21 Sep

Twee aanvullingen:

Kader Abdolah in de Volkskrant:

"Wat zoeken we eigenlijk in Afghanistan? Kort geleden zijn twee Nederlandse militairen omgekomen en afgelopen donderdag zes Italiaanse soldaten op een dag. Voor nu zwijg ik  over de duizenden Afghanen die omgekomen zijn, want dat is schijnbaar ons probleem niet."

"We zijn de grens van 20 doden gepasseerd. Schokkend genoeg kunnen we constateren dat we er onverschillig onder zijn. We denken: het is een oorlog en daarom is het gewoon. Maar het is helemaal niet gewoon. Dezer dagen heb ik voor de zoveelste keer in de oude boeken van de vaderlandse geschiedenis gekeken en de hoofdstukken over Afghanistan opnieuw bestudeerd. Drieduizend jaar lang hebben wij naar een formule gezocht om met de Afghanen om te kunnen gaan. Deze zoektocht heeft ons en hun duizenden levens gekost, totdat we uiteindelijk de formule vonden: laat de Afghanen met rust."

In Nederland vertelt de politie (soms) ook sprookjes. In het belang van het onderzoek. Ik noem even geen plaatsnamen. Misschien zijn er ook nog wel mensen die denken dat als je de tiplijn Meld Misdaad Anoniem belt, dat je dan anoniem blijft. Haha. In Rotterdam kwamen de gegevens van een vrouw die over een dodelijke steekpartij belde, op straat te liggen. Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd, omdat het penbaar Ministerie haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij. De gegevens van de vrouw werden opgenomen in het dossier van de verdachten. Meldt Spits. "De gegevens van bellers mogen nooit gebruikt worden, tenzij er een leven op het spel staat. En daar was hier geen sprake van.”

Hoezo anoniem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: