Micky & de autobom

2 Oct

MickytelegraafOver de aanslag met de autobom in Heemstede van gistermorgen is niet veel meer bekend dan dat het slachtoffer Ronald K. heet. Wel bizar dit kopje in de Telegraaf: Micky Hoogendijk zat bij kunstenaar Rob Scholte in de auto toen daarin een bom ontplofte (zie mijn ‘Bom in de Laurierstraat’).

RTL Boulevard besteedde gisteren even aandacht aan de Scholte-zaak. Volgens Bram Moszkowicz was het verhaal dat de bom eigenlijk bedoeld was voor advocaat Oscar Hammerstein al snel terzijde gelegd.

Bij Bram Moszkowicz weet je nooit of hij zich onnozel voordoet of niet beter weet. Kan me voorstellen dat hij mijn boek niet heeft gelezen, maar als je niks over een zaak weet, waarom zou je er dan iets doms over zeggen? Van Bram wordt gezegd dat hij zelf zelden een dossier leest (daar heb je je personeel voor), inmiddels kan ik me daar iets bij voorstellen. Gladde praatjes verkopen is ook een kunst, eigenlijk hoef je als advocaat helemaal niks te weten. Ik kan twee redenen bedenken voor zijn opmerking: of hij heeft er belang bij mee te gaan in de paranoia van Rob Scholte, of hij heeft een lijntje met Oscar Hammerstein.

ScholtetelegraafMoszkowicz ging ook nog even in op de memoires van Telegraaf-journalist Cees Koring, die  doelwit werd van criminelen en thuis zwaar werd mishandeld. Daar wordt altijd maar xc3xa9xc3xa9n naam bij genoemd, als opdrachtgever, al dan niet terecht, maar ook hier hield Bram zich van de domme.

Grappig deze foto in de Telegraaf vandaag: staat Koring op met Rob Scholte en Piet Doedens, aartsrivaal van Moszkowicz. Uit de kring van Doedens’ clixc3xabntxc3xa8le kwam de echte informatie over de autobom bij Scholte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: