Donderdag 24-9: de dubbele moorden in Vollenhove & Hurwenen, groepsverkrachting Rotterdam & Freek

24 Sep

VollenhovehuisachterEr is wat discussie over de vraag of er een videocamera achter de woning van de familie Vis in Vollenhove was aangebracht. Lijkt mij niet, er zijn duidelijk twee schotelantennes naast elkaar te zien.

Gisteren zijn de slachtoffers gecremeerd. De plaatselijke krant meldt dat de politie naarstig op zoek is naar de gouden tip. Dinsdag is men tot middernacht doorgegaan met een passantenonderzoek. Voorbijgangers kregen flyers en onderzoeksvragen uitgedeeld. Er staat nu ook een auto van de politie met een lichtbalk die aangeeft dat hier een plaats delict is, zodat mensen zich kunnen herinneren of ze iets hebben gezien.

Ik verwacht later deze week toch wel wat meer nieuws: de politie wacht nog wel eens met acties tot na de begrafenis.

                                                             *

Hurwenenvaderzoon2Toch wel schokkend, de ontwikkelingen in die andere dubbele moord, in Hurwenen. Uit de regiezitting van deze week werd duidelijk wat er in de nacht van 23 op 24 september 2008 ongeveer gebeurd moet zijn. Aart (52) en zijn zoon Bas (23) de Lang werden in hun villa overvallen en vermoord. Verdachten zijn de 48-jarige Marcel B. en zijn zoon Mark (21), beiden uit Hellevoetsluis, maar vermoedelijk zijn ook een andere zoon en een vriend van zoon Mark bij de operatie betrokken geweest.

Marktkoopman Marcel B. verkeerde in grote geldnood xe2x80″ rond de drie miljoen euro – en was vermoedelijk al langer van plan ondernemer De Lang te beroven. De politie gaat ervan uit dat hij een week vxc3xb3xc3xb3r de moord samen met zijn zoon de zaak heeft geobserveerd.

Wat de rol is geweest van de op 11 oktober in de buurt dood aangetroffen Ricky Scholtz uit Hellevoetsluis staat ook nog niet vast. Hij was een vriend van Mark B. en lag dood in het water in Hurwenen. In zijn broek zijn handschoenen gevonden waarvan vezels zijn aangetroffen op de tape waarmee de handen van de slachtoffers waren gebonden. Het lijkt erop dat hij heeft meegedaan met de beroving en daarna om het leven is gekomen. De roof moet al enkele weken tevoren zijn beraamd.

Merijn, een andere zoon van Marcel B., wordt verdacht van het stelen van kentekenplaten in Belgixc3xab op 7 of 8 september, ruim twee weken voor de moorden. Hij zou daar samen met zijn vader heen zijn gereden, in de Volvo van Marcel B. De gestolen kentekenplaten zijn later met plakband vastgemaakt op een gehuurde Fiat die in de avond en nacht van de moorden is gebruikt. Op de tape zaten vingerafdrukken van zoon Mark. Eigenlijk een ‘familiedrama’, maar dan heel anders.

                                                             *

In de grote stad spelen weer heel andere drama’s. Zo bleek deze week tijdens een proces dat vier Rotterdamse overvallers tegen de lamp zijn gelopen door de groepsverkrachting van de 18-jarige Karina, onder leiding van de 20-jarige Benjamir C.  Karina was op 21 april 2007 samen met haar vriend naar het Marconiplein in Rotterdam gegaan om een pistool te kopen bij Benno. Ze moest 900 euro betalen, maar had niet meer dan 480. Ze moest met Benjamir mee naar een woning in de Bilderdijkstraat. Van hieruit opereerde de bende roofovervallers. Karina werd door een groep jongens verkracht, soms door xc3xa9xc3xa9n, soms door twee tegelijk. Er werden filmopnames van gemaakt, ze werd bedreigd en kreeg een pistool in haar mond.

Na de aangifte richtte de politie het vizier op de groep Antilliaanse overvallers en dat leidde uiteindelijk tot aanhoudingen, op 13 mei 2008, toen ze op het punt stonden weer een overval te plegen. Het arrestatieteam vond in de auto van Benjamir een pistool, een shotgun en munitie, een gouden ketting met de naam Karina en haar paspoort. De andere destijds van Karina gestolen ketting droeg Benjamir om zijn nek.

Waar doet ons dat nou aan denken? En ik zou graag in contact komen met Karina.

                                                             *

FreekdejongeFreek de Jonge vindt het jammer dat ‘de jongeren’ niet weten wat hij doet. Volgens mij is dat maar goed ook. Gisteren mocht hij bij De Wereld Draait Door reclame maken voor zichzelf, maar wat een armoe. De man begint wel heel erg af te takelen. Nu gaat hij iets doen met Neerlands Hoop, zijn cabaretgedoe uit de beginperiode. Ik ben vanaf de jaren zestig al erg in cabaret gexc3xafnteresseerd geweest, maar Neerlands Hoop heeft mij nooit kunnen boeien. Later ontwikkelde Freek zich tot de grote cabaretier en conferencier die hij was.

Was.

Er is niks meer van over. De manier waarop hij de spot dreef met Marco Borsato was beneden peil. Niet omdat je daar geen grappen over zou mogen maken, maar het was niet grappig, alleen gxc3xaanant. Was toch al een rare uitzending, met Nico Dijkshoorn die zo mogelijk nog pijnlijker en tenenkrommender bezig was.

No Responses to “Donderdag 24-9: de dubbele moorden in Vollenhove & Hurwenen, groepsverkrachting Rotterdam & Freek”

 1. Ada September 24, 2009 at 10:03 am #

  Freek de Jonge is een humorloze sjacherijnige ouwe kerel geworden die sneert naar iedereen die wxc3xa8l aandacht krijgt.
  Jaloezie en broodnijd, ooit waren ze hem vreemd.

 2. John September 24, 2009 at 10:22 am #

  Ik heb geen ironie gezien, wel misverstanden daarover

 3. pjotr September 24, 2009 at 3:09 pm #

  Beroving van bejaard echtpaar in Zwolle v vanmorgen doet mij denken aan Vollenhove. vuurwapen en meerdere daders.

 4. Siem September 24, 2009 at 3:33 pm #

  HJK/Mia/

  Helemaal gelijk. Duidelijk te zien (de schotelantennes)en het aanhangsel, vanuit dit perspectief. Thank you.

  Ik vroeg mij nog af of de werkkleding van de arbeiders verderop miscchien ook uit overalls bestaat.

 5. Robbie September 24, 2009 at 6:35 pm #

  Nico Dijkshoorn is wel een fantastiche columnist hoor. De columns in de voetbal international zijn ook altijd eer vermakelijk. Je moet het ook met een korrel zout nemen, al blijft het natuurlijk een beetje pestend/kwetsend…Toch moet je daar een beetje doorheen kijken..

 6. B.A. September 25, 2009 at 1:33 am #

  Grappig dat jij zo’n afwijkend smaak hebt HJK.
  Neerlands Hoop wordt werkelijk zeer algemeen als een hoogtepunt in het cabaret beschouwd en ik kan me werkelijk niet voorstellen dat een vlotte vent als jij destijds Wim Kan of Henk Elsink beter vond.
  En je hebt al duidelijk gemaakt dat Nico Dijkshoorn het nooit goed bij jou kan doen. Nou vond ik hem dit keer persoonlijk ook niet zo sterk, maar weet je wanneer ik hem pas ontzettend slap vind?
  In de Koudbloed.
  Elk artikel lees ik graag. Soms is een artikel beter geschreven, soms slechter. Soms staat er in het voorwoord dat een minder geschreven artikel juist heel goed geschreven is zoals in het laatste nummer.
  Maar elke keer als ik ze weer lees denk ik: laat er alsjeblieft een slecht geschreven artikel inkomen in plaats van die slappe klote gedichtjes van Dijkshoorn. Gxc3xaanant slecht.
  Wat was het dit keer weer: rapport van de maffia oid. Jezes kerel, hou toch op (zeg ik dan in mezelf).

  En wie maakt er groot reclame voor het blad op zijn drukbezochte site en dus indirect voor Dijkshoorn? Is dat blad blij dat ze iemand hebben die op de nationale TV komt of zo? Dat moet haast wel aangezien het kwalitatief zo onder de maat is.
  Maar in DWDD is hij wel op zijn plaats. Een stuk beter dan Lukkie Fons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: