Mysterieuze aanhouding Gooi

2 Oct

Update 11.00 uur:

Bericht in de Gooi- en Eemlander, dat niet op internet staat, alleen in de gedrukte versie:

"HILVERSUM – Het was gisteren nog volstrekt onduidelijk welke (politie)organisatie woensdagavond op de Lorentzweg in actie is geweest bij het klemrijden en arresteren van een automobilist. "Het was geen actie van ons korps. We zijn er ook niet door een ander korps van op de hoogte gebracht".

Dat zegt de Hilversumse politiewoordvoerder Jeanine Elders. Bewoners van de Lorentzweg waren woensdag tussen 18 en 19 uur getuige van de aanhouding, waarbij naar verluidt zes tot acht agenten betrokken waren. Die hadden een man in een Audi A8 eerst met ‘burgerauto’s’ tot stoppen gedwongen. Tijdens de arrestatie hielden enkele agenten hem onder schot, terwijl collega’s hem in de boeien sloegen en een blinddoek voor bonden. De actie speelde zich af op ongeveer honderd meter van de brandweerkazerne. De bewoners, die de actie door de ramen zagen gebeuren, hadden volstrekt niet de indruk dat het om een oefening ging."

In het vervolgstuk – dat ik nog niet helemaal heb – staat dat het gaat om "een veertiger, stevig postuur, netjes gekleed, lichtgetint, zakentype."

No Responses to “Mysterieuze aanhouding Gooi”

 1. jori October 2, 2009 at 11:16 am #

  bestaan er dan donkere nette zakentypes hahahahha en ook nog in het gooi !!!

 2. Peter Liefhebber October 2, 2009 at 6:00 pm #

  Dat zal dan wel de FIOD geweest zijn.

 3. Jeroen Andeweg October 2, 2009 at 6:10 pm #

  Arrestatieteam Lorentzweg was Amsterdams
  Gepubliceerd op 02 oktober 2009, 17:01
  Laatst bijgewerkt op 02 oktober 2009, 17:06
  hilversum – De spektaculaire aanhouding, die zich woensdag vroeg in de avond midden op de Lorentzweg afspeelde, blijkt te zijn uitgevoerd door een arrestestatieteam van Amsterdam-Amstelland. Dat korps had de actie niet, zoals gebruikelijk is, van tevoren bij de Hilversumse collega’s aangekondigd.

  Voor de politie Gooi en Vechtstreek was het aanvankelijk een raadsel welk korps er was opgetreden. Pas achteraf bleek dat het om Amsterdam-Amstelland was gegaan. De hoofdstedelijke persvoorlichter zegt er ‘helemaal niets’ over kwijt te willen.
  Etc. etc. Gooi en Eeelander (update)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: