Vodafone: Wij helpen u liever niet

21 Sep

Update 13.00 uur:

VodafoneEven een bericht van een ander front. De laatste maanden heb ik veel te maken gehad met aflopende en wijzigende abonnementen en zodoende veel contact gehad met telefoonmaatschappijen. Conclusie: vodafone is het ergst. Dat er een product niet werkt, is tot daaraan toe, maar probeer vervolgens eens contact te krijgen. "De verbinding wordt nu verbroken."

Er is xc3xa9xc3xa9n manier om iemand aan de lijn te krijgen: als je intoetst dat je een nieuw product wil aanschaffen. Maar vervolgens word je dan toch weer doorverbonden naar een menu dat verwijst naar de website (waar je niks aan hebt) en de mededeling dat de verbinding nu wordt verbroken.

Echt waar, drie kwartier onafgebroken gebeld, niet gelukt. Is tot nu toe een record. Alles wat ik heb van vodafone gaat zo snel mogelijk de deur uit.

No Responses to “Vodafone: Wij helpen u liever niet”

 1. Jason September 21, 2009 at 7:20 pm #

  @HJK

  Waarschijnlijk kan je nergens van op aan, wat betreft de providers. Hetzelfde gezeik wat jij noemt heb ik met Orange en T-Mobile gehad, meerdere keren. Helemaal toen T-M Orange overnam. Vanwege positieve ervaringen met Vodafone, uit het verleden, ben ik weer naar hun teruggegaan.
  Succes met je keuze!

 2. Richard Sorge September 21, 2009 at 8:10 pm #

  De Call Center Manager van Vodafone is wel eens bij mij op cursus geweest. Dat herinner ik me daarom zo goed omdat hij, als enige, een hoop misbaar maakte omdat de leerstof te elementair en te simpel zou zijn voor iemand in zijn positie. Klaarblijkelijk had hij toch beter gedaan om op te letten, het bestaansrecht van een Call Center is per slot van rekening simpelweg gesprekken beantwoorden.

 3. Mas September 21, 2009 at 8:15 pm #

  Vodafone is een stukje hell op aarde, maar T-mobile spant echt de kroon. Daar moet je niet bij willen zitten.
  Telefoon eruit ( is zo ouderwets) en alles online doen, dat spaart hartfalen en levens.

 4. De Joker September 21, 2009 at 10:25 pm #

  Die telefoonterreur zou feitelijk strafbaar moeten zijn. Om het maar even in het criminele te trekken!

 5. mike souza September 22, 2009 at 1:09 am #

  Andersom bij Ziggo :….voor kleine problemen kunt u terecht op het “contact-formulier “. Heb nu 4 keer dit formulier ingevuld om belfrustratie te voorkomen. Steeds weer het standaard antwoord :
  …Via de website heeft u onlangs een vraag gesteld.
  u kunt het beste telefonisch contact met onze klantenservice/technisch dienst opnemen ……
  Toch maar weer gebeld, om vervolgens steeds te horen :helaas is momenteel de wachttijd langer dan u van ons gewend bent…

 6. ellie September 22, 2009 at 8:00 am #

  voor mij is simpel een ware hel,moet daar betalen voor een sms bundel die ik nooit besteld heb,heb voor een jaar tel betaald en heb nog nooit een min gebeld.moet nu weer voor een jaar betalen.en kan er niet onderuit.mensen blijf bij simpel uit de buurt.niet te vertrouwen.
  word tijd dat er iets word onder nomen want veel mensen zitten door die flierefluiters in de problemen.

 7. Jessica September 22, 2009 at 9:06 am #

  Niet alleen Vodafone, ik had het gisteren met Transavia Online. Verkeerde retourdatum ingevuld (want: blond) dus meteen bellen. Ja, dat kon wel veranderd worden. Tegen 40 euro meerkosten. Ik belde serieus binnen 30 seconden na de bevestiging. Of ik dat even per creditcard wilde voldoen, anders werd de vlucht niet bevestigd. Ik was onderweg en stom genoeg lag mijn creditcard nog thuis. Dan moest ik -onderweg- maar even online een klachtenformulier invullen. Het klonk mij als bezigheidstherapie….

 8. WordPress September 22, 2009 at 1:30 pm #

  Onbegrijpelijk hoe het kan dat Vodafone zijn zaken zo slecht voor elkaar heeft. Ik heb in de UK heel goede ervaringen met ze, maar hier in NL bakken ze er niets van. Je zou toch van zo’n mega organisatie enig synergie voordeel kunnen verwachten?
  Laatst heb ik te vergeefs geprobeerd om voor iemand de beloofde gratis 5 euro prepaid tegoed via de Vodafone site aan te vragen. De My Vodafone site hangt zo’n beetje met plakband aan elkaar. Overigens krijg je met o2 prepaid na ieder gesprek keurig in het display van je mobiele telefoon het saldo te zien, maar hier in NL hebben ze van een dergelijke service nog nooit gehoord. Waardeloos!

 9. Vodafone Web Relations September 22, 2009 at 3:12 pm #

  @Hendrik Jan,

  Absoluut niet goed om te lezen wat er bij je is voorgevallen. Graag lees ik in een reactie of ik alsnog iets voor je kan betekenen.
  Ons emailadres is: webrelations.nl[at]vodafone.com

  Jan
  Vodafone Web Relations

  Beste Jan,

  Voor mij kun je niet veel meer doen, ik heb uiteindelijk toch de juiste afdeling gekregen en de informatie gekregen die ik nodig had. Of het werkt is vraag twee, maar dat hoor ik later. Kreeg wel veel reacties van mensen met dezelfde ervaringen als ik, ook per mail. Denk dat jullie toch iets aan de toegankelijkheid moeten doen. Had gisteren en vandaag regelmatig contact met KPN en Debitel en T-Mobile, dat ging een stuk vlotter.

  Hendrik Jan

 10. Vodafone Web Relations September 22, 2009 at 3:44 pm #

  Hi Hendrik Jan,

  We gaan er vanuit dat het gaat werken met de verkregen informatie. Ik koppel je negatieve ervaring in ieder geval terug als duidelijk signaal richting onze klantenservice.

  Jan
  Vodafone Web Relations

 11. Cec September 22, 2009 at 7:12 pm #

  Beste HJK

  Bedankt dat je de reactie van Jan van Vodafone hebt laten staan!
  Ik heb hem net meteen een mailtje gestuurd.
  Vanwege een soortgelijke ervaring van de
  week bij Vodafone.

 12. Persefone September 22, 2009 at 9:41 pm #

  Vodafone Jan: “Ik koppel je negatieve ervaring in ieder geval terug als duidelijk signaal richting onze klantenservice”

  Tsja, en daar gaat het dus altijd mis in die bedrijven. Met ‘terugkoppelingen richting’ weer iemand anders. Die richting verandert onderweg nog wel eens, en de koppeling hapert te vaak…
  Ophouden met mooipraten, en gewoon actie ondernemen. Maar ja, dat vraagt om iets anders dan een verordening per mail…dat vraagt om management.

 13. CB September 22, 2009 at 9:56 pm #

  Wat een toeval, ik lees dit nu en heb gisteren het contactformulier online maar eens ingevuld… irritant genoeg ook een max van 1000 tekens, vandaar steno-stijl.
  Op de site belooft men reactie binnen 2 dagen, de bevestiging per mail sprak al over 5… dus ik gok op : nooit ?! Mijn gevoel is nu inmiddels al zo’n 30 uur dat ze telefoon en simkaart ergens kunnen steken waar het warm en donker is. Zonder verlies van bereik en met trilfunctie. Of verwen ik dan teveel ?

  =======================

  Op 2/09/09 abo + tstl aangevraagd, e-mail referentie XXXX ontvangen.
  Vervolgens hoor ik NIKS, dus dacht : maar eens bellen.
  Abo bij huidige provider loopt (datum) af en ik wil graag mijn nr behouden !
  Vanochtend dus gebeld met het nr in de e-mail (0800-0200043). Geen gehoor.
  Gebeld met een nr uit een advertentie (0800-0200580). Half uur in de wacht, om vervolgens te horen hoe verbinding verbrak, nog niemand gesproken.
  Gebeld met het nr op jullie site (0800-0560), weer een kwartier in de wacht. Om vervolgens kort maar krachtig te worden doorverbonden met de online shop, want mevr kon de gegevens niet inzien van online orders.
  Bij de online shop word ik door een auto-menu geleid en gevraagd in te loggen op http://www.vodafone.nl/orderstatus.
  Waar vervolgens mijn ref.nr niet wordt herkend of geaccepteerd !!!!????
  Ik ben nu al 90 minuten bezig met 1 simpele vraag en dat is of ik nu klant bij jullie ben.. inmiddels is de vraag : wil ik nog wel klant zijn bij zulke amateurs ?! Hele nare smaak !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: