Maandag 21-9: Christianah's dood & moord Vollenhove & Meld Misdaad Niet Anoniem

21 Sep

NigeriandOp 21 maart 2007 krijgt Femi Oluwaseesin (38) een telefoontje van zijn vrouw Christianah. Ze is lerares op een openbare school in Nigeria. Ze belt vanaf het toilet, ze is ingesloten door een groep woedende moslimstudenten. Ze was de enige christelijke lerares op de school. Ze was eerlijk, in een omgeving waar veel mensen xe2x80″ vaak uit armoede xe2x80″ stalen; ze stond voor haar principes en probeerde de regels te handhaven.

Op de dag van haar dood moest ze toezicht houden bij een examen over kennis van de islam. Volgens de voorschriften moesten de studenten hun tassen voorin de klas zetten, maar een meisje vertikte dat. Christianah pakte haar tas af. Toen klonk plotseling de islamitische gebedsoproep Allahoe akbar, God is de grootste, wat het startsein werd voor een wilde achtervolging door de school. Rondom het toilet waar Christianah haar toevlucht zocht, verzamelde zich een groep woedende studenten, jongens en meisjes in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar. Ze sleurden haar naar buiten, bonden haar vast aan een boom, staken met messen op haar in, sneden haar keel door en verbrandden het inmiddels levenloze lichaam.

Een bericht hierover stond vorige week in het Nederlands Dagblad. Ik moest er even aan denken toen onze parlementarixc3xabrs zich door Geert Wilders op de kast lieten jagen. Ik zie niks in het haatzaaien van Wilders, maar je kunt er niet omheen dat sommige moslims ook in Nederland aan het radicaliseren zijn. Stephan Sanders schreef in Vrij Nederland over hoe hij wordt aangesproken als mensen denken dat hij moslim is en hij zich met ramadan niet aan de voorschriften houdt.

                                                         *

VollenhovepaarOver de gruwelijke moord op het echtpaar Vis in Vollenhove breekt menigeen zich het hoofd. Is het een inbraak (roofoverval) of een familiedrama? Deze week worden de slachtoffers begraven, dat is nogal eens aanleiding voor de politie om nadere stappen te ondernemen.

De suggestie van een reageerster dat er een beveiligingscamera achter de woning was aangebracht lijkt mij niet te kloppen, ik heb het op mijn foto’s nog even nagekeken maar er zitten twee schotelantennes aan de achterzijde, geen camera.

Twee aanvullingen:

Kader Abdolah in de Volkskrant:

"Wat zoeken we eigenlijk in Afghanistan? Kort geleden zijn twee Nederlandse militairen omgekomen en afgelopen donderdag zes Italiaanse soldaten op een dag. Voor nu zwijg ik  over de duizenden Afghanen die omgekomen zijn, want dat is schijnbaar ons probleem niet."

"We zijn de grens van 20 doden gepasseerd. Schokkend genoeg kunnen we constateren dat we er onverschillig onder zijn. We denken: het is een oorlog en daarom is het gewoon. Maar het is helemaal niet gewoon. Dezer dagen heb ik voor de zoveelste keer in de oude boeken van de vaderlandse geschiedenis gekeken en de hoofdstukken over Afghanistan opnieuw bestudeerd. Drieduizend jaar lang hebben wij naar een formule gezocht om met de Afghanen om te kunnen gaan. Deze zoektocht heeft ons en hun duizenden levens gekost, totdat we uiteindelijk de formule vonden: laat de Afghanen met rust."

MisdaadanoniemIn Nederland vertelt de politie (soms) ook sprookjes. In het belang van het onderzoek. Ik noem even geen plaatsnamen. Misschien zijn er ook nog wel mensen die denken dat als je de tiplijn Meld Misdaad Anoniem belt, dat je dan anoniem blijft.

Haha.

In Rotterdam kwamen de gegevens van een vrouw die over een dodelijke steekpartij belde, op straat te liggen. Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd, omdat het penbaar Ministerie haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij. De gegevens van de vrouw werden opgenomen in het dossier van de verdachten. Meldt Spits. "De gegevens van bellers mogen nooit gebruikt worden, tenzij er een leven op het spel staat. En daar was hier geen sprake van.”

Hoezo anoniem?

No Responses to “Maandag 21-9: Christianah's dood & moord Vollenhove & Meld Misdaad Niet Anoniem”

 1. Frank September 21, 2009 at 9:53 am #

  Helaas een voorbeeld waar een grote en treurige waarheid achter schuilt: zoxe2x80x99n tachtig procent van alle vervolgden vanwege hun godsdienst zijn christen. Hun aandeel neemt gestaag toe door de invoering en toepassing van het islamitische recht, de sharia, in talloos veel landen in de wereld.

  Maar dan nog: haatzaaien is inderdaad geen oplossing.

 2. Pal September 21, 2009 at 11:04 am #

  Ik heb het artikel van Anil Ramdas in Vrij Nederland niet gelezen maar ik vind je vergelijking een beetje raar: Eerst een verhaal over een moord van een stel losgeslagen radicale moslims in Nigeria en dan eigenlijk min of meer de vergelijking maakt met de situatie in NL.

  Om er daarna weer aan toe te voegen dat je het niet met Wilders’ haatdragendheid eens bent.

  Gelukkig ben je niet de enige en begint NL langzaam in te zien dat we met het geroep van Wilders ook niets opschieten.

 3. Ron September 21, 2009 at 3:40 pm #

  Gisteravond zag ik met een gevoel van
  verbazing dit filmpje over Islamitische hersenspoeling op youtube.

  Muslim extremist the next generation

  Het doet me denken aan de woorden van
  mijn Indonesische vriend die ook moest vluchten vanwege zijn Christelijke
  achtergrond; “Het is puur duivels”

  Ik vraag me af wat voor geest die lui
  aanbidden.

  Misschien dat Wilders de verkeerde
  argumentatie gebruikt, hij durft zaken
  wel te benoemen.

 4. Ome Joop September 21, 2009 at 3:45 pm #

  Het probleem met deze MMA melding is dat het toestel van de meldster al door de politie getapt werd. Als zij de informatie met een vriendin gedeeld had zou het gesprek ook in de tapverslagen zijn opgenomen. Helaas bleek het gesprek nu met de MMA centrale gevoerd te worden. Indien de informatie cruciaal is voor het oplosen van een levensdelict moet je een moeilijke afweging maken. In dit geval heeft men dus besloten om het gesprek in het proces verbaal op te nemen en komt de informatie ook bij de advocaat van de verdachte terecht.

 5. Pal September 21, 2009 at 4:29 pm #

  Kom op zeg dat is inmiddels ook achterhaald. Iedereen durft zaken te benoemen. Er is echter een verschil tussen ‘de zaken benoemen’ en de zaken zo benoemen zodat je verkeerde emoties bij mensen losmaakt. Die gaan dan vervolgens ‘de zaken benoemen’ verwisselen met beledigen. Ik verwacht dat onze geblondeerde Javaan binnenkort de toon nog harder maakt omdat zn trucje uitgewerkt lijkt, gezien de peilingen. Ik hoop dat ook dat niet werkt.

  De tijd van de problemen benoemen is wel klaar nu. Laten we ze nu gaan oplossen. Met elkaar graag.

 6. Pieter September 21, 2009 at 5:58 pm #

  Kom op Pal, die peilingen zeggen heel weinig. Hoe vaak is het verlies van de PVDA al niet meegevallen bij de verkiezingen? In de peilingen nog net niet op sterven na dood, drie weken later gewoon weer als serieuze kandidaat bij de formatie. Dat de kranten nu al elke week over peilingen berichten, zegt meer over de kwaliteit van die kranten dan over de stemuitslag.

  En wat betreft het samen oplossen van problemen: zie jij het zonder een stok achter de deur gebeuren? Pas toen Fortuyn erg veel bijval bleek te krijgen, kregen de andere partijen pas door dat het tijdperk van het ontkennen van maatschappelijke problemen echt afgelopen was. En zolang er nog ministers en andere beleidsmakers in de rondte lopen die nog steeds alles met de mantel der liefde willen bedekken, vind ik dat een Wilders nog steeds nodig is om de boel op scherp te zetten.

  En je ziet maar, zelfs als Wilders een overduidelijke grap maakt, gaat ‘ie – getuige hun reactie – er nog met boter en suiker in. Ik vraag mij af in welke realiteit deze mensen leven.

 7. Richard Sorge September 21, 2009 at 8:00 pm #

  Beste Pal, leg eens uit waarom je de heer Wilders een “geblondeerde Javaan” noemt. Zou je in je antwoord kunnen verwerken waarom jouw woordkeuze geen verkeerde emoties oproept en nog meer waarom je denkt dat dergelijk benoemen niet leidt tot verwisseling met belediging.

  Zo op het eerste gezicht komen jouw inzichten namelijk nogal abject over.

 8. moi September 21, 2009 at 8:55 pm #

  @Ome Joop

  Daar heb je gelijk in. Daarbij komt dat een tapgesprek als bewijs kan/mag dienen en een anonieme melding niet. Dat wordt meer als een “plusje” gezien of een aanleiding tot een onderzoek
  Ik denk echter dat de verbalisant in dit geval overleg had moeten hebben met de zaaks officier van justitie die de afweging kan maken het gesprek niet in het dossier op te nemen en dat te melden aan de RC. In dat geval zou alleen de M-meldiing gebruikt worden.

 9. Ome Joop September 21, 2009 at 10:13 pm #

  Voorzover nu bekend heeft de recherche met het OM overleg gepleegd en heeft de OvJ besloten het tapgesprek in het PV op te nemen. Het lijkt er dus op dat er wel degelijk een afweging heeft plaatsgevonden. Of dat een gelukkige is, is een tweede.

 10. Pieter September 21, 2009 at 10:29 pm #

  Het lijkt mij niet meer dan logisch dat wanneer men door middel van een MMA telefoontje informatie doorspeelt en NIET aan derden, dit telefoontje gewoon als anoniem moet beschouwen. Jammer voor de speurneus aan de tap, maar het is niet anders.

  Los van de vraag of er xc3xbcberhaupt een afweging is gemaakt – ik zie de heren en mevrouwen gewoon in staat om niet eens verder te denken dan “hebbes!”- hebben ze het nu voor elkaar dat men toch een voetnoot kan plaatsen bij het anonieme aspect van deze mogelijkheid om de politie van informatie te voorzien. En zo help je iets wat goed zou kunnen werken lekker naar de knoppen en zou je tevens iemand met goede wil in levensgevaar kunnen brengen.

  Als je dit geval en die kwestie van de onsnapte vrouwenknuppelaar eens op een grote hoop gooit (en nog veel meer overduidelijke blunders uiteraard), vraag ik mij af of het niet eens tijd wordt dat deze prutsers niet alleen per direct moeten worden ontslagen, maar tevens strafrechtelijk moeten worden vervolgd. Deze mensen hebben namelijk teveel verantwoordelijkheid en teveel bevoegdheden om daar zomaar simpel mee om te gaan. Noem het maar een extra stimulans bij het proberen zo secuur mogelijk te functioneren: naast het hachje van anderen ook die van henzelf.

 11. dordrecht September 21, 2009 at 10:42 pm #

  Wij zijn blind voor de islaam,en blijven volhouden dat het wel meevalt.
  Hirsi Ali.Pim Fortuin en nu Wilders worden gedemoniseert en weggezet als domme mensen.
  De angst regeert in nederland,en is onze ondergang.zelfs de Bank(rovers)met de witte boorden durven ze niet aan te pakken .Nee ze laten een levensgevaarlijke turk vrij .
  En wij domme Nederlanders blijven maar ja knikken en zwijgen.
  Te gek voor woorden ,maargoed ik ga naar bed want moet er om 5 uur weer uit om mijn burgerplicht te voltooien en te zorgen dat er genooeg in de pot komt van de regering om weer lekker sinterklaas te spelen van het geld van de arbeider.
  we leven on een verloren land alleen we zien het niet met zijn allen.
  Welterusten.

 12. Pal September 22, 2009 at 3:33 pm #

  @Richard Sorge, Dat van die geblondeerde Javaan had ik niet moeten zeggen. Daarmee verlaag ik mij tot hetzelfde niveau als Wilders. Toegegeven.

  @Pieter: Ja, ik zie het zonder stok achter de deur gebeuren. Ik zag het vxc3xb3xc3xb3r die stok achter de deur (Fortuyn) ook al gebeuren maar toen werd er niet zo te koop mee gelopen. Cohen (jawel) heeft een immigratiewet ontworpen die de grenzen een stuk verder heeft gedicht maar dat weet bijna niemand omdat Fortuyn de boel overschreeuwde. Iedereen heeft het hier over ‘de islam’ die zo erg zou zijn en niet over de rotjeugd die hard aangepakt moet worden. Ik zeg niet dat ze niets met de islam te maken hebben (al vraag ik me dat af) maar wel dat een heel groot deel van de islam daar niets mee te maken heeft. Je kunt die dingen niet zomaar omdraaien.

  @dordrecht: volsterkte onzin door te suggereren dat die crimineel met verlof mocht ‘uit angst voor de islam’. Wie demoniseert nu wie eigenlijk.

 13. johannes September 23, 2009 at 4:28 pm #

  Pal;
  Durven ze in nederland alles te benoemen????
  Schij toch uit man.
  Heb je wel eens iemand in de regering horen zeggen hoeveel geld kampers krijgen om te verhuizen naar een ander kamp??
  Dit is maar een heel klein voorbeeld en dan gaat het niet over allochtonen.
  Er wordt gesmeten met het geld van Jan de arbeider,.
  In dordrecht is onlangs een woonwagenkamp verhuisd.
  Doe eens navraag hoeveel geld die mensen voor het verhuizen hebben gehad en hoeveel dit de gemeente gekost heeft (ons belastingsgeld)
  Die kampers lachen zich kapot.
  Er is gewoon een heel nieuw kamp verrezen met de mooiste houten vilaas.
  Niemand in de regering durft hier over te beginnen.
  Ben het niet altijd met Wilders eens maar hij heeft meer lef in zijn pink als heel dat zure zooitje bij elkaar in die tweede kamer.

 14. Storm November 6, 2009 at 11:14 pm #

  M.n.t huis Vollenhove: inderdaad twee schotelantennes maar geen video bewaking aanwezig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: