Donderdag 1-10: Portret van Saban, de verkrachting van Susan

1 Oct

Sabanparool1Het Parool vreest de woede van Saban B. kennelijk niet: als een van de weinige media durft het de gewraakte xe2x80x98trouwfotoxe2x80x99 nog te publiceren (op de website). Iemand stuurde een persiflagefoto (staan op geenstijl en dumpert.nl)

SabanspongDe rechtbank in Almelo behandelt woensdag 14 oktober in elk geval een vervolgzaak tegen Saban, al lijkt de kans gering dat hij zelf komt opdagen. Dit gaat om drie gevallen van vrouwenhandel en een steekpartij in Amsterdam. Deze zaken waren bij het vorige proces nog niet aan de orde geweest omdat het onderzoek nog niet was afgerond.

                             *

Op donderdagmiddag 28 mei om kwart over vijf gaat de bel bij Susan (36) in Ypenburg. Ze is thuis met haar zoontje Josey. Susan kijkt door het raam naast de deur en ziet twee mannen staan. xe2x80x98Ik kijk altijd wie er aanbelt. Het waren twee doorsnee-mannen, lichtgetint, maar het zag er niet alarmerend uit. Ik deed de deur een eindje open. Ze zeiden dat ze voor xe2x80x98de oudstexe2x80x99 kwamen en verhaal kwamen halen. Ik deed de deur een eindje verder open om ze normaal te woord te staan, maar toen duwden ze mij meteen naar binnen. Ze schreeuwden: xe2x80x9cWaar is-ie!xe2x80x9d Ze gaven mij het idee dat ze op zoek waren naar Max, maar ze wisten zijn naam niet.

SusanpanoVoor mezelf heb ik de mannen xe2x80x98de smallexe2x80x99 en xe2x80x98de bollexe2x80x99 genoemd. De smalle liep de trap op naar boven, blijkbaar om daar te gaan zoeken, de bolle bleef bij mij beneden. Ik raakte overstuur, ik hoorde de mannen tegen elkaar roepen in een voor mij onbekende taal, ik denk dat het Turken of Marokkanen waren, maar ze spraken verder accentloos Nederlands. Josey trok aan mijn been, hij was bang.

Ik ook.

Ik vroeg: xe2x80x9cWat is er dan? Wat heeft hij dan gedaan?xe2x80x9d

De man die bij mij stond pakte Josey beet en zei: xe2x80x9cDan moet hij maar boeten.xe2x80x9d

Ik bleef vragen: xe2x80x9cWaarom dan?xe2x80x9d en zei: xe2x80x9cDoe hem niks, hij heeft niks gedaan!xe2x80x9d

Toen zei de smalle man dat ik mij uit moest kleden, anders zouden ze mijn zoontje vermoorden. De bolle man hield Josey vast, ik hoorde hem stikgeluiden maken, wat moet je dan? Ik liep achteruit, de woonkamer in. Ik heb me uitgekleed, op een stoel in de kamer heeft de smalle man mij toen verkracht. De andere man bleef met Josey bij de deuropening staan.

De man die met mij bezig was irriteerde het dat het niet lukte, je hoorde Josey geluiden maken. xe2x80x9cZorg dat dat jong stil wordt, het maakt mij niet uit hoe!xe2x80x9d riep hij.

Toen ging de huistelefoon.

Ik zei: xe2x80x9cDat is mijn man, die belt als hij op de hoek is.xe2x80x9d

De andere man moest ook nog, maar de smalle riep: xe2x80x9cJe hebt toch niks aan haar, laten we maar gaan.xe2x80x9d

Ze namen Josey mee naar de deur. Ik heb gesmxc3xa9xc3xa9kt om hem niks te doen, om hem te laten gaan, op zoxe2x80x99n moment wil je alles wel doen, ik dacht echt dat ze hem mee zouden nemen. Ze zeiden dat als ik er tegenover wie dan ook maar iets over zou vertellen, dat ze terug zouden komen om hem wat aan te doen. Toen gingen ze weg.

Op dat moment ging de mobiele telefoon, Rob belde mij omdat ik op de huistelefoon niet opnam. Hij hoorde wel dat er wat was, ik klonk overstuur, ik zei dat er mensen bij huis waren. Toen was het ongeveer half zes, alles bij elkaar zijn die mannen zoxe2x80x99n twaalf tot vijftien minuten binnen geweest.’Susan1tekening

‘Toen Rob en Max thuis kwamen waren we allebei overstuur. Josey is dat rond die tijd wel vaker en wij hadden zelf ook een nare tijd achter de rug, met een sterfgeval in de familie, het was niet zo vreemd dat ik huilde. Het klinkt raar, maar ik durfde het niet tegen Rob te vertellen, ik was zxc3xb3 bang. Dat heb ik een week volgehouden, maar het begon toch op te vallen, natuurlijk merkte hij dat er iets was en toen werd het weer donderdag, ik heb hem gebeld en gevraagd of ik hem kon vertrouwen, dat ik hem iets moest vertellen maar dat ik niet wilde dat hij er mee naar de politie ging.

Hij is toen meteen gekomen, ik heb het verteld. De politie hoefde niet, maar hij wilde wel dat ik naar de huisarts ging. Dat heb ik gedaan, dan komen de emoties en toen is het balletje toch gaan rollen en was het voor iedereen duidelijk dat ik aangifte moest doen."

Een stukje uit het verhaal van Susan dat deze week in Panorama staat. Na het doen van aangifte had ze het gevoel dat de politie er niet veel mee deed, terwijl ze toch zeer herkenbare en duidelijke compositietekeningen had laten maken. Omdat er daarna ook nog bedreigingen zijn geweest (een poster van Josey die buiten hing werd beklad) wil ze graag dat er alles aan wordt gedaan om de mannen te achterhalen.

Ik kan hier nu nog niet het hele stuk publiceren, maar ik kom er uiteraard op terug.

No Responses to “Donderdag 1-10: Portret van Saban, de verkrachting van Susan”

 1. Ruud October 1, 2009 at 9:07 am #

  Schitterend fotoshopwerk, nu maar afwachten welke claim er tegen deze foto komt.

 2. Marc October 1, 2009 at 9:08 am #

  Foto komt van Dumpert.nl

 3. Harrie October 1, 2009 at 10:22 am #

  Arme vrouw heeft levenslang gekregen, verkracht worden in de veilige omgeving van je eigen huis.
  Het lijkt me voor de politie niet zo moeilijk om deze daders op te sporen, zoon Max heeft een aanvaring gekregen met een buitenlands jongetje dus in die familiekring moet de daders gezocht worden, maar ja we weten dat de politie druk is met andere dingen
  arme vrouw veel sterkte.

 4. Diederik October 1, 2009 at 4:42 pm #

  jammer dat mijn reactie niet geplaatst wordt

  Beste Diederik,

  Ik kom er nog op terug, maar ik weet niet of je ‘t hele verhaal hebt gelezen, ik vind dit nogal ongenuanceerd en kwetsend.

  Hendrik Jan

 5. ad October 2, 2009 at 12:27 pm #

  Prachtige foto .komt wel heeel dicht bij de werklijkheid.haha
  Advocaat vd duivel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: