Dinsdag 29-9: Malika in de Bunker & geen gehoor voor verkrachting

29 Sep

Ouderkerk1In de Bunker gaat vandaag het verhoor van Malika N. verder, over de ‘barbecuemoorden’. Vorige week donderdag was dat om zeven uur gestopt, ze was te moe. Voor de advocaat van Moppie R. – Jan-Hein Kuijpers – gaat het erom aan te tonen dat haar verhaal niet klopt.

Daarbij draait er veel om de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de foto’s van de twee Joegoslavische jongens werden getoond. In alle verhoren vertelt Malika dat ze ‘s avonds of ‘s nachts in de huiskamer van de woning van haar toenmalige vriend Raymond V. in een gesprek betrokken was geraakt. Moppie, Jesse R. en Raymond vertelden hoe ze de jongens hadden doodgeschoten en de auto in brand gestoken. Volgens haar hadden Raymond en Moppie geschoten, Jesse was erbij aanwezig geweest en had in de auto gereden.

Wat ze donderdag ook zei was dat ze tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht voor het eerst had ontdekt dat de jongens – Sjors en Sjonnie – waren vermoord. De moeder van Raymond had eerder tegen haar gezegd dat de jongens terug waren gegaan naar Joegoslavixc3xab, tijdens de uitzending had Malika dus verbaasd gereageerd: hoezo terug naar Joegoslavixc3xab? Ze zijn dood!

Het ‘gesprek in de huiskamer’ vond – in de herinnering van Malika – plaats vrij kort nadat het gebeurd was. De suggestie die je als toehoorder kreeg was dat het diezelfde nacht was gebeurd, dat ze net thuis waren gekomen en de wapens waarmee het gebeurd was lieten zien. Maar dat klopt dus niet met dat verhaal van Opsporing Verzocht, die uitzending was eind april.

Raymond V. verklaarde in 2007 dat hij het allemaal alleen had gedaan. De Joegoslaven zouden zelf met een auto zijn geweest en hij ook. De politie heeft nog even onderzocht of Malika zelf er niet bij aanwezig is geweest, wat wellicht haar nachtmerries zou verklaren, maar dat kon in elk geval niet worden aangetoond.

Ik hoop er vandaag zelf ook bij te zijn (in de Bunker, dus), zij het niet vanaf het begin (maar daarvoor wordt onze nieuwe correspondente ingevlogen).

                                                             *

Susan1tekening

Verkracht op klaarlichte dag, in je eigen huis, doodsbang, je zoontje van xc3xa9xc3xa9n jaar is erbij en wordt door een tweede man in bedwang gehouden, daarna ook nog bedreigd (zie tekening) en de politie doet er bijna niks aan. Dit overkwam een vrouw in Den Haag, in mei.

Uiteindelijk wist ze mij te bereiken. Het verhaal komt deze week in Panorama, later meer daarover. In mijn wekelijkse column voor bepster gaat het hier vandaag ook alvast over. Zie hier.

                                                 

No Responses to “Dinsdag 29-9: Malika in de Bunker & geen gehoor voor verkrachting”

  1. Alex September 29, 2009 at 1:11 pm #

    Lijkt me erg traumatisch en zal het Panorama verhaal eens goed gaan lezen. Een kind van 1 jaar in een wurggreep houden. Vast kent het slachtoffer de twee daders. Er iets iets raars aan dat intrigeert mij dan weer om in zaken de duiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: