Dinsdag 6-10: de Zwolsman-zaak & nog een 'pyjamaman'

6 Oct

Peterboosweb"Waar liefde woont gebiedt de Heer Zijn zegen."

Dit schoot mij gisteravond te binnen toen Johnny de Mol aan Peter R. de Vries (in Ghana) de vraag stelde: John van den Heuvel of Alberto Stegeman. Peter koos voor zijn ‘goede collega’ Alberto. Dat mag geen verrassing heten, zoals we op bijgaande foto zien was er al langer sprake van een warme genegenheid voor zijn broeder van hetzelfde SBS-huis.

                               *

Gisteren had ik het over Scarlet Francini, vriendin van Charles Zwolsman. Rechercheurs zouden bij een verhoor tegen haar hebben gezegd dat ze contact met mij hadden gehad en dat ik had gezegd dat ik ‘ook’ dacht dat zij wel iets met de criminele activiteiten van haar partner te maken zou hebben. Ik heb erover gebeld met de advocaat van Scarlet, Leon van Kleef. Hij heeft de dvd’s van die videoverhoren nog niet gezien, justitie is de boel nogal aan het vertragen, maar hij zal erop letten. Ik ben benieuwd. Ik heb ook het landelijk parket benaderd, daar zal men navraag doen.

                            Covervrouwenweb                               *

Er zullen vast wel een paar bezoekers zijn die min of meer nieuwsgierig zijn naar de inhoud van mijn nieuwe boek, ‘Vrouwen in het kwaad’, dat vandaag (of morgen) verschijnt. Ik heb er een aangrijpende inleiding voor gemaakt, waarin alle dertien hoofdstukken kort worden gekenschetst, zulks afgerond met een licht-filosofische uitsmijter.

Omdat ik op dinsdag een column schrijf voor www.bepster.com leek het mij gepast (en wel zo handig) dxc3¡xc3¡r een en ander te verwerken. Ik herkende mij overigens (sorry, vijanden) goed in wat Peter de Vries tegen Johnny de Mol zei over zijn beweegredenen om in de journalistiek te gaan – en later meer speciaal de misdaadkant te kiezen. Het gaat ons vooral om deze vraag: "Wat drijft de mens?" Zie verder hier

                                                           *

Pyjamaman1

Naar aanleiding van het bericht over de pyjamaman maakte een lezer mij attent op een eerdere ‘pyjama-man’: Martin Hills. Hij werd in 2000 – op de schrikkeldag! -aangetroffen, was ook zijn geheugen kwijt en sprak alleen wat Engels. Hij liep op rijksweg A 59 ter hoogte van hectometerpaal 133.9 in de richting Utrecht nabij knooppunt Empel. Hij maakte een verwarde indruk, de Koninklijke Marechaussee pikte hem op.

Omdat justitie hem na een aantal maanden niet langer kon vasthouden hebben ze hem op straat gezet, waarna een oudere vrouw (Gonny) zich over hem heeft ontfermd. Hij schijnt nog steeds bij haar te wonen. Ondanks een website met zijn foto is het nog altijd een mysterie waar deze ‘Martin’ vandaan komt.

Of houdt hij iedereen voor de gek? Hij zegt dat hij lopend naar Nederland is gekomen. Uit onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk uit een Oost Europees land komt.

In de maand maart had hij van medebewoners in het Huis van Bewaring een naam gekregen. Zij vonden het vervelend om hem meneer Onbekend te noemen, dus is hem gevraagd een naam te verzinnen. Dat was te moeilijk. Toen bedacht hij zich dat het de maand maart was, dus zei hij: "Noem me maar Maart." De medebewoners maakten er Martin van.

Meer over hem op zijn website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: