's Graveland & Vollenhove: toch roof?

7 Oct

VollenhoveoverzichtUpdate 13.45 uur:

Het onderxc2xadzoeksteam heeft geen enkele aanwijzing gevonden voor xe2x80x98dubieuzexe2x80x99 contacxc2xadten of bezigheden van het echtpaar Vis die direct of indirect reden zouden kunnen zijn geweest voor hun gewelddadige dood. En politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen noemde gisteravond in Opsporing Verzocht de in Vollenhove vanaf het begin circulerende geruchten dat de tweede zoon iets te maken zou hebxc2xadben met de moord op zijn ouders xe2x80x98stuitend voor de familiexe2x80x99.

Dus toch een roofmoord, een uit de hand gelopen brute overval door willekeurige criminelen? Dat moet dan haast wel, zou je denken, tenzij de politie een raar dubbelspel speelt. Als je de berichten zo leest zou je haast denken dat het echtpaar Vis zelf verdacht werd van ‘dubieuze contacten’ maar dat de politie dat heeft kunnen ontzenuwen, net als het ‘gerucht’ over de zoon. Dit zijn van die suggestieve mededelingen op het niveau van ‘de politie sluit niet uit’. Er is werkelijk nog nooit iemand die gedacht heeft dat het echtpaar zelf ‘dubieuze contacten’ had. Het is logisch dat de politie er wel onderzoek naar doet, maar alleen al door het te benoemen zou je als argeloze kijker haast de indruk krijgen dat er toch iets aan de hand was.

Ook de moord in ‘s Graveland, op ondernemer Ton Boomgaard, lijkt een roofoverval, waar eerst meer werd gesuggereerd. Er is zelfs een tamelijk opvallende overeenkomst. Beide woningen staan op een industrieterrein, niet direct naast een ander huis, niet ver van een vrij drukke doorgaande weg. Iemand die ter plaatse niet goed bekend is zou kunnen denken dat de woning van de familie Vis in Vollenhove hoorde bij het ernaast en erachter gelegen bedrijf.

Dit soort gewelddadige overvallers denkt vrij simpel: bedrijfswoning, ondernemers, grote kans op redelijk wat contant geld in huis. Als dat niet zo blijkt te zijn worden er korte metten gemaakt.

No Responses to “'s Graveland & Vollenhove: toch roof?”

  1. Venose October 10, 2009 at 7:11 pm #

    De geruchten in ”Veno” gaan dat er geen spullen gestolen zijn. Ook zijn er geen kasten o.i.d. overhoop gehaald. We wachten af!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: