Maandag 5-10: Politie liegt tegen Scarlet & De Mol in Ghana

5 Oct

Scarletalicanteweb

Deze week komt mijn nieuwe boek uit, ‘Vrouwen in het Kwaad’. Zie de cover hiernaast. In dertien hoofdstukken komen verschillende vrouwen aan de orde. Exc3xa9n van hen is Scarlet Francini, de vriendin van Charles Zwolsman.

In het voorjaar was ik bij haar in Spanje. In de zomer werd Charles met een spectaculaire actie in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij nieuwe strafbare ‘drugsgerelateerde’ feiten. In Spanje werd Scarlet opgepakt. Ze zit inmiddels al weer enige tijd in een Nederlandse gevangenis, momenteel in de vrouwengevangenis in Breda. Staat ze samen in het winkeltje met Troeta uit Ridderkerk, die veroordeeld is voor de moord op haar liefdesrivale Joyce Feenstra. Is ook een hoofdstuk in het boek.

Gisteren belde Scarlet en ze vertelde iets dat ik bijna niet kan geloven. Als het waar is, moet ik daar werk van maken. Tijdens een videoverhoor zeiden rechercheurs tegen haar dat ze contact hadden gehad met mij en dat ik had gezegd dat ik ook dacht dat Scarlet betrokken was bij de criminele activiteiten van Zwolsman.

Dat is toch niet te filmen? Al hoop ik dat ze dat laatste wel hebben gedaan en de band goed bewaren.

Ten eerste heb ik helemaal geen contact gehad met wie dan ook van de politie over deze kwestie.

Ten tweede: als ze mij er naar hadden gevraagd had ik waarschijnlijk geen antwoord gegeven, maar als ik wel iets had gezegd zou het precies het tegenovergestelde zijn. Voor mij is het verhaal van Scarlet vrij helder: ze had en heeft haar eigen leven en haar eigen geld, ze heeft van Zwolsman niks nodig en ik heb geen enkele aanwijzing dat ze betrokken is geweest bij zijn criminele activiteiten. Toen ze hem leerde kennen wist ze niet dat hij ‘de Zwolsman’ was.

Dat de politie slinkse streken heeft uitgehaald om haar erbij te lappen, staat wel vast. Zo hebben rechercheurs de sleutel van een loods waar drugs lagen opgeslagen aan haar sleutelbos vastgemaakt. Dat was het bewijs dat ze er bij betrokken was. De politie was al eerder over de schreef gegaan met een illegale inkijk- en afluisteroperatie in de boerderij in Zwartebroek, keihard liegen tijdens verhoren kan er ook nog wel bij.

Corrupt en dom. Houdt het dan nooit op?

                                                            *

PeterdemolVanavond om 21.25 uur op Veronica: Peter R. de Vries in een heel andere rol dan we van hem gewend zijn. In "Waar is de mol?" neemt Johnny de Mol hem mee naar Ghana, waar dochter Kelly de Vries zich inzet voor haar liefdadigheidsstichting Meet Kate. Ze is bezig met de bouw van een kindertehuis voor weeskinderen. Als ambassadeur van de stichting bezoekt Peter het project van zijn dochter en ontmoet hij Kate, het meisje dat symbool staat voor de stichting.

Voorafgaand reisde Peter met Johnny een week door Ghana en deed allerlei bijzondere activiteiten.

Meer hierover op de website van Peter de Vries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: