Zaterdag 3-10: Yab Yum, de leugens van Theo Heuft

3 Oct

Heufttelegraaf"Het feestje van de heren heeft ongeveer drie uur geduurd. Aan het piepen van de banden van hun gepantserde autoxe2x80x99s hoorde ik dat ze om zeven uur eindelijk vertrokken. Zelf had ik mij teruggetrokken in mijn kantoor twee huizen verderop langs de gracht. Het ergste vermoedend liep ik Yab Yum binnen. Ik keek verbijsterd in het rond. Alles xe2x80″ maar dan ook alles xe2x80″ was vernield. Alle ramen van de hal lagen eruit, de stoelen waren door de bar gesmeten en lagen in stukken op de vloer… Alle glazen waren stukxe2x80xa6 De boeddhaxe2x80x99s, die minstens vijftig kilo wogen, waren door de zaak geslingerdxe2x80xa6 Champagneflessen waren tegen de muren kapot gegooidxe2x80xa6 Deuren waren met een bijl bewerkt. Het was xc3xa9xc3xa9n ravage. Volgens mij hadden de heren (topcrimineel Klaas Bruinsma en zijn voormalige partner, de Engelsman Roy Adkins, MK) nog nooit zo hard gewerkt."

In de Telegraaf vandaag het verbijsterende verhaal van Yab-Yum-baas Theo Heuft, naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek over ‘het beroemdste bordeel van de wereld’. Zo’n titel ligt toch niet helemaal lekker, kan een bordeel ‘beroemd’ zijn? Zeker als je ziet wat daar allemaal is gebeurd zou ik sowieso eerder aan ‘berucht’ denken.

Hoe dan ook, het is een verhaal dat nu pas verteld kan worden. Het was destijds algemeen bekend dat Yab Yum in de greep van criminelen terecht was gekomen. Ik heb er toen zelf ook wel eens contact over gehad met Heuft, maar die ontkende toen dat er iets aan de hand was.

Begrijpelijk.

Hij moest toen wel ‘liegen’.

Als je dat zo mag noemen.

Hij was doodsbang en de mensen over wie het in het volgende stukje gaat leefden ook nog. In de Telegraaf worden de namen niet genoemd, zal ik ook maar niet doen, we weten allemaal wel over wie dit gaat. Laten we ‘t zo zeggen: bij liquidaties van topcriminelen zijn er altijd ook wel wat mensen die niet zo hxc3xa9xc3xa9l erg rouwig zijn.

Heuftboek"Precies op de afgesproken tijd kwam de machtigste man van de Amsterdamse onderwereld mijn zaak binnenlopen. Het enige wat hij zei was xe2x80x99meekomenxe2x80x99. Ik moest met hem meelopen naar een van de kamers op de eerste verdieping. Daar trok hij een groot pistool met een laserrichtmiddel uit zijn broeksband en zwaaide ermee voor mijn gezicht. Ik zag het rode richtlichtje door de kamer dansen. Ik kreeg de mededeling dat ik twee miljoen moest betalen. Nog zie ik dat rode richtlichtje van dat lasergerichte pistool over de muren dansen. Het Arafatsjaaltje om de rood aangelopen, doorgesnoven kop van de afperser. Zijn opgefokte gesnauw met steeds maar weer dat terugkerende bedrag van twee miljoen. En de sinistere toevoeging dat als ik dat niet zou betalen, ik een probleem had xe2x80x99dat niet meer opgelost kon wordenxe2x80x99. Ik herinner mij nog de verraderlijke rust toen hij even overleg ging voeren met zijn compagnon, waarna hij niet veel later terugkwam met een korting van acht ton xe2x80″ en datzelfde lasergerichte pistool."

"Ik werd nog steeds niet met rust gelaten. Vanuit het raam van mijn huis zag ik de afperser geregeld in een gepantserde auto met getinte ramen langsrijden. Vanuit zijn opengedraaide raampje keek hij me aan. Zijn arm hing buiten tegen het portier. In zijn hand een pistool."

                                                   *

Van iets ander kaliber: een berichtje in de Stentor. Als je je met zaken als Yab Yum bezighoudt begeef je jezelf in een ‘risicogebied’, er zijn ook dingen die iedereen kan overkomen.

"De politie denkt dat een aanxc2xadrijding met dodelijke afloop, donxc2xadderdagmiddag in Erp, geen ongexc2xadluk was. Een 21-jarige man uit Venxc2xadlo is aangehouden voor het opzetxc2xadtelijk veroorzaken van een botsing om verzekeringsgeld op te strijken. De politie vermoedt dat bij de aanxc2xadrijding, waarbij de 49-jarige Herxc2xadman van Laanen omkwam, sprake was van opzet. Van Laanen reed van Erp naar Uden toen plots vanxc2xaduit een onoverzichtelijke zijstraat rechts, de zwarte Audi opdook. Die botste op de TNT-bestelwagen van Van Laanen.

Volgens getuigen trok de Audi vanxc2xaduit stilstand hard op toen een botxc2xadsing niet te vermijden was. Een eerdere poging zou mislukt zijn omdat de bestuurder van de andexc2xadre wagen tijdig kon remmen."

 

No Responses to “Zaterdag 3-10: Yab Yum, de leugens van Theo Heuft”

 1. K.Hakvoort October 3, 2009 at 12:42 pm #

  Onduidelijk is de band die Heuft met zijn afpersers had. Het verhaal lijkt bovendien niet bij de politie geverifieerd. Als Heuft gelijk heeft, heeft ze in ieder geval een unieke kans laten lopen afpersers op heterdaad te betrappen.
  Zonder onafhankelijke bevestiging is het verhaal eigenlijk niet meer dan een in het luchtledig hangende gangsteranecdote.

 2. Mo October 3, 2009 at 1:50 pm #

  Hakvoort, jij denkt dat de politie zaken als dit gaat bevestigen aan de journalistiek?! Zaken die in dezen zeker al niet eens de politie halen, uitgezonderd alleen maar via achterbankgesprekken. Het was in een periode waar veel meer soortgelijke zaken hebben gespeeld in de sexindustrie en niet alleen Amsterdam. Zie bijvoorbeeld de Achterdammoorden en Erik in Den Bosch, het spijkerkwartier, Haarlem, Alkmaar en Utrecht. Niet dat dit allemaal door dezelfde groep werd gedaan, in tegendeel, maar contact hadden ze zeker wel met elkaar. En een ieder die de boys kent weet ook wie er bedoeld wordt met een doorgesnoven kop boven een arafatsjaaltje.

  Dus een in het luchtledig hangend gangsteranecdote is het zeker niet. Dit helaas voor Theo, omdat het ernstig genoeg is wat deze man is overkomen.

 3. Jacqueline October 3, 2009 at 4:01 pm #

  Meneer Heuft onderhield met wel meer personen contact die het daglicht niet konden verdragen. Het is zo makkelijk om over iemand te ouwehoeren die zichzelf niet meer kan verdedigen.

  Naast Heuft zijn hobby “bordeelfreunden” hield hij ook wel van dobbelsteentjes gooien. Zijn dobbelvrienden waren ook niet de eerste de beste.

  Meneer Heuft moet niet doen alsof zijn handen zo schoon zijn door de zielige mineur te gaan uithangen.
  Misschien heeft hij gewoon zijn pand verloren door zijn gokverslaving.

  Je hoeft echt geen medelijden te hebben met meneer Heuft. Hij heeft er flink van geleefd en keek neer op de minderheid.

 4. De H.I.O.D. October 3, 2009 at 4:57 pm #

  Theo is een beetje (schijn)heilig en nu ineens het slachtoffer,verschillende malen is hem destijds gevraagd of de overgang correct verliep incluis het bedrag die hij ontving.Zijn champagnemerk was ook een flop en in de tijd van het Aids begin dwong hij zijn meiden zonder te werken wat hem een paar goede werkneeemsters koste.Deze dame’s stapte over naar een club in Den Haag nee niet de Mayfair waarop Dhr.Heuft besloot een knokploeg naar Den Haag te sturen die kwamen van een koude kermis terug net als Heuft.Kijk als hij nu sprookje’s wilt gaan vertellen zijn er altijd mensen die de waarheid nog wel weten!

 5. DTV October 3, 2009 at 7:03 pm #

  HJK

  Leuke censuur hou je er op na kreeg een mailtje binnen over een reactie van Heuft die hier geplaatst zou wezen vanochtend.Publiceer jij hem niet dan doe ik het wel maar dan met jou als spil er in.
  vr.gr.

  P.s. stond niets grievend in zeker niet als ik jou collumns er bij vergelijk.

  Beste DTV,

  Ik weet niet waar je ‘t over hebt, ik heb vandaag helemaal geen reacties tegengehouden. Misschien staan je stralen verkeerd gericht (last van turbulentie?)

  Hendrik Jan

 6. Jacqueline October 3, 2009 at 11:17 pm #

  @H.O.I.D

  Zo is het maar net HOID, Dhr. Heuft vergeet voor het gemak dat er nog steeds personen zijn die wel kunnen spreken.

  Hij intimideerde, manipuleerde en fraudeerde volgens diverse insiders.

 7. B.A. October 4, 2009 at 3:30 am #

  Ik ben vast de enige die niet weet over wie het gaat met die sjaal. Holleeder? Daar moet ik aan denken als ik het woord chantage in zulk verband hoor. Maar die ken ik niet met sjaal. Verder zijn er natuurlijk wel veel kandidaten. Maar welke idioot draagt nou zo’n lelijke sjaal, behalve echte Palestijnen.

 8. K.Hakvoort October 4, 2009 at 11:32 am #

  @Mo,
  Je zou aan oud-politieambtenaren kunnen denken. Bovendien lijkt de Telegraaf niet eens de moeite genomen te hebben contact met de politie op te nemen.
  Een integere ondernemer die door de politie op zo’n wijze in de steek gelaten zou zijn als Heuft beweert dat met hem gebeurd is, zou zijn verhaal met aangiftes en een omvangrijk klachtdossier onderbouwen.
  Dat er elders van alles en nog wat is voorgevallen mag zo zijn, maar dat ondersteunt zijn verhaal niet.
  Mensen kunnen er bovendien een belang bij hebben zich een slachtofferrol te geven.

 9. hufter October 4, 2009 at 2:08 pm #

  ja wie is de man met de sjaal? hij is waarschijnlijk al dood dus kan iemand mij vertellen wie het is?

 10. Jason October 4, 2009 at 2:09 pm #

  @ B.A.

  Het feit dat je je klassiekers niet kent wil niet zeggen dat je dan maar Willem Holleeder aan alle chantagepraktijken kunt koppelen. In elk geval niet zwart op wit of hardop. Houd zo’n mening of gedachte voor jezelf. Niks ten nadele van jou als persoon maar het geeft eens te meer aan dat mensen xc3xbcberhaupt niet weten waar ze het over hebben als ze een reactie of opmerking plaatsen.
  Aangezien het toch zondag is kun je misschien bij de Dominee te rade gaan.

 11. Mo October 4, 2009 at 2:30 pm #

  Het verbaasd mij dat er ineens een heleboel insiders zijn. En dan nog insiders die het walgelijke overname gedrag van ‘gangsters’ goedkeuren. Vergeet niet dat deze methode op dit moment nog steeds gaande is, waarbij exloitanten worden gedwongen hun exploitatie op te geven.

  In vele steden zijn zo deze overnames gedaan. Ook ten koste van mensenlevens (zowel exploitanten als sexwerksters). De gehele sexindustrie is momenteel doordrongen van ellende, veroorzaakt door deze zelfde personen die gewelddadige overnames met vaak zware dwang uitvoeren, waar een ieder voor zou zwichten. En dit wordt door personen hier dan goedgekeurd?!

  Of van Heuft zich nu aan belastingzaken fraudes of anders schuldig heeft gemaakt in het verleden, geeft niet iemand het recht om je personeel en familie te martelen en met dood te bedreigen alleen maar omdat ze je zaak willen hebben om criminele zaken zoals vrouwenhandel, witwassen en afpersing te kunnen laten plaatsvinden.

  Want dat is wat die zelfde personen hier dus schijnbaar volkomen normaal en eigen schuld vinden.

 12. Neusje October 4, 2009 at 3:06 pm #

  Click to access pleitaantekeningen.pdf

  Vreemde verkooptransactie trouwens.

 13. ad October 4, 2009 at 5:13 pm #

  De verhalen van spic en span worden wel vaker geromantiseert,terwijl het bittere ernst is en je er pas over mee kan praten als je zo`n affaire hebt meegemaakt.
  Verder ben ik van mening dat als je sexclub of dergelijke begint je weet dat je in een milieu betreed waar je veel last mee kan krijgen .
  Een nette zakenman begint geen sexclub.
  Wie dit ontkent leeft niet in de werklijkheid.
  De tijden van spic en span zijn voorbij,en daar is niks aan verloren en ze hebben gekregen waar ze 100% recht op hadden.
  Wie zaait zal oogsten.

 14. Mo October 4, 2009 at 9:02 pm #

  Quote: “Een nette zakenman begint geen sexclub.”

  Zeker wel een beleggingsmaatschappij, een bank, een autozaak of anders? 🙂

  Wat is een definitie van een nette zakenman? Bestaat die in definitie dan? Ondernemerschap is ondernemerschap. Ben in de sexindustrie vaak eerlijkere mensen tegengekomen dan in enig andere harde ondernemerschap.
  Dat bepaald gedrag gelijk wordt gegeneraliseerd over een gehele branche is ook altijd en overal geldend.
  En dat je weet dat je een moeilijke onderneming bij de sexindustrie instapt is waar, maar dat geeft een ander nog niet het recht het op deze wijze op te eisen.

 15. B.A. October 4, 2009 at 9:25 pm #

  @Jason

  Bedankt voor de tip maar ik maak toch echt zelf wel uit wat en wanneer ik iets schrijf.

 16. Jason October 4, 2009 at 9:54 pm #

  @ B.A.

  Heb je de boodschap eigenljk wel begrepen?

 17. B-dog October 5, 2009 at 11:05 pm #

  @ iedereen
  Niet te ingewikkeld doen, we kunnen alleen raden:

  Het waren Klepper (met Arafat-sjaaltje)en Mieremet (de compagnon),toen nog uit naam van Klaas Bruinsma voor wie ze het vuile werk deden de 1,2 miljoen gingen afpersen. Later heeft Klepper, na de dood van Bruinsma en hoger opgeklommen op de Poldermaffia-ladder, het afpersen van de hele YabYum doorgezet. Eenmaal in handen van Klepper waren de Angels erfgenamen, na zijn liquidatie. Harry Stoeltie liet Vitalli, zijn zwager, als stroman fungeren en gaf zichzelf een goedbetaald baantje. Helaas voor de Angels, de gemeente ook niet op hun achterhoofd gevallen, met de wet-Bibob in de hand,’pakken de club weer af’ van de Angels.

  Denk dat dit het dichtste in de buurt zit.

  Trouwens ooit geweten dat Klepper snoof trouwens…. wat een kwajongen.

  Beste B-dog,

  Ik ben niet zo zeker van dat Arafat-sjaaltje.

  Hendrik Jan

 18. B-dog October 5, 2009 at 11:55 pm #

  Zei ik het niet, zei ik het niet….

  Zet net Pauw & Witteman af…..

 19. B-dog October 6, 2009 at 1:01 am #

  HJK,
  het waren iig Klepper en Mieremet, aldus Heuft. Blijft de vraag wie nou die Sjaal om had.

 20. Jason October 6, 2009 at 3:07 pm #

  @ iedereen die nog steeds niet weet wie het Arafatsjaaltje om had; Lxc3xa9zen jullie xc3xbcberhaupt wel?!

  ”Precies op de afgesproken tijd kwam de MACHTIGSTE MAN van de Amsterdamse onderwereld mijn zaak binnenlopen. Het enige…Het Arafatsjaaltje om de rood aangelopen, doorgesnoven kop van de afperser.”

  Sam Klepper was nxc3xadet de machtigste man van de Amsterdamse onderwereld. Ook nooit geweest. Ook niet samen met Mieremet hoewel ze wel een gevreesd duo waren.

 21. wheelie October 7, 2009 at 12:06 am #

  sjaaltje was natuurlijk klaas zoek maar eens op de foto’s van klaas
  klep en mier snoven niet

 22. Milan October 7, 2009 at 1:30 am #

  Plus: waren Sammie en Sjonnie niet de nuchterste van die hele bende?! Bedoelde avontuurlijke gasten waren volgens mij De Dominee en Roy Adkins…

 23. Neusje October 7, 2009 at 9:10 am #

  Klaas Bruinsma is in 1991 vermoord en kan daarom nooit te maken hebben gehad met de afpersing en overname van YabYum in 1999.

  Wie dan wel?

  Yab Yum was ooit het clubhuis van godfather Klaas Bruinsma en diens coterie. De Dominee beklonk er de deals met zijn Colombiaanse toeleveranciers. Volgens de overlevering was Sam Klepper, een van Bruinsmaxe2x80x99s adjudanten, eind jaren negentig het meesterbrein achter de afgedwongen overname. Die acquisitie zou overigens groots zijn gevierd, met Holleeder als stralend middelpunt, zo meldden politierapporten. In witte limousines zouden de Neus en zijn Angels-vrienden naar de seksclub zijn gereden. De autoxe2x80x99s waren versierd met xe2x80x98Heerlijk, Helder, Holleederxe2x80x99-logoxe2x80x99s.

  Beste Neusje,

  Die afpersing waar Heuft het over heeft (die 2 miljoen) hoeft volgens mij niet te maken hebben met de latere overname, daarom zou de man met het Arafat-sjaaltje Bruinsma wel kunnen zijn.

  Hendrik Jan

 24. Gert October 7, 2009 at 10:28 am #

  Zie

  voor de/een Arafat-sjaal.

 25. Jason October 7, 2009 at 12:55 pm #

  Het heeft even geduurd.
  De foto waar Gert op doelt is de foto die voor de cover van
  ”De Dominee” (waar ik op zondag 4 okt. al aan refereerde) van Bart Middelburg gebruikt is.

  In die tijd zorgde Bruinsma nog hoogstpersoonlijk voor de ”zaken” en was Urka zijn rechterhand in de seks-business. Adkins was meer van de drugstak en Klepper en Mieremet hadden de divisie speelautomaten.

  Klepper en Mieremet hebben pas na Bruinsma’s dood de ”handel” overgenomen en daarmee ook ”openstaande rekeningen”. Dat is niet ongewoon in die wereld. Waarmee ik maar zeggen wil dat een schuld, opgelegd door Bruinsma, door anderen gexc3xafncasseerd zou kunnen worden, zelfs na jaren.

 26. Gert October 7, 2009 at 5:26 pm #

  @ Jason,

  Ik had niet gezien dat Bart Middelburg een vergelijkbare foto had gebruikt voor zijn boek. Maar het is wel een andere foto, vanuit een andere hoek genomen.

  Mijn link is afkomstig van de m.i. nep-site (met ook wel enige juiste info, waaronder deze link) over de vermeende neef Charley Bruinsma. Hendrik Jan heeft daar in het verleden wel eens over geschreven.

 27. Jason October 7, 2009 at 8:19 pm #

  @ Gert

  Vanuit de ”dode hoek” dan zeker? 😉

  Maar je hebt wel gelijk hoor, we hebben het over hetzelfde.
  Ik was alleen heel erg verbaasd dat niemand het oppikte maar in plaats daarvan blijven filosoferen. Schijnbaar kent men ook de aflevering van Hoge bomen in de misdaad/Klaas Bruinsma niet want ook daarin is de foto levensgroot te vinden.

 28. B-dog October 9, 2009 at 4:17 pm #

  DIT is een arafatsjaal:
  http://images.google.com/images?hl=nl&source=hp&q=arafat+sjaal&lr=&um=1&ie=UTF-8&ei=qETPSuabLNKK-QazuZ39Ag&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBcQsAQwAA

  Heuft zei toch echt dat het Klepper en Mieremet zelf waren die hem kwamen afpersen voor eerst 2 miljoen, na overleg bleef daar 1,2 miljoen van over. Kan me ook niet goed voorstellen dat de machtigste man zelf moest overleggen (lees: toestemmimg vragen buiten de kamer) en dan het bedrag verlaagt met 8 ton.

  Beste B-dog,

  Volgens mij zei Heuft dat niet zo en had hij het duidelijk over ‘de machtigste man’ en bedoelde hij niet Klepper of Mieremet.

  Hendrik Jan

 29. Jacqueline October 9, 2009 at 6:00 pm #

  Nee B-dog daar bedoelde hij Klaas Bruinsma mee. Zo dan weet je dat ook weer.

  Groetjes en fijn weekend allemaal.

 30. B-dog October 10, 2009 at 12:03 pm #

  @ Jacqueline

  Was je erbij?

  Vooropgesteld, ik ook niet, maar hier wordt duidelijk gezegd dat er 2 jaar gesprekken waren met inderdaad de machtigste man, maar die avond stonden Klepper en Mieremet op de stoep, aldus Heuft, om de 2 miljoen op te eisen.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlboulevard/index_video.xml
  (tabblad crime – aflevering > 8-10-2009)

 31. Dikke Lien October 10, 2009 at 6:49 pm #

  Heuft nu: “Klepper heeft het me echt met zoveel woorden duidelijk gemaakt: ‘Als je ons niet betaalt, schieten we je kop d’r af’. Eigenlijk wilden ze twee miljoen gulden hebben, maar ik kreeg korting omdat we elkaar al zo lang kenden, dus ik hoefde maar 1,2 of 1,3 miljoen te betalen.”

  http://www.parool.nl/parool/nl/1/Home/integration/nmc/frameset/archief.dhtml

 32. Jason October 10, 2009 at 10:55 pm #

  Wxc3¡xc3¡r staat, of zegt Heuft, dat hij toen op dat moment aan wie dan ook betaald heeft?
  Vergeet niet, wat ik al eerder zei, dat rekeningen en schulden overgaan naar opvolgers.

  De MACHTIGSTE MAN van de Amsterdamse onderwereld
  (en laten we het er nou in elk geval over eens zijn dat dat Klaas Bruinsma was met een, in Heuft’s ogen(!) ”Arafatsjaaltje”)
  legt hem, met een rood aangelopen doorgesnoven kop een dwangsom op van, in eerste instantie, twee miljoen, na ”korting”, 1,2 ton. Vxc3xb3xc3xb3rdat de Dominee kan incasseren legt hij zelf letterlijk en figuurlijk het loodje en Klepper en Mieremet nemen zijn handel over, xc3xadnclusief alle openstaande rekeningen.

 33. Jay October 12, 2009 at 1:42 pm #

  Iedereen die het boek in bezit heeft kan al op pagina 11 lezen dat het hier Sam Klepper betreft. Theo Heuft beschrijft n.l. dat de man met het arafat sjaaltje tamelijk agressief binnen komt stappen en Heuft naar een kamertje dirigeert. Daarover schrijft Theo letterlijk: “Hij snauwde me toe dat ik twee miljoen gulden moest betalen. Nee, hij wilde geen compagnon worden, zoals zijn toenmalige baas Klaas Bruinsma.”

  Verderop in het verhaal omschrijft Theo Heuft de compagnon van de man met het arafatsjaaltje als de engste en de lelijkste van het duo (gaat om John Mieremet dus). Lijkt me allemaal erg duidelijk…

 34. Jason October 12, 2009 at 7:09 pm #

  Dan moet er ergens in zijn verklaringen of in andersmans interpretaties iets misgegaan zijn want Sam Klepper gebruikte drank noch drugs.

 35. Dikke Lien October 13, 2009 at 12:26 am #

  tsja jouw interpretatie Jason?

  maar zonder gekheid ik vind het al met al een wazig verhaal van heuft zo maar heb het boek niet gelezen nog
  misschien wel handig voor verkoop boek enzo een wazig verhaal?

  wat mij dan weer ontgaat is het feit dat er een laserpistool gebruikt moet worden in een kamer van 3 bij 5 ? om te dreigen naar een ongewapend iemand

  je zou je af kunnen vragen of er niet gewoon heel hard BOE is geroepen in die kamer bijvoorbeeld door wie dan ook…

  maar dat is dan weer mijn suspicious mind

 36. Jay October 13, 2009 at 12:27 pm #

  @Jason

  Ik denk dat Theo het woord “doorgesnoven” heeft gebruikt om aan te geven hoe agrresief Sam Klepper binnenkwam. Er is mij ook niets bekend over drugsgebruik en Klepper.

  Beste Jay/Jason,

  Volgens mij klopt er toch iets niet. Klepper met een arafatsjaal? Klepper ‘de grote baas’? Klepper en Mieremet opereerden toch meestal als duo, ik heb nooit een van hen horen betitelen als ‘grote baas’.

  Hendrik Jan

 37. Jay October 13, 2009 at 1:38 pm #

  Of het klopt weet ik ook niet. Het is in ieder geval de beleving van Theo en zoals hij het bedoeld heeft in zijn boek.

 38. Jason October 14, 2009 at 12:37 am #

  @HJK n.a.v. comment @Jay/Jason

  Dat roep ik toch al de hele tijd!
  Als we het hebben over de “machtigste man” kan het niemand anders zijn als de Dominee. Daarbij komt dat hij (gelijkende op) Arafatsjaaltjes droeg. Reken maar niet dat Klepper “van de sjaaltjes” was.
  Er zitten nogal hiaten in het verhaal van Heuft als je die spiegelt met wat er over Bruinsma cs. (dus ook Klepper en Mieremet) verklaard en geschreven is door mensen die minder eigenbelang hebben/hadden als Heuft.

  Wat betreft die laser…in een kleine kamer heeft dat totaal geen meerwaarde als je er daadwerkelijk gebruik van wilt maken. Integendeel zelfs want inderdaad begint hij te “dansen”.

  En “interpretatie” Dikke Lien? Nee. “Betrouwbare bron”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: