Dinsdag 29-9:

28 Sep

dennis harmsen

20 juli opgepakt?

20 oktober voorkomen

compuerts in beslag genomen, twee broertjes, OM: 1 pupil.

In de Bunker gaat vandaag het verhoor van Malika N. verder, over de ‘barbecuemoorden’. Vorige week donderdag was dat om zeven uur gestopt, ze was te moe. Voor de advocaat van Moppie R. – Jan-Hein Kuijpers – gaat het erom aan te tonen dat haar verhaal niet klopt. Daarbij draait er veel om de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de foto’s van de twee Joegoslavische jongens werden getoond. In alle verhoren vertelt Malika dat ze ‘s avonds of ‘s nachts in de huiskamer van de woning van haar toenmalige vriend Raymond V. in een gesprek betrokken was geraakt. Moppie, Jesse R. en Raymond vertelden hoe ze de jongens hadden doodgeschoten en de auto in brand gestoken. Volgens haar hadden Raymond en Moppie geschoten, Jesse was erbij aanwezig geweest en had in de auto gereden.

Wat ze donderdag ook zei was dat ze tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht voor het eerst had ontdekt dat de jongens – Sjors en Sjonnie – waren vermoord. De moeder van Raymond had gezegd dat de jongens terug waren gegaan naar Joegoslavixc3xab, tijdens de uitzending had Malika daar verbaasd op gereageerd: hoezo terug naar Joegoslavixc3xab? Ze zijn dood!

Het ‘gesprek in de huiskamer’ vond – in de herinnering van Malika – plaats vrij kort nadat het gebeurd was. De suggestie die je als toehoorder kreeg was dat het diezelfde nacht was gebeurd, dat ze net thuis waren gekomen en de wapens waarmee het gebeurd was lieten zien. Maar dat klopt dus niet met dat verhaal van Opsporing Verzocht, die uitzending was eind april.

Raymond V. verklaarde in 2007 dat hij het allemaal alleen had gedaan. De Joegoslaven zouden met een auto zijn geweest en hij ook. De politie heeft nog even onderzocht of Malika zelf er niet bij aanwezig is geweest, wat wellicht haar nachtmerries zou verklaren, maar dat kon in elk geval niet worden aangetoond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: