Arzu Erbas: een 'vrouwenmoord'

7 Oct

Update 18.00 uur:

Arzuerbas1Het wordt me deze week – niet geheel toevallig – vaak gevraagd: wat is het verschil tussen mannen die moorden plegen en vrouwen? Zulks in het kader van mijn deze week verschenen boek ‘Vrouwen in het Kwaad’.

Een van de meest opvallende verschillen is dat xc3¡ls een vrouw al tot zo’n ernstig delict komt – wat vrij uitzonderlijk is – dat er dan bijna altijd sprake is van veel ‘voorbedachte rade’. Omdat ze het meestal niet zelf doet. In de meeste gevallen spant ze xc3xa9xc3xa9n of meer mannen voor haar karretje om het vuile werk op te knappen. In de Limburgse kofferbakmoord speelde dat ook sterk.

Nu het toch nog vrij schokkende bericht dat de moord op Arzu Erbas – van kinderopvang Moeders Schoot – geen eenmansactie was van een junk, zoals het eerst leek, maar dat het een moord in opdracht was. De politie heeft een 31-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Het motief is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld met rivaliteit in de liefde te maken hebben.

De moord vond plaats op 10 augustus, eind van die maand werd de 41-jarige Nevzat K. als verdachte aangehouden. Hij stond bekend als verslaafd aan drank en drugs, had meer geweldsmisdrijven gepleegd en er was geen relatie tussen hem en het slachtoffer. De vraag is: wat is de relatie tussen hem en de opgepakte vrouw?

No Responses to “Arzu Erbas: een 'vrouwenmoord'”

 1. slurrekie October 7, 2009 at 9:30 pm #

  Antwoord op de vraag: wat is de relatie tussen hem en de opgepakte vrouw?

  — de opdrachtgever

 2. chiel October 7, 2009 at 10:27 pm #

  tja ik denk dat er nog veel meer achter steek je gaat niet zomaar iemand laten vermoorden uit jaloezie? alhoewel het zeker kan.

 3. Ada October 8, 2009 at 12:47 am #

  Ik was er al bang voor… zo’n mooie vrouw.

 4. Clary October 8, 2009 at 8:25 am #

  Gefeliciteerd met het uitgeven van je nieuwe boek.
  Geweldig!!!! Een echte aanrader!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: