterk te rade gaan bij jezelf.
  Je wartaal begint dan inderdaad zorgelijke vormen aan te nemen.
  Misschien tijd voor een psychiater die je wel de aandacht kan geven die je hier niet zult vinden.
  Heb trouwens nog wel xc3xa9xc3xa9n vraag: vinden jullie veel steun bij elkaar op die klefbekkerij-sites?
  Een prettige zondag verders.

 17. Mia October 11, 2009 at 3:52 pm #

  @ Jan v. Gestel 11:39,
  Wat mij betreft mag Jacqueline Hagemann gerust verder stampen in “de porseleinkast” van Hendrik Jan.
  Hoe meer ze schrijft, hoe meer het duidelijk is/wordt in welke wereld zij haar benen staan heeft. 😉

 18. Jacqueline October 11, 2009 at 5:10 pm #

  @Jan van Gesel,

  Wat zit jou nou werkelijk dwars Jan?

  Je reageert met een hoop poeha wat niets te maken had met mijn reactie op het onderwerp.

  Vertel jij maar eens de waarheid, dan begrijp ik tenminste wat jou werkelijk dwars zit. En anders zipp-it!

  En jij ook nog een fijne zondag, hopelijk zonder achterhoofdspinsels.

 19. imjs October 11, 2009 at 5:39 pm #

  George Van Dijk mooiste en liefste man op aarde..

  Afz je Allergrootste Fan..

 20. Jacqueline October 11, 2009 at 8:04 pm #

  @Mia

  Ik sta met beide benen in dezelfde wereld als jij. Maar volgens mij sta jij met een been in een strontput. Je schrijft zo graag over die wereld die in jou ogen stinkt is het niet?

  Zo niet alle misdaadjournalisten, ze vreten er goed van.

  Maar ja, je hebt ze die zeggen het ronduit en je hebt van die hypocrieten die heel graag landverradertje spelen en over lijken gaan.

  No matter what……

  Kom je meespelen in die “porseleinkast” van Hendrik Jan?

 21. jeannette October 12, 2009 at 7:04 pm #

  george zit wel degelijk vast voor het schieten op zijn broer

 22. mohari October 18, 2009 at 11:05 pm #

  vraagje hj net een stukje gelezen in de panorama over de kofferbakmoord. is die harold onder tussen al veroordeeld? eind 2006 nog niet.

  Beste Mohari,

  Harold is in september 2006 in hoger beroep veroordeeld tot 13 jaar.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: