Moord & Doodslag in 2009

1 Oct

BasvanderweijdenwebDonderdag 1 januari:

Op station Rotterdam Alexander komen bij een ruzie na een nieuwjaarsfeest twee jongens uit Oegstgeest terecht onder de aanstormende intercity. Bas van der Weijden (19) is op slag dood, Kevin Tshilumba (21) raakt beide benen kwijt. Volgens sommige ooggetuigen zouden ze achtervolgd zijn door een groep jongens. Later oordeelt de rechtbank dat de drie verdachten alleen schuldig zijn aan openlijke geweldpleging.

Zondag 4 januari:

LiliandoesburgwebLilian Doesburg (49) wordt door haar Italiaanse echtgenoot Fransesco P.(49) in hun woning aan de Theresiastraat in Den Haag tijdens een ruzie doodgeschoten. Het slachtoffer had kort voor het drama nog 35.000 euro gewonnen toen de Theresiastraat in de prijzen viel bij de Postcodeloterij. Fransesco verdacht Lilian van ontrouw.

Zondag 4 januari:

Sarbaz S.(40) uit Den Haag bekent dat hij een 41-jarige man heeft vermoord. De twee bewoners van een pension hadden ruzie gekregen omdat het latere slachtoffer huurbaas was geworden en zijn voormalige medehuurder op straat dreigde te zetten.

Woensdag 14 januari:

Kellybalmaakers2web

Kelly Balmaakers (22) uit het Brabantse Made wordt doodgeschoten in een hotelkamer in het Mercure in Tilburg. Ze had een geheime relatie met Marco de K.(41) uit Baarle-Hertog. Toen zij aangaf dat ze de relatie wilde bexc3xabindigen sloegen bij hem de stoppen door. Tijdens het proces verklaarde Marco, getrouwd en vader van drie kinderen, dat hij die dag met een pistool en een jachtgeweer naar het hotel was gekomen om samen met Kelly een overval te plegen op een bank in Baarle Hertog. Marco is inmiddels veroordeeld tot levenslang.

Dinsdag 27 januari:

Dirk Kapteyn (55), ex-patixc3xabnt en vrijwilliger bij de Leidschendamse Robert Fleury-inrichting, wordt in Voorburg doodgestoken in zijn flatwoning aan de Hartzstraat. De verdachte is een 39-jarige vrouw uit Leidschendam die zegt te hebben gehandeld uit noodweer. De twee kenden elkaar van de Robert Fleury Stichting voor psychiatrische patixc3xabnten. De vrouw heeft maar xc3xa9xc3xa9n arm.

Vrijdag 30 januari:

In de Hendrik Staetslaan in Eindhoven komt een twintigjarige man uit Schiedam om het leven. Hij is van buitenaf door het raam van het huis doodgeschoten. Het slachtoffer was een bekende van de bewoners van het huis. Er werden meer schoten gelost, maar alleen de Schiedammer werd geraakt. Kort na de schietpartij werd enkele kilometers verderop een half uitgebrande auto gevonden.

Donderdag 5 februari:

BonekayassinwebBij het pannenkoekenhuis aan de A4 in Leiderdorp worden Boneka Belserang (33) en Yessin Chaktor (34) op donderdagavond tegen half elf geliquideerd. Beide mannen waren bekenden uit de drugswereld. Boneka woonde in Amsterdam, Chaktor ook maar hij was vroeger actief in Enschede.

Donderdag 5 februari:

In zijn woning aan de Tuinlaan in Maartensdijk bij Utrecht wordt Paul Schaap (52) vermoord. De man staat bekend als aanhanger van de Satanistische Vrijheidspartij die pedofilie goedkeurt. De politie arresteert Bart H.(24) uit Veendam die de moord bekent en verklaart afspraakjes met Schaap te hebben gemaakt om achter de namen van misbruikte kinderen te komen om hen te redden. Hij wordt veroordeeld tot acht jaar cel plus tbs.

Maandag 9 februari:

In haar woning aan het Stootblok in Rotterdam wordt de 42-jarige Shanella vermoord na een ruzie met haar echtgenoot Elvis (48). De politie moest vaak ingrijpen bij het stel. De man meldde zich op een politiebureau. Het slachtoffer stond bekend als een lieve en sociale vrouw. Ze werkte in de thuiszorg.

Dinsdag 10 februari:

De 20-jarige Turkse Rotterdammer Baran Orhan wordt doodgeschoten aangetroffen op een fietspad aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid. Er is nog geen verdachte in beeld.

Woensdag 18 februari:

Ronaldnoteboren2Ronald Noteboren (41) uit het Limburgse Schinnen verdwijnt spoorloos. Op 22 februari wordt zijn lichaam gevonden in het Belgische Tielt-Winge, in de berm van de E314. Het is in stukken gesneden en in een plastic zeil gewikkeld. Het hoofd en de handen van het lichaam ontbreken.

Vrijdag 20 februari:

BettyszaboDe 19-jarige Hongaarse prostituee Bernadett Szabo (xe2x80x98Bettyxe2x80x99) wordt vermoord in haar peeskamertje op de Amsterdamse Wallen. Ze was moeder van een drie maanden oud zoontje. Ze was met messteken om het leven gebracht. Meest opvallend was de grote tatoeage die haar hele bovenlijf aan de voorkant in beslag nam, inclusief haar borsten. In de week na haar dood werd een stille tocht georganiseerd. Er werd een 46-jarige man aangehouden als verdachte, maar hij werd later vrijgelaten.

Zondag 22 februari:

Aan de Troelstraweg in Dordrecht worden een 46-jarige moeder en haar 20-jarige dochter neergestoken. De moeder overleed, de dochter raakte zwaar gewond. Omwonenden hoorden een vrouw hard krijsen. De vader van het gezin was naar Irak vertrokken. Hij is daar nu samen met hun twee jongste kinderen, een meisje van 13 en een zoontje van 7. Het echtpaar had vaak ruzie: de man wilde met het hele gezin naar Irak, de vrouw wilde dat niet. De 21-jarige zoon Omer Al K.(21) werd enkele dagen na de moord in Oostenrijk aangehouden met zijn 34-jarige Nederlandse vrouw Manuela B. (34) en haar zoontje. Ze was in februari volgens de shariawet met hem getrouwd. De moeder van Oemer en zijn zus waren tegen het huwelijk van Oemer met de 13 jaar oudere Manuela, die twee kinderen heeft uit een eer
dere relatie.

Zondag 22 februari:

Ronald Z.(46) kan niet verkroppen dat zijn vriendin Diana per sms opnieuw contact zocht met haar ex, de 39-jarige Arthur Floris. Daarom steekt hij Arthur dood met twintig messteken. Een onbeholpen zelfmoordpoging mislukt. Arthur had een nieuwe vriendin, er was helemaal geen sprake van een nieuwe relatie met Diana, maar Ronald was al door het dolle heen. Hij pakte een vleesmes uit het keukenblok van zijn stacaravan in Nieuwe Niedorp en ging naar Dirkshorn waar Arthur zat te chatten achter zijn pc, met zijn nieuwe vriendin.

Dinsdag 24 februari:

Namukdagastanweb

In zijn auto in de Cornelis Dirkszstraat in Amsterdam wordt Namuk Dagastan (38) doodgeschoten. Hij was een bekende van de politie. Later wordt in Utrecht een 44-jarige man aangehouden als verdachte. Vermoedelijk is er verband met de dubbele liquidatie in Leiderdorp.

 

Donderdag 26 februari:

In de Zwolsestraat in Scheveningen brengt Dennis Dijkhuizen (39) zichzelf en zijn zoontje Leon(5) en hun Mechelse herder om het leven. Vermoedelijk was het een wanhoopsactie van de vader, nadat zijn vrouw recent bij hem was weggegaan.

Vrijdag 27 februari:

TonboomgaardIn zijn woning aan de Loodijk in ‘s-Graveland wordt aannemer Ton Boomgaard (63) door zijn hoofd geschoten terwijl hij op een stoel is vastgebonden. De daders hebben zijn vrouw en twee kleinkinderen in de kelder opgesloten. De drie daders vluchten in een gestolen Volkswagen Touareg. Een 47-jarige man uit Almere wordt als verdachte aangehouden.

Dinsdag 3 maart:

Peterpetersen1Om tien uur xe2x80x99s morgens wordt in zijn BMW met Duits kenteken vastgoedman Peter Petersen (45) uit Weesp geliquideerd, bij hotel Jan Tabak in Bussum. De vluchtauto wordt uitgebrand teruggevonden bij Almere. Petersen komt voor in het zogenaamde Holleeder-dossier. Hij zou zaken hebben gedaan met de eveneens geliquideerde Amsterdammer Cees Houtman. Er waren verklaringen dat hij werd afgeperst door, de politie had hem al vaker gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst van de onderwereld stond.

Dinsdag 3 maart:

Jaydon Jamairo Schijffer, een baby van nog geen half jaar oud, overlijdt, in een woning in de Jacob Husleystraat in Amsterdam (Geuzenveld). De 28-jarige Amsterdammer D.E. wordt opgepakt als dader.

Vrijdag 6 maart:

MariaschermerwebIn haar woning aan de Laakkade in Den Haag wordt Maria Schermer (78) minstens vijftig keer met een mes gestoken, voornamelijk in haar hals. Verdachte is Monique B.(37) uit Rijswijk die als thuishulp bij de bejaarde in dienst was geweest. Dat stopte toen mevrouw Schermer aangifte had gedaan tegen Monique omdat ze duizend euro had gestolen. Op 6 maart belde ze opnieuw aan, met de bedoeling iets te stelen, maar werd daarbij betrapt.

Dinsdag 10 maart:

Erwin H.(42) uit Albrandswaard dringt samen met twee kornuiten de woning van Patrick Groeneveldt (38)aan de Viskorfstraat in Rotterdam-Hoogvliet binnen om de bewoner een lesje te leren en steekt Groeneveldt dood. Erwin H. was nog maar een paar jaar op vrije voeten: in februari 2000 was hij veroordeeld tot 7,5 jaar voor het doodsteken van relatiebemiddelaar in Vlaardingen.

Woensdag 11 maart:

In zijn woning aan de Gerard Doustraat in Almelo wordt de 42-jarige Gernald Niks vermoord. Hij stond bekend als iemand die geen vlieg kwaad deed en bij wie niets te halen viel. Hij leidde een teruggetrokken leven en werd behandeld voor alcoholverslaving. Vermoedelijk is hij doodgestoken door de 41-jarige huisgenoot Marcel W. uit Almelo. De twee hadden ruzie gekregen over de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

Woensdag 11 maart:

Poolmychweb In Veenendaal wordt de 30-jarige Pool Bartlomiej Mych neergeschoten door een politieman nadat hij iemand anders in het huis aan de Parallelweg met een mes had bedreigd. Hij woonde daar met drie of vier landgenoten. Het slachtoffer was eerder op de dag in verwarde toestand door omwonenden aangetroffen. Mych werd getroffen door drie politiekogels toen agenten zijn woning binnengingen. Mych was in de war, had een zakmes en was alleen thuis.

Zondag 15 maart:

Op de snelweg A2 houdt de politie een 23-jarige man uit Maarheeze aan omdat hij betrokken zou zijn bij de dood van een 26-jarige man uit het Belgische Peer. Die was eerder in de week zwaargewond aangetroffen in een huis aan de Dissel in Maarheeze. Hij overleed even later ondanks pogingen om hem te reanimeren. Het ging het om een steekpartij.

Woensdag 18 maart:

De 28-jarige Ethiopixc3xabr Josef S. slaat zijn 23-jarige vrouw Hannah in hun woning in Oude-Tonge met een klauwhamer en wurgt haar, terwijl hun kinderen van drie en vijf jaar liggen te slapen. Tijdens het proces, in het najaar, kan Josef zich er niets meer van herinneren, maar volgens justitie had de man een duidelijk motief. Hij geloofde dat Hannah enkele jaren geleden in een asielzoekercentrum in Ter Apel een relatie had gehad met een andere man. Hij had deze man na de moord gebeld met de mededeling dat hij nu het bloed van zijn vrouw kon drinken. Volgens Josef was hij tijdens het bidden overvallen door stemmen: mensen zonder gezicht die aan hem trokken.

Maandag 23 maart:

Jackwatermanweb Diamantair Jack Waterman (54) komt in zijn woning in Amsterdam om het leven bij een overval. De daders hebben hebben hem geschopt, geslagen en gestoken met een schroevendraaier terwijl zijn vrouw met een riem was vastgebonden. Waterman verkocht sieraden en juwelen op het Waterlooplein en via internet. D
e politie houdt drie verdachten aan: een 29-jarige Amsterdammer en twee van 23 en 30 jaar.

Woensdag 25 maart:

Joannenoordink2web

Bij de woning van de 32-jarige Iranixc3xabr Ehsan B. uit Aalten wordt het lichaam van Joanne Noordink (27) gevonden. Zij was sinds 11 december 2008 vermist. De zaak kwam aan het rollen toen op 23 maart een 49-jarige Iranixc3xabr in het Friese Ooststellingwerf werd aangehouden die via Ehsan B. gestolen spullen van Joanne in handen kreeg.

Donderdag 26 maart:

In een woning aan de Groen van Prinstererstraat in Vlaardingen vindt de politie een 26-jarige dode Surinaamse man. Zijn 27-jarige broer wordt aangehouden. De broers woonden met hier met hun moeder en hadden vaak ruzie. Vermoedelijk is er een steekpartij geweest, maar de broer is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Dinsdag 24 maart:

xe2x80x98Oppasopaxe2x80x99 Leo van Trappe (69) wordt op het plein van de Montessori en Willemsparkschool in Amsterdam-Zuid doodgestoken door een 30-jarige man, Mohammed B., die kort daarna op straat in de buurt van het metrostation op de Amstelveenseweg wordt opgepakt. Hij had toen nog een mes bij zich. De dader had een psychose: stemmen droegen hem op iemand te doden. De man is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Woensdag 25 maart:

KeithennisDe politie in Amsterdam identificeert de man wiens lichaamsdelen in februari in het IJ dreven als een 29-jarige Ier, Keith Ennis uit Dublin. De man was bekend als drugs- en wapendealer. Delen van zijn lichaam waren afzonderlijk verpakt in tassen, koffers en vuilniszakken. Hij lag maar kort in het water. Justitie in Ierland klaagde hem anderhalf jaar geleden aan nadat in Dublin drugs met een totale waarde van 100.000 euro en vijf vuurwapens waren gevonden. Ierse kranten melden als motieven dat Ennis een informant was van de politie en dat hij is vermoord door een rivaliserende bende.

Woensdag 25 maart:

Onnokuutweb

Wandelaars vinden het lichaam van de 30-jarige Onno Kuut in de duinen bij Hoek van Holland. Hij was een bekende van de politie en is vermoord. De politie vermoedt dat er verband is met de dubbele liquidatie bij Leiderdorp.

Zondag 29 maart:

Recepdemirors In Amsterdam wordt het lichaam van de 51-jarige Recep Demirxc3xb6rs gevonden in zijn woning in de Lutmastraat. Hij is door geweld om het leven gekomen. Hij was geen bekende van de politie, vermoedelijk was er een conflict met een man die meer dan een jaar voor de dood van Demirxc3xb6rs een coffeeshop aan het Amsterdamse Waterlooplein overviel. Op de middag van zijn dood een afspraak met een mogelijke nieuwe huurder, maar vermoedelijk betrof het de overvaller, van wie destijds een compositiefoto is gemaakt.

Donderdag 2 april:

In een woning aan de Van Malsenstraat in Rotterdam wordt het stoffelijk overschot van een 47-jarige vrouw gevonden. Ze had vanaf september 2008 een relatie met de 39-jarige bewoner Mannie, maar woonde niet bij hem. De twee hadden vaak ruzie. De bewoner is door de politie aangehouden, maar het is nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf.

Woensdag 8 april:

In Den Bosch wordt de 25-jarige Youssef C. dodelijk getroffen bij een ruzie tussen enkele rivaliserende Marokkaanse groepen. Als later een 23-jarige Marokkaan als verdachte wordt aangehouden, wordt diens advocaat Arthur van der Biezen bedreigd en krijgt deze 24 uur per dag beveiliging.

Woensdag 8 april:

Serkan1web_2De 29-jarige Serkan Sonmez (29) verdwijnt in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 april (29) spoorloos na een bezoek bij zijn vriendin in Winschoten. Hij is daar rond 19.00 uur vertrokken omdat hij later die avond nog een afspraak in Utrecht had. Onderweg werd zijn blauwe Daewoo ter hoogte van Nunspeet op de A28 nog geflitst bij een snelheidscontrole. Diezelfde nacht werd er brand gesticht bij een autobedrijf in Utrecht en de politie vermoedt dat er een verband is tussen die brand en Serkans verdwijning.

Zaterdag 11 april:

Terry Hoekman (46) wordt door een 45-jarige bezoeker van cafxc3xa9 Laurenshof doodgeschoten. Hoekman had de lastige klant buiten gezet omdat hij in het cafxc3xa9 voor problemen zorgde. In het cafxc3xa9 was een talentenjacht gaande toen de plotseling opstond en wild om zich heen begon te schieten. Daarbij raakte xc3xa9xc3xa9n persoon gewond. Daarna liep de schutter naar buiten waar hij drie mensen neerschoot. Twee raakten gewond, Terry Hoekman overleed. De 44-jarige schutter is eerder veroordeeld voor poging tot doodslag.

Zondag 12 april:

Bij de paasmoord in Wijchen wordt een 44-jarige Zwitser van Afghaanse afkomst met 22 messteken neergestoken, nadat hij was verlamd met een stroomstootwapen. De politie houdt vijf verdachten aan, onder wie een 44-jarige man uit Wijchen. Hij is de ex-man van de vrouw om wie de ruzie vermoedelijk draaide. Een andere verdachte is een 20-jarige vrouw uit Beuningen die wordt verdacht van betrokkenheid.

Dinsdag 14 april:

In de nacht van maandag op dinsdag komen in de Leeuwarder Jan Lievensstraat Ritske Ronner (71) en zijn echtgenote Ria Bolk (66) om het leven. Een voorbijgangster die haar hond uitliet, zag rond half negen iets verdachts aan de achterkant van het huis en waarschuwde de politie. Buurtbewoners hadden xe2x80x99s nachts geschreeuw en vier schoten gehoord. Het gaat om een familiedrama.

Donderdag 23 april:

De 19-jarige Zedan D. staat met vrienden op de tramhalte op het Damrak en krijgt ruzie met de 55-jarige Amsterdammer G. Gerot, die tegen hem opbotst. Volgens Zedan sloeg de man hem, waarop hij terugsloeg. De man viel op de trambaan en overleed een dag later. Zedan werd veroordeeld vo
or mishandeling met de dood ten gevolg.

Zondag 26 april:

Een vrouw loopt een politiebureau binnen met de mededeling dat ze een man iets heeft aangedaan in haar woning aan het Borrendammehof in Osdorp. De politie vindt er een dode man van vijftig. De vrouw wordt aangehouden.

Woensdag 29:

HenkpeterswebHobbyfotograaf Henk Peters (41) uit Doorwerth verdwijnt spoorloos. Peters woonde bij zijn hulpbehoevende moeder en zou samen met zijn zus naar Koninginnedag gaan. Tegen zijn gewoonte in kwam hij niet opdagen. Enkele dagen na zijn verdwijning kwam er een neprechercheur bij de moeder van Henk, die zei dat Henk in Apeldoorn was geweest en was overleden. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden, maar van Peters is nog geen spoor gevonden.

Woensdag 29 april:

Een 24-jarige man uit Zoetermeer steekt zijn 41-jarige buurman aan de Herenwaard neer, daarna klimt hij naar de zevende verdieping van de flat en laat zich vallen. Het neergestoken slachtoffer overleeft, de dader overlijdt.

Donderdag 30 april:

Karst T.(38) uit Huissen probeert met zijn Suzuki Swift de bus met de Koninklijke familie te raken. Hij mist de bus op enkele meters en ramt het monument De Naald op de Jachtlaan in Apeldoorn. Zeven toeschouwers komen om het leven, acht raken gewond.

Zondag 3 mei:

In een eetgelegenheid aan de Johan Huizingalaan in Slotervaart wordt 40-jarige Bayram Yigit vermoord. Rond kwart voor twaalf xe2x80x99s avonds komt er een man binnenlopen die hem neerschiet. Yigit is een bekende van de politie.

Vrijdag 8 mei:

Een 35-jarige Hagenaar van Marokkaanse afkomst steekt in Delft de 51-jarige Birgitta xe2x80x98s Gravemade dood bij zijn bezoek aan haar in de portiekwoning aan de Van Kinschotstraat. De twee hadden een aan-uit-relatie. Birgitta woonde tijdelijk in dit huis omdat ze voor haar dementerende vader (86) zorgde. Deze ziet hoe zijn dochter voor zijn ogen wordt afgeslacht. De dader is een bekende van de politie en was onder invloed van drank of drugs.

Maandag 11 mei:

In haar woning aan de Goethartstraat in Zaandam komt een 39-jarige Turkse vrouw om het leven. Ze is geraakt door xc3xa9xc3xa9n kogel. Haar 36-jarige echtgenoot wordt aangehouden. Buren menen dat er sprake is van een ongeval: de man had met een vuurwapen zitten spelen toen het per ongeluk afging.

Vrijdag 15 mei:

Mullens2web Na brand in een woning aan de Zandstraat in Spaubeek wordt het lichaam van bewoonster Marie-Josxc3xa9 Mullens (56) gevonden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Haar verbrande lichaam is in haar badkuip aangetroffen, een toegangsdeur van de woning was geforceerd. Het slachtoffer gaf les aan het Bonnefantencollege in Maastricht. Vermoedelijk zijn er xe2x80x99s nachts inbrekers geweest die na de moord haar autosleutels hebben meegenomen en haar voor de deur geparkeerde Peugeot hebben gestolen. De auto is om onduidelijke redenen enkele honderden meters verderop neergezet. In november worden een 25-jarige Marokkaan uit Sittard en een 52-jarige Marokkaan uit Geleen aangehouden.

Vrijdag 15 mei:

MikaeljonzenwebDe op de vlucht geslagen Elzia, die wordt verdacht van roofmoord, wordt in Duitsland gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht zijn klimvriend, de 25-jarige Haagse Zweed Jan Mikael Jonzen, te hebben gewurgd met een klimtouw en daarna diens lichaam in een greppel hebben verstopt. Jonzen en Elzia waren op 25 april samen vertrokken voor een korte klimvakantie naar het Franse Fontainebleau.

Zaterdag 16 mei:

Ciscospijkenisseweb

Francisco (xe2x80x98Ciscoxe2x80x99) de la Fuente Perez (16) uit Spijkenisse wordt door Nick B.(17) en Salim H.(18) uit Krimpen aan den IJssel vermoord als hij bij zijn zus logeert in haar flat aan de Poolsterstraat in Spijkenisse. In het verleden had Cisco ruzie gehad met Nick, maar Salim diende de dodelijke messteken toe.

Zondag 24 mei:

De 53-jarige Mohamed El Hassnaoui wordt neergeschoten in cafxc3xa9 Noordplein in Rotterdam. De schutter is een zeer lichtgetinte Antilliaanse man van 26 jaar oud met kort zwart haar. Twee andere vaste gasten (van 46 en 51 jaar) raken gewond.

Maandag 25 mei:

Cees K. uit Zwijndrecht vermoordt zijn twee kinderen en ex-vrouw in Zwijndrecht, nadat hij zijn vriendin Isabelle van den Berg in Bavel heeft gedood. Als de politie bij zijn woning in Zwijndrecht komt gooit hij de deur dicht en pleegt hij zelfmoord. Als later het arrestatieteam binnendringt is Cees stervende, vrouw Astrid, dochter Danixc3xablle (17) en zoon Dennis(16) zijn dood. Cees en Astrid waren twintig jaar getrouwd geweest. In 2007 gingen ze uit elkaar. Cees had een kortstondige nieuwe relatie met Isabella uit Bavel.

Donderdag 28 mei:

In de Nova Zemblastraat in Amsterdam vermoord Shelwin R.(49) de 12-jarige Robixc3xabnna met xc3xa9xc3xa9n haal van een stanleymes, voor de ogen van haar moeder Mascha (37), die had gezegd dat R. met zijn spullen de woning moest verlaten. In december wordt Shelwin veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar.

Donderdag 4 juni:

In het Wassenaarse bos bij Landgoed Clingendael vindt een wandelaar een babylijkje onder een boom. De moeder wordt niet gevonden en op 3 november 2009 wordt het kindje begraven op de Algemene Begraafplaats Kerkehout in Wassenaar, onder de naam Robin van Clingendael.

Vrijdag 5 juni:

Fransloomeijerweb Vlakbij een lagere school in de Tartinistraat in Tilburg wordt om tien over vijf xe2x80x99s middags de 45-jarige Frans Loomeijer doodgeschoten als hij in zijn pas aangeschafte Audi A6 een sigaretje staat te roken. Een plotseling opduikende man was op hem gaan schieten. Het mo
tief is onduidelijk.

Zaterdag 6 juni:

De 39-jarige Ingrid Rijnsburger wordt in haar woning op bungalowpark Dolce Vita in Zevenhoven vermoord. Verdachte is een 25-jarige man die zich kort na zijn daad op het politiebureau in Alphen aan den Rijn meldt. Hij zou dakloos zijn geweest en bij Ingrid onderdak hebben gekregen.

Zondag 7 juni:

In Almere vermoordt Herman van der V.(46) zijn twee blonde dochtertjes Chelsea (7) en Bridget (3), daarna pleegt hij zelfmoord. De man had zware problemen en was alles kwijtgeraakt: zijn vrouw, zijn gezin, zijn baan en er waren veel conflicten, spanningen en geldproblemen. De moeder (35) wilde de kinderen, die bij haar in Lelystad woonden, ophalen bij haar ex, maar vertrouwde het niet omdat de gordijnen dicht waren en er niemand opendeed. Agenten gingen het huis binnen en ontdekten het misdrijf.

De 28-jarige Gersom Francisca, portier van de Brasil Music Bar in de Leidsebuurt, rijdt xe2x80x99s morgens om half acht de Willeskopstraat in Amsterdam-Zuidoost binnen waar hij woont als hij van dichtbij wordt neergeschoten. Er worden twee verdachten van 21 en 23 jaar aangehouden, die eerder vermomd als agenten mensen hebben opgelicht.

Maandag 8 juni: Makadoeroweb

Ron Makadoero (57) uit Rijswijk wordt doodgeschoten door zijn baas, Heiko D. (51) uit Maarssen. Beiden werkten bij de Immigratie en Naturalisatiedienst in Rijswijk en waren verliefd op dezelfde collega, een jong meisje. Toen zij koos voor Makadoero sloegen bij Heiko de stoppen door. Hij wachtte zijn liefdesrivaal op voor de deur van het IND-kantoor en schoot hem van dichtbij met xc3xa9xc3xa9n schot in het hoofd. Heiko was onder invloed van het medicijn Seroxat.

Woensdag 10 juni: dode Albanezen

In een woning op de Prinsengracht in Amsterdam worden een 25- en een 28-jarige man dood aangetroffen. Het zijn beiden  Albanezen, de politie vermoedt dat het om een afrekening in het criminele milieu gaat.

Woensdag 10 juni: Haarlemse weduwe vermoord

In haar woning aan de Luciferstraat in Haarlem wordt het levenloze lichaam van de 80-jarige weduwe Rooijens door medewerkers van de Thuiszorg aangetroffen. Ze is vermoord. Ze was enige tijd ernstig ziek geweest en had enkele weken in een verpleegtehuis gelegen, daarna werd ze thuis door haar dochter verzorgd. Een kamerhuurder was getuige van een ruzie, maar de politie doet geen mededelingen over hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Maandag 15 juni:

Rex de P.(21) steekt orthopedagoge Susan(38) van de Amsterdamse welzijnsorganisatie Spirit dood. De rapper xe2x80x98met een kort lontjexe2x80x99 had al een strafblad wegens openlijke geweldplegingen. Twee andere hulpverleners raken gewond. Het gebeurt in het Poortgebouw, een pand voor hulp aan dak- en thuislozen. De dader gedroeg zich de laatste tijd agressief en was daarom uitgenodigd voor een gesprek, waarbij drie vrouwelijke hulpverleners aanwezig waren. De dader wist te ontsnappen, maar kon xe2x80x99s avonds na een klopjacht van de politie worden aangehouden.

Dinsdag 16 juni: moord in Meppel

Meppelmoord1web In de nacht van 15 op 16 juni wordt de 88-jarige Janny de Kruys dood aangetroffen in haar bejaardenwoning in Meppel. Ze was xe2x80x98s nachts vastgebonden en half ontkleed, vermoedelijk is de dader gestoord door het personeel.

Zaterdag 19 juni:

Tijdens een ruzie in het Brabantse Sint Willebrord overlijdt  de 69-jarige De B. aan een hartaanval. Hij was betrokken bij een vechtpartij tussen zijn familie en twee andere inwoners van het dorp. Een 31-jarige man had de familie De B. met een mes bedreigd en was hun woning binnengedrongen.

Zaterdag 19 juni:

Bij een steekpartij in Groningen komt Jan Zuidema (34) om het leven. Het gebeurt xe2x80x99s nachts in cafxc3xa9 Bina aan de Ripperdalaan. Zuidema was een bekende van politie en justitie en zelf al eens veroordeeld voor het neersteken van een man in Groningen en het verwonden van twee andere mannen in een cafxc3xa9. In december wordt tegen de daders, Klaas H. (53) en zijn zoon Randy H. (28), vijftien jaar celstraf gexc3xabist.

Zondag 21 juni:

TanojansenportertIn Apeldoorn wordt de 16-jarige Tano Jansen door vier jongeren opgesloten in een oude zeecontainer, op een bedrijventerrein. De dove Tano had last van claustrofobie en heeft vermoedelijk in paniek een vuurtje gemaakt. Dat werd hem noodlottig. Toen de jongeren na ruim anderhalf uur terugkeerden bleek hij te zijn gestikt. Aanleiding voor het opsluiten was een wraakactie over het doorgeven van informatie over het stelen van een quad. De vier verdachten zijn een jongen van 19 jaar, twee jongens van 18 en een minderjarige jongen, allemaal uit Apeldoorn.

Zaterdag 4 juli:

In een caravan op naturistencamping Flevo-Natuur in Zeewolde wordt het stoffelijk overschot gevonden van de 48-jarige Monique Donatz. Een in Soesterberg wonende man wordt aangehouden wegens betrokkenheid bij haar dood.

Zondag 6 juli:

RobsitekwebDe in Den Haag wonende Marokkaanse taxichauffeur Sidi Mohamed B. (37) slaat in Amsterdam de 44-jarige Rob Sitek met xc3xa9xc3xa9n vuistslag dood, na ruzie over de ritprijs. Sitek wilde na een avondje stappen terug naar zijn huis in Sloten en liep naar de beruchte taxistandplaats op het Leidseplein waar chauffeurs vaak letterlijk vechten om klanten. Sitek meende dat hem een loer werd gedraaid, hij zou een krachtterm (xe2x80x98Fuck youxe2x80x99) hebben gebruikt om zijn ongenoegen te uiten, waarna hij vol in het gezicht werd geraakt. Sitek is vader van drie kinderen, taxichauffeur Sidi heeft een zoontje van xc3xa9xc3xa9n jaar. Tijdens de rechtszitting zei Sidi dat Sitek van plan was hem van kant te maken en dat hij zich moest verdedigen.

Zondag 6 juli:

In een woning aan het Meijersplein-Zuid in de Rotterdamse wijk Schiebroek wordt een meisje van achttien jaar doodgestoken door haar 24-jarige vriend, die daarna zelf de politie belde.

Woensdag 9 juli:

In Alkmaar kom
t de 23-jarige Raoul C. om het leven. Hij wordt om een uur of drie xe2x80x99s nachts op straat meerdere malen door het hoofd geschoten. Zijn advocaat meldt dat hij Raoul onlangs nog had bijgestaan bij een zaak in verband met huiselijk geweld, waarvoor hij op 1 juli werd veroordeeld tot 84 dagen cel, waarvan 45 dagen voorwaardelijk. De politie houdt twee verdachten aan.

Zondag 12 juli:

De dove Haagse Sechaira Selassa (32) wordt vermoord in een eenkamerappartement in de 130 meter hoge woontoren het Strijkijzer in Den Haag. De 23-jarige bewoner van het appartement wordt aangehouden.

Zondag 12 juli:

Cedric R.(32),. Regilio D. (34) en Clyde V.(35) en Jermaine K.(36)  komen een woning in de Rivierenbuurt in Amsterdam binnen. Het gaat om een illegaal pension aan de Holendrechtstraat 32. Ze zouden een kilo cocaxc3xafne komen afleveren, in plaats daarvan schieten ze twee Albanezen dood, Fusha (30) en Likaj(33), en verwonden een Albanees en een Italiaan.

Donderdag 16 juli:

In Oss wordt de 40-jarige Raymond in zijn ouderlijke woning door agenten neergeschoten, nadat hij zijn ouders en drie politiemensen met een mes had bedreigd. Hij overlijdt in het ziekenhuis. Drie agenten kwamen na melding van huiselijk geweld naar de Kappeijnestraat. Daar dreigde Raymond zijn ouders neer te steken. Zij wisten te vluchten, waarna hij zich tegen de politiemensen keerde. Raymond woonde nog thuis en was erg in zichzelf gekeerd.

Maandag 20 juli:

EricschreuderEric Schreuder (35) uit het Belgische Lommel wordt dood aangetroffen bij het Welschappad, een fietspad langs het Beatrixkanaal tussen Best en Eindhoven. Hij is door meerdere schoten om het leven gekomen. Eric Schreuder woonde in Lommel, maar kwam uit Nederland. Hij werkte als deejay, maar vermoedelijk was hij ook als technicus betrokken bij illegale praktijken. 

Zaterdag 25 juli:

ScowebNa het Rotterdamse zomercarnaval wordt de 20-jarige Kaapverdiaan Silvano Cardoso de Oliveira neergestoken in de Mauritsstraat. Hij en zijn vrienden hadden ruzie gehad met een groepje Antilliaanse jongens. Rond 19.50 uur eindigde de achtervolging van Silvano in een steekpartij, waarbij hij dodelijk gewond raakte. De bijnaam van het slachtoffer was ‘Sco’ en hij stond bekend om zijn passie voor rapmuziek.

Zondag 2 augustus:

Een 54-jarige inwoonster van Spijkenisse wordt vermoord gevonden in haar woning aan de Coloradostraat. Eerst leek het een natuurlijke dood. De vrouw woonde samen met haar vriend sinds anderhalf jaar in dit huis, ze kwam uit Veendam.

Zondag 2 augustus:

Bij een schietpartij op de hoek van de Varkenmarkt en de Aardappelmarkt in Dordrecht komt Hipie Gunduz (39) om het leven. Hij was de dag ervoor samen met zijn goede vriend Yusuf T. (34) op zaterdagavond in Rotterdam op stap geweest, waarbij ze ruzie hadden gekregen om een vrouw. Er waren klappen gevallen en Yusuf had geroepen dat hij een wapen ging kopen om Hipie dood te schieten.

Maandag 3 augustus:

Woensdag 5 augustus:

Bij een winkelcentrum in Nieuwegein wordt op klaarlichte dag een man doodgeschoten in een auto die stilstaat bij een stoplicht. Dader is de 51-jarige Waldi van D. uit Nieuwegein die zichzelf aangeeft bij de politie. Hij zou zijn achtervolgd door het slachtoffer en uit noodweer hebben gehandeld.

Donderdag 6 augustus:

GianlucaflamingoBij een straatruzie in Amsterdam Zuid-Oost wordt de 15-jarige Gianluca Flamingo doodgeschoten. Hij zit achter in de auto bij kickboxer Tyrone Spong, een goede vriend van het slachtoffer. Na een barbecue bracht Tyrone de jongens naar huis. In de Steenderenstraat in Zuid-Oost ontstond er ruzie met een groepje jonge scooterrijders, door een misverstand. Een van de scooterrijders kwam even later terug met een wapen en begon in het wilde weg te schieten. Daarbij werd Gianluca, die op de achterbank van de auto zat en niet bij het conflict was betrokken, geraakt.

Maandag 10 augustus:

Arzuerbas1

De illegale Turk Nevzat Koyak (41) steekt Arzu Erbas, eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam, dood. Vermoedelijk gaat het om een moord in opdracht: slachtoffer en dader kenden elkaar niet. Later wordt ook de vermoedelijke opdrachtgeefster aangehouden: een 31-jarige Turkse vrouw. Arzu zou een relatie met haar echtgenoot hebben gehad.

Woensdag 12 augustus:

Sjors L. (64) uit Stolwijk wordt aangehouden voor de moord op zijn vrouw Joke (50) uit Spijkenisse, die dood wordt gevonden in een natuurgebied in Bernisse. De man beweerde dat ze tijdens een wandeling waren overvallen door een onbekend persoon die uit de bosjes sprong, maar al spoedig ontstaan twijfels over deze verklaring. De man wordt aangehouden als verdachte. De twee woonden al enige tijd gescheiden van tafel en bed. Wegens gebrek aan bewijs wordt L. vrijgelaten.

Woensdag 12 augustus:

Ufuk Kayakusu (43) komt niet opdagen om zijn vrouw en drie jonge kinderen op te halen van Schiphol. Zijn vrouw vindt hem in woning Henric van Veldekehof in Geuzenveld. Hij is met veel geweld omgebracht.

Zaterdag 15 augustus:

Een 58-jarige man slaat zijn vrouw (46) met een balk en wurgt haar in hun woning aan de Liendenhof in Zuid-Oost. Een man vindt de man de volgende dag in zijn auto in de buurt van Beverwijk waar hij zichzelf om het leven probeerde te brengen.

Zondag 16 augustus:

Voor het treinstation Naarden-Bussum in Bussum worden een zwangere vrouw en een man neergestoken. De man overlijdt later op de avond aan zijn verwondingen, de vrouw raakt zwaargewond. Omstanders hielden de dader vast tot de politie arriveerde. De slachtoffers waren van Marokkaanse afkomst. De dader is de ex van de zwangere vrouw, hij had eerst ruzie gemaakt met haar nieuwe vriend.

Woensdag 19 augustus:

Gerben Hoeksma uit Veendam die bekend stond als eter van duivenvoer wordt vermoord in zijn woning aan de Bocht Oosterdiep. Aanvankelijk werd gedacht aan een natuurlijke dood, later bleek dat hij dood in zijn kelder lag, terwijl zijn huis overhoop was gehaald. Ook werd er een dreigbrief aangetroffen.

Zaterdag 22 augustus:

RobbyvanderleedenwebHet strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland loopt uit op een chaos, nadat een groot deel van het publiek zich tegen de politie keert. De in het nauw gedreven agenten zien geen andere uitweg dan hun wapens te gebruiken. Daarbij raakt xc3xa9xc3xa9n bezoeker, de 19-jarige Robby van der Leeden uit Rotterdam, dodelijk gewond. Op het feest werd op grote schaal illegale drank en drugs gebruikt.

Vrijdag 21 augustus:

Een 40-jarige vrouw uit Terneuzen overlijdt aan de gevolgen van een misdrijf in een woning aan de Stijn Streuvelstraat. Haar 45-jarige echtgenoot legt een bekentenis af. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Het gezin was net terug van vakantie uit Turkije.

Maandag 31 augustus:

In een woning aan de Adolf van Cortenbachstraat in Eindhoven wordt de 36-jarige huurbaas uit Uden doodgeschoten. Er was ruzie over geld. De schutter slaat samen met twee medeplichtigen, een man en een vrouw, op de vlucht. Ze worden de volgende dag aangehouden.

Donderdag 3 september:

Bij een nachtelijke steekpartij op het Hobbemaplein in Den Haag wordt een 33-jarige Hindoestaan doodgestoken door een jongen van 17. Hij was een bekende van het slachtoffer en van de politie en was vaak voor kleine incidenten met justitie in contact geweest.

Donderdag 3 september:

Om elf uur xe2x80x99s avonds wordt aan de Oud-Bussumerweg in Huizen het stoffelijk overschot aangetroffen van een 32-jarige inwoner van Bussum. Omwonenden hoorden schoten.

Maandag 7 september:

VollenhovepaarHet echtpaar Jurrien (64) en Marrie (60) Vis wordt vermoord in hun woning in het Overijsselse Vollenhove. Hun lichamen worden pas op donderdag gevonden. Vermoedelijk gaat het om een roofoverval. Mogelijk hebben de daders een ringt achtergelaten met de inscriptie xe2x80x99Brendaxe2x80x99 en de datum xe2x80x9910-12-xe2x80x9989xe2x80x99.

Zaterdag 13 september:       

De 58-jarige Pieter Smit uit Dordrecht wordt vermoord in zijn woning aan het Albardaplantsoen. Zijn auto heeft van xe2x80x99s avonds laat tot de volgende ochtend met open ramen en alarmlichten aan voor het appartement gestaan. In het voorafgaande weekend waren er in de flat problemen geweest met vernieling en drankmisbruik. Een 49-jarige vrouw uit Brielle wordt aangehouden op verdenking van moord. 

Zondag 21 september:

Ishmaelgumbsweb

In Amsterdam-Zuidoost schiet Maikel Sno (26) de 19-jarige Ishmael Gumbs doodschoot en vlucht daarna naar Suriname. Het gebeurde op een speelplaats tussen de flats Kruitberg en Kleiburg. Ishmael Gumbs was ook bekend onder zijn rappersnaam Weezy en als Young Millionaire. De jongens hadden ruzie om een vrouw.

Zondag 4 oktober:

Een 25-jarige Amsterdammer wordt voor de ogen van zijn vrouw en dochter beschoten als hij bij zijn huis in de Dirk Sonoystraat in Slotermeer uit zijn auto stapt. Hij overlijdt kort daarna in het ziekenhuis.

Maandag 5 oktober:

Een buurman vindt het lichaam van de 62-jarige Peter van de Westen in een bovenwoning in de Albert Cuypstraat. De recherche houdt ex-tbsxe2x80x99er Herbert W. (35) aan als verdachte, de mannen hadden een kortstondige relatie gehad. Van Westen runde een Bed & Breakfast en stond erom bekend dat hij vaak vreemde kostgangers had. Hoe hij is omgebracht is niet bekendgemaakt.

Woensdag 7 oktober:

In Spijkenisse wordt een man in huis doodgeschoten, de 31-jarige verdachte wordt aangehouden. Hij kwam bij de politie aangifte doen van een beroving in zijn woning en deelde mee dat er een dode man in dat huis lag.

Donderdag 8 oktober:

In een woning aan De Harz in Doetinchem worden de stoffelijke overschotten van het echtpaar Riny (51) en Ingrid (49) Janssen gevonden. Vermoedelijk zijn ze al in het weekend daarvoor vermoord. Ook hun hondje werd omgebracht. De twee zouden met messteken zijn omgebracht. Het motief ligt in de familiesfeer.

Vrijdag 11 oktober:

In een flat aan de Toscalaan in Hoogvliet wordt een 38-jarige man dood aangetroffen in een plas bloed in zijn woning op de tweede etage. Het slachtoffer woonde al jaren alleen in de flat.

Dinsdag 20 oktober:

SamirmosawebSamir Mosa (55), de Egyptische mede-eigenaar van restaurant De Visserman in Callantsoog, wordt bij een overval op zijn zaak gedood voor de ogen van zijn kinderen. Het slachtoffer was nog met zijn kinderen aanwezig in zijn zaak toen rond half elf enkele mannen met shawls om hun gezicht het restaurant binnenkwamen en met geweld geld eisten. Mosa heeft vermoedelijk geprobeerd de overvallers het restaurant uit te werken en is daarbij met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. De daders, van wie er xc3xa9xc3xa9n een Antilliaans accent had, gingen er met een klein geldbedrag vandoor.

Maandag 1 november:

Een 31-jarige man bezwijkt aan de messteken die hij eerder die nacht opliep in zijn woning aan het Opheusdenhof in Amsterdam. Zijn 33-jarige vrouw wordt aangehouden op verdenking van de moord.

Maandag 2 november:

Bij een steekpartij in een Rotterdamse portiekwoning aan de Oldegaarde komen Johan van den B. en zijn Hindoestaanse buurman om het leven. Vermoedelijk is de ruzie begonnen om geluidsoverlast: Johan speelde gitaar.

Woensdag 3
november:

Ruudkinnegingnw

In een woning aan de Stijgbeugel in Leusden wordt de 41-jarige Ruud Kinneging dood aangetroffen. Zijn hoofd was ingeslagen met een bijl. Hij stond bekend als junk en er kwamen regelmatig dealers over de vloer. Hij zou al een dag of vijf dood in de woning hebben gelegen voordat het werd ontdekt.

Zaterdag 6 november:

Een 23-jarige inwoner van Steenwijk vermoordt de 76-jarige mevrouw De Wit uit Steenwijk. Het slachtoffer is de oma van zijn vriendin, die in de toekomstige woning van het stel in de Rozenstraat bezig was met schilderen en behangen. De dader wordt een dag later in Belgixc3xab aangehouden.

Zondag 7 november:

De 34-jarige Marcel H. komt om het leven bij een inbraak in het Brabantse Nuenen: in de vijver achter het huis verdrinkt hij tijdens een worsteling op leven en dood. Marcel H. was ernstig in de war en riep dat hij door Jezus was gezonden. Hij viel de bewoners van een woonboerderij aan. Eerst stak hij met een riek in op de vrouw, Mimi van Deurzen (55). Toen haar partner Bentje Bisseling (52) haar te hulp schoot, raakten de mannen in gevecht. Uiteindelijk overleefde Bentje de aanval.

Zondag 7 november:

Rapper Rel uit Amsterdam-Zuidoost wordt tijdens een ruzie in een flat in Hoogezand doodgeschoten. De 26-jarige bewoner zegt dat hij xe2x80x99s nachts werd overvallen door drie of vier mannen. Daarbij is gevochten en geschoten. De ruzie zou zijn ontstaan om een gouden ketting.

Zondag 15 november:

In Oud-Krispijn in Dordrecht wordt een fietsende 27-jarige Antilliaan xe2x80x98Rastaxe2x80x99 doodgeschoten. De schutter verdwijnt met een auto. Het lijkt een liquidatie in het criminele milieu.

Zondag 8 november:

Bij een schietpartij op de Pletterijkade in Den Haag komt een de 22-jarige Karim El Ghamarti om het leven. De politie houdt twee verdachten aan. De vermoedelijke schutter is een 41-jarige man uit Delft, de andere verdachte is een 30-jarige man uit Den Haag.

Zondag 15 november:

In Hilversum komt een man om het leven door een misdrijf. Na een binnenbrand aan de Van Der Lindenlaan treft de politie een levenloos lichaam aan. Een buurtbewoner zag voor de brand twee mannen het pand in gaan, vervolgens hoorde hij schoten en later zag hij de mannen met jerrycans naar binnen gaan. Het gaat om een leegstaand pand, het slachtoffer was vermoedelijk dakloos. Er worden twee verdachten aangehouden.

Dinsdag 17 november:

Een 48-jarige vrouw uit Delft wordt in haar woning aan de Van der Lelijstraat vermoord door haar 23-jarige zoon Danny van der Z., die psychische problemen heeft. De man meldde zichzelf bij een politiebureau in Rotterdam.

Woensdag 18 november:

Een 52-jarige man uit Den Haag wordt aangehouden voor de moord op een 55-jarige man. De dodelijke schietpartij was op de Paul Krugerlaan in Den Haag. Volgens ooggetuigen hadden de mannen ruzie, het ging vermoedelijk om een zakelijk conflict.

Woensdag 18 november:

Dirkpost3De 15-jarige Urker scholier Dirk Post wordt dood aangetroffen in het Urker bos. Hoofdverdachte is dorpsgenoot Jaap van der H.(15), de twee zouden ruzie hebben om een meisje. Jaap ontkent.

Zondag 22 november:

Jamilasakridanweb

In de kelderbox van een flat aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord wordt om half drie xe2x80x99s middags een dode vrouw gevonden. Het is de Surinaams-Hindoestaanse Jamila Sakridan (39). De box hoort bij de leegstaande woning van haar ex-man. Deze wordt aangehouden, maar het is nog onduidelijk of hij de moord heeft gepleegd.

Woensdag 25 november:

In het Brabantse Oisterwijk pleegt de 45-jarige Albert H. zelfmoord door voor de trein te springen, nadat hij zijn 7-jarige zoon Emiel heeft vermoord. Het 4-jarige broertje Niels en moeder Elise (42) bleven ongedeerd.

In Zeist komt een 23-jarige vrouw om nadat ze levend in brand is gestoken. Het gebeurde in een portiek van een flat aan de Laan van Vollenhove. Het slachtoffer komt uit Afghanistan en stond op het punt te gaan trouwen. Het huwelijk zou al volgens de islamitische wetten zijn voltrokken. Ze woonde in de flat samen met haar man.

Dinsdag 8 december:

Een woning aan de Millingenhof in Holendrecht, in Amsterdam-Zuid-oost, staat om kwart voor zes xe2x80x99s middags in brand. In de woning wordt het lichaam van een 25-jarige man gevonden die door een misdrijf om het leven is gekomen.

Donderdag 10 december:

Een de 30-jarige man uit Letland wordt dood aangetroffen in een woning aan de Tulpstraat in Rotterdam. Er is sprake van een misdrijf, maar is er nog geen verdachte voor aangehouden.

Zondag 14 december:

Op het Ecuplein in Amsterdam Osdorp wordt een man om het leven gebracht. Rond kwart over twee xe2x80x99s nachts werden er schoten gelost. Het slachtoffer is een Albanees, in de buurt is een auto met een Engels kenteken gesignaleerd.

Zondag 14 december:

De 23-jarige Max van den Heuvel uit Tilburg overlijdt na betrokkenheid bij een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag, op het Textielplein. Hij liep samen met een 22-jarige vriend over het plein toen ze ruzie kregen met een 29-jarige en een 26-jarige man uit Tilburg.

Zondag 14 december:

RoshdidernaIn een woning in de Haagse Cornelis van der Leijnstraat wordt Roshdi Derna(25) doodgestoken. Zijn ouders hadden een paar dagen niets van hun zoon gehoord en namen poolshoogte. Het huis zat helemaal onder het bloed. Roshdi Derna, de helft van een tweeling, werkte bij Thuiszorg. Er zijn twee verdachten van 25 en 26 jaar aangehouden.

Zaterdag 19 december:

Een inwoner van Spijkenisse wordt aangehouden in verband met een niet-natuurlijke dood van een zes weken oude baby. Het gaat om de 30-jarige vader van het kind.

Donderdag 23 december:

AntonioferrignoIn zijn Rijswijkse flatwoning wordt kernfysicus dr. Antonio Ferrigno (54) vermoord. Zijn handen zijn vastgebonden en hij ligt in een grote plas bloed. Als mogelijk motief worden Ferrignoxe2x80x99s "recente en opzienbarende ontdekkingen op het gebied van pacemakers" genoemd. Het slachtoffer zou in de periode voor zijn dood regelmatig telefonisch zijn bedreigd. Volgens een buurman was de man erg op zichzelf en had hij alleen contact met zijn dochter en zijn Antilliaanse ex-vrouw, met wie hij "een knallende ruzie" had.

Woensdag 30 december:

In de Catalonixc3xabstraat in Alkmaar-Noord wordt kort na negen uur xe2x80x99s avonds aangebeld door een man met xe2x80x98een vaag verhaalxe2x80x99 die de bewoner, de 36-jarige John, op de stoep door zijn hoofd schiet. Het motief is een raadsel. Volgens Manou, de vrouw van John, hadden zij noch haar man de dader eerder gezien. Het echtpaar heeft vier kinderen.

Woensdag 30 december:

In een woning aan de Noord en Zuidstraat in Arnhem wordt een 61-jarige man dood aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Maandag 21 december:

In een woning aan de Lierstraat in Groningen wordt een 27-jarige man uit Groningen doodgeschoten. In de woning waren vier mensen aanwezig. De politie weet wie de schutter is.

Donderdag 10 december:

Een baby van zes uit Bergen op Zoom overlijdt in een ziekenhuis in Rotterdam. Het meisje was in kritieke toestand opgenomen nadat ze bewusteloos thuis in bed werd aangetroffen. Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind. Hij is een bekende van de moeder.

Zondag 6 december:

Bij een flat aan de Admiraal Byrdstraat in Geldrop wordt een 25-jarige man doodgeschoten. De daders vluchtten het bos in en werden xe2x80x99s avonds aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Gemert.

Maandag 7 december:

Zondag 22 november:

Een 42-jarige Tilburger wordt dood aangetroffen in een woning aan de Nieuwstraat. Hij is door messteken om het leven gekomen. De 22-jarige Tilburger die als verdachte wordt aangehouden legt een gedeeltelijke bekentenis af. De mannen zouden ruzie hebben gehad, ook de 22-jarige was gewond geraakt. De mannen waren goede bekenden van elkaar.

Maandag 23 november:

ThomasvanlieropIn een bossage aan de Archipel in Lelystad wordt het lichaam van de 51-jarige Thomas van Lierop dood aangetroffen. Een 20-jarige inwoner van Almere wordt aangehouden als verdachte.

Maandag 2 november:

In een woning aan de Schaesbergerweg in Heerlen wordt het lichaam van een 26-jarige dode man gevonden. Het is niet duidelijk of hij door een misdrijf is omgekomen.

Donderdag 22 oktober:

In een woning aan de Van der Palmstraat in Rotterdam-West komt bij een schietpartij een 26-jarige man om het leven. Kort na het incident zijn drie mannen weggereden in een auto, de politie treft in de woning nog wel een vrouw aan die de man probeert te reanimeren. In november wordt in Lelystad een 20-jarige Tilburger aangehouden als verdachte, hij is een bekende van het slachtoffer. De politie brengt hem ook in verband met een schietpartij eerder in 2009.

Vrijdag 23 oktober:

In een woning aan de Jan van Avennesstraat in Rotterdam wordt een 30-jarige man doodgeschoten. Een 26-jarige Rotterdammer wordt als verdachte aangehouden. Tijdens de schietpartij waren in de woning zes personen aanwezig.

Woensdag 28 oktober:

Een Roemeense man overlijdt aan steekwonden na te zijn binnengebracht in een ziekenhuis in Tilburg. De steekpartij vond plaats in cafxc3xa9 Friends aan de Hasseltstraat. De man werd met een particuliere auto afgeleverd bij het Ziekenhuis. De twee mannen die hem brachten zijn verhoord, maar bleken niet de daders. Aanvankelijk werd gemeld dat het om een 35-jarig slachtoffer ging, maar dat bleek onjuist: de man was 29 jaar, hij had het identiteitsbewijs van zijn broer vervalst.

Woensdag 28 oktober:

In een woning aan de Dasstraat in Helmond wordt een 48-jarige dode man gevonden. De 47-jarige bewoner van het pand wordt aangehouden als verdachte. Het slachtoffer zou van de trap zijn gevallen, maar er wordt rekening gehouden met een misdrijf.

Zondag 1 november:

In appartementencomplex De Wiegert aan de Spoorstraat in Helmond wordt een dode man aangetroffen. In de woning bevindt zich een 27-jarige Helmonder zonder vaste woon- of verblijfplaats die als verdachte wordt aangehouden.

Dinsdag 23 september:

Op de A22 ter hoogte van Beverwijk komt een jongetje van acht jaar uit Beverwijk om het leven. Het kind zat op de schouders van zijn 37-jarige vader, die de snelweg overstak, mogelijk nadat hij door medewerkers van Rijkswaterstaat was aangesproken op zijn aanwezigheid op de vluchtstrook. De bestuurder van een vrachtwagen kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man raakt zwaar gewond. Het ging om een zelfmoordpoging.

Zaterdag 4 september:

De 51-jarige echtgenoot van de 46-jarige Marion Gorissen uit het Brabantse Oud Gastel wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van zijn vrouw. Een arts die geen verklaring van natuurlijke dood wenste af te geven en een misdrijf vermoedde, seinde de politie in. Het echtpaar had samen geen kinderen en leefde teruggetrokken. Volgens de man had hij zijn vrouw op haar verzoek geholpen bij zelfdoding.

Zondag 30 augustus:

Om half acht xe2x80x99s morgens wordt in een woning aan de Weegbreestraat in Soest een 29-jarige vrouw dood aangetroffen, nadat buren geschreeuw hadden gehoord. De 34-jarige echtgenoot van de vrouw heeft hun zoontje van vijf en hun dochtertje van drie jaar meegenomen in de a
uto en afgegeven bij familie in Amsterdam. Daarna heeft hij zichzelf aangegeven. De vrouw is met 45 messteken vermoord. In december hoort de man 15 jaar cel tegen zich eisen. Tijdens de zitting blijkt dat het vijfjarig zoontje alles zou hebben gezien. De man was onder invloed van cocaxc3xafne. Hij verdacht zijn vrouw van vreemdgaan, was gok- en drankverslaafd. Ze hadden vaak ruzie. De man was een volle neef van zijn vrouw, van de familie mochten ze niet scheiden.

Vrijdag 14 augustus:

In zijn woning aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo wordt het lichaam van de 63-jarige G. Kevelham dood aangetroffen. Hij zou met messteken zijn omgebracht. Een van de andere bewoners wordt als verdachte aangehouden. Het speelt zich af in een milieu van overlast door drankmisbruik. In oktober wordt een 41-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden op verdenking van medeplichtigheid.

Vrijdag 14 augustus:

In een voormalige boswachterswoning aan de Wethouder van Dijklaan in Dorst worden een 39-jarige vrouw haar 2-jarig zoontje dood aangetroffen. De vrouw had haar kind gedood en daarna zichzelf om het leven gebracht. Haar man was enkele weken daarvoor overleden aan kanker.

In een woning aan de Blankenstraat in Amsterdam wordt een 49-jarige man gevonden die is doodgestoken. Een dag later houdt de spoorwegpolitie de 32-jarige verdachte aan. Verdachte en het slachtoffer waren buren en kenden elkaar.

Dinsdag 21 juli:

Hans Schneider (56) wordt vermoord gevonden in zijn woning aan de Floris Burgwal in Capelle aan den IJssel. Als verdachte wordt zijn 41-jarige huisgenoot aangehouden. Schneider had de man een jaar geleden onderdak aangeboden uit medelijden: de man durfde zijn eigen huis niet meer in nadat zijn echtgenote naast hem in bed was overleden. Buurtbewoners hadden Schneider gewaarschuwd dat zijn huisgenoot drugs gebruikte en gevaarlijk zou kunnen worden.

Zaterdag 18 juli:

Noordewierstraatman

Op het trottoir van de Aaltje Noordewierstraat in Den Haag wordt het lichaam van Hakan xe2x80″ bijgenaamd Tony xe2x80″ gevonden. Hij was kort daarvoor in een auto doodgeschoten. Tony en een nog onbekende man hadden een afspraak gemaakt op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Heliotrooplaan om drugs te kopen.

Zaterdag 18 juli:

In haar flat aan de Oostervenne in Purmerend wordt Louise Groot (39) vermoord. De 34-jarige dader, een man uit Purmerend, legt een bekentenis af en pleegt in september in het Huis van Bewaring in Haarlem zelfmoord. Het motief is niet bekendgemaakt.

Donderdag 16 juli:

Een 40-jarige man uit Vlissingen komt om bij een vechtpartij op de Bloemenlaan. Twee mannen (van 18 en 19 jaar) uit Vlissingen en Middelburg worden aangehouden. Het speelde zich af in een wijk waar een samenscholingsverbod was ingesteld.

Woensdag 9 juli:

In de Geulstraat in Alkmaar wordt een dakloze 23-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer is eerder al eens met de politie in aanraking geweest wegens huiselijk geweld en diefstal en geweld. Er worden vier verdachten aangehouden: een Rotterdam van 28, een man uit Delft (29) en twee mannen van 27 en 28.

Zondag 5 juli:

Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs van 29 en 48 jaar raken ernstig gewond als ze xe2x80x99s nachts om xc3xa9xc3xa9n uur door een man in een grijze BMW opzettelijk worden aangereden op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. De 48-jarige man overlijdt enkele dagen later in het ziekenhuis. De mannen hadden ruzie gehad. De bestuurder van de BMW, een 29-jarige Pool, had een ploertendoder in de bosjes gegooid. Op 30 juli pleegt deze man in de gevangenis De Koepel in Breda zelfmoord.

Zondag 5 juli:

Bij een schietpartij in de Vijfzinnenstraat en de Bergstraat in Arnhem raakt een 35-jarige man zwaar gewond, hij overlijdt op woensdag. Aanleiding was een ruzie over geleend geld. Er worden drie verdachten aangehouden: twee 29-jarige mannen uit Dieren en Laag-Soeren en een 30-jarige Arnhemmer. Alleen de man uit Dieren blijft vastzitten. Eind juli worden nog twee Arnhemmers van 36 en 27 jaar aangehouden die ervan worden verdacht behulpzaam te zijn geweest bij het misdrijf.

Maandag 22 juni:

In een flat in de Nijmeegse wijk Lankforst wordt xe2x80x99s morgens het levenloze lichaam werd gevonden van een 37-jarige man. Hij zou door zijn partner om het leven zijn gebracht. Deze 32-jarige man is aangehouden als verdachte.

Dinsdag 30 juni:

Ruwellprovencexe2x80x99s Avonds laat wordt op de Texasweg in Hoogvliet (gemeente Rotterdam) de 20-jarige Ruwell Provence doodgeschoten. De dader, een 30-jarige Rotterdammer, wordt enkele dagen later in een auto op de snelweg bij het centrum van Den Haag door een arrestatieteam van de politie gearresteerd. Hij legt een bekentenis af. Dader en slachtoffer kenden elkaar. Aanleiding voor de schietpartij, die zich afspeelde voor een shoarmazaak, zou ruzie om een meisje zijn.

Vrijdag 3 juli:

Bij een steekpartij om vijf uur xe2x80x99s middags op de Kruisweg in Hoofddorp, onder het viaduct van de Zuidtangent, wordt een 21-jarige Poolse man doodgestoken. Het zou gaan om een ruzie waarbij drie mannen waren betrokken. De twee verdachten, van 29 en 32 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden op zondag in een woning aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp aangehouden.

Dinsdag 16 juni:

Een 34-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Oss worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van hun acht weken oude baby. De vrouw wordt een dag later vrijgelaten, de man blijft vastzitten. De politie en ambulancemedewerkers vonden de baby dinsdagochtend vroeg in de woning en brachten het naar het ziekenhuis waar het aan het eind van de middag overleed. In het ziekenhuis kwamen er aanwijzingen dat het om een niet-natuurlijke dood ging.

Zondag 7 juni:

Waltervanelderen_2In een woning in Goes wordt voormalig Mister Universe Walter van Elderen (56) uit Breda vermoord. Hij was een huisvriend van de vrouw en twee kinderen die op het adres aan de M.D. de Grootstraat wonen. Hij lijkt slachtoffer van een afrekening.


Zondag 7 juni:

Donderdag 4 juni:

In een flatwoning aan de Haesebroeckstraat in Zutphen wordt het levenloze lichaam van een 39-jarige vrouw aangetroffen. Een 43-jarige man uit Zutphen wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

Dinsdag 27 mei:

In de Kritzingerstraat in Den Haag wordt een 23-jarige man gedood bij een steekpartij. Het slachtoffer is xc3xa9xc3xa9n van de organisatoren van de eerste Multi-culturele Missverkiezing van Nederland. Een 32-jarige Hagenaar wordt aangehouden als verdachte.

Donderdag 22 mei:

In de Roerstraat in IJmuiden komt een 31-jarige man om het leven bij een steekpartij. Een 40-jarige man uit de straat en een 37-jarige man uit IJmuiden worden aangehouden als verdachten.

Maandag 4 mei:

Een 35-jarige vrouw uit Lelystad wordt in een woning aan de Merenlaan neergestoken. Er is sprake van huiselijk geweld. De volgende dag overlijdt ze. De 48-jarige dader, een man uit Lelystad, wordt later aangehouden.

Vrijdag 1 mei:

Een 31-jarige vrouw uit Rotterdam overlijdt in het ziekenhuis overleden nadat ze donderdag door haar 38-jarige vriend was mishandeld. Het gebeurde in een woning in de Ruwaardstraat.

Dinsdag 28 april:

Op een boerderij in Lunteren overlijdt een 96-jarige vader onder verdachte omstandigheden. Zijn 61-jarige zoon wordt aangehouden, maar weer vrijgelaten.

Vrijdag 24 april:

De 34-jarige Henk Hendriks wordt dood aangetroffen in zijn woning aan de Secretaris Lammertstraat in de Coevorder wijk Binnenvree. Hij is doodgestoken. Mogelijk is er verband met een vechtpartij in de wijk, een dag eerder. Het zou gaan om een drugsruzie. Een 27-jarige kennis van het slachtoffer wordt als verdachte aangehouden.

Dinsdag 14 april:

Bij een steekpartij in de Phoenixstraat in Haarlem raakt een 38-jarige man uit Haarlem ernstig gewond, hij overlijdt later in een ziekenhuis. Er worden twee verdachten aangehouden: een 35-jarige man uit Haarlem en een 43-jarige inwoonster van Groningen.

Vrijdag 13 maart:

In zijn woning aan de Chrysantstraat in Oss wordt de 85-jarige Carl Danz dood aangetroffen. Hij is slachtoffer van een misdrijf.

Zondag 1 maart:

In een slooppand op de Hertzogstraat in Den Haag wordt een zwaargewonde 33-jarige man van Poolse afkomst aangetroffen. Hij overlijdt in het ziekenhuis, op zondag 9 maart. De politie gaat uit van een misdrijf.

Zaterdag 31 januari:

Een 35-jarige man uit Utrecht wordt xe2x80x99s morgens vroeg bij zijn op de Torenstraat in Middenmeer geparkeerde auto doodgestoken nadat hij de nacht met zijn vriendin had doorgebracht. De dader is de 33-jarige ex-vriend van de vrouw, hij had in zijn kennissenkring verteld dat hij het slachtoffer de keel had doorgesneden xe2x80x98zoals je in Kenia een kip slachtxe2x80x99.

Zaterdag 31 januari:

Bij een vechtpartij op de Brinkstraat in Losser komt een man om het leven. De politie dacht eerst dat het ging om een natuurlijke dood, maar heeft toch onderzoek gedaan omdat er een vechtpartij was geweest. Naar aanleiding van dat onderzoek wordt een 28-jarige man uit Enschede aangehouden.

Zaterdag 31 januari:

In een woning aan de Bolwaterstraat in Venlo raakt een man gewond bij een schietpartij. Een dag later overlijdt hij in het ziekenhuis.

Dinsdag 3 februari:

Bij een steekpartij tussen twee mannen aan de Griend in Lelystad raakt een 30-jarige man uit Lelystad zwaar gewond. Beiden beroepen zich op zelfverdediging. Als de ene man overlijdt wordt de ander als verdachte aangehouden.

Dinsdag 3 februari:

In zijn woning aan de Biesboschstraat in Oudorp wordt de 57-jarige William Liefting 35 keer met een mes gestoken, daarna wordt zijn keel doorgesneden. De 31-jarige Mohamed B. uit Alkmaar dader wordt later veroordeeld tot tien jaar celstraf plus tbs. Hij was verslaafd en had een seksuele relatie met het slachtoffer.

Dinsdag 6 januari:

Een 56-jarige Rotterdammer overlijdt nadat hij gewond was geraakt bij een steekpartij op 1 januari, op de Slinge in Rotterdam. In de woning was een 27-jarige Rotterdammer aanwezig die als verdachte is aangehouden.

Zaterdag 10 januari:

In Rotterdam-Zuid vindt de politie een dode vrouw, gewikkeld in een deken. Aanvankelijk wordt gedacht aan een dakloze die is doodgevroren, maar de politie laat weten dat men uitgaat van een misdrijf. Er wordt niets meer van vernomen.

Vrijdag 2 januari:

Een 61-jarige vrouw overlijdt in het ziekenhuis. Op oudejaarsavond 2008 was ze slachtoffer van een gewelddadige beroving op de Osdorper Ban in Amsterdam. Drie weken later wordt de 17-jarige dader aangehouden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: