Zondag 20-9: Hyves in Vollenhove

20 Sep

Vollenhove4webAls ik er helemaal naast zit, bied ik straks mijn excuus aan, het is altijd mogelijk dat er zo’n samenloop van omstandigheden is dat je op het verkeerde been staat. Maar voorlopig houd ik het er met de moord op het echtpaar Vis in Vollenhove op dat deze na xc3xa9xc3xa9n dag al opgelost had moeten zijn en dat het eerder een familiedrama is dan iets anders. Twee veldwachters hadden dat kunnen constateren en de berichtgeving was doodgebloed.

Maar zo gaat dat tegenwoordig niet meer, de politie haalt alles uit de kast, zogenaamd om het bewijs rond te krijgen. Gisteren met een oproep via hyves, aan scholieren, die misschien iets gezien hebben. Het is de nieuwe strategie. De verdachte die men op het oog heeft laat men eerst nog een paar weken – of maanden – zwemmen. Afluisteren, observeren, een rechercheteam van 25 man, heel veel publiciteit en ophef en straks een mooie opgeloste ronde zaak. Het mag wat kosten, maar dan heeft het publiek ook het idee dat de politie waar biedt voor haar geld.

Nogmaals, ik kan er helemaal naast zitten, maar wat is het verhaal?

Zoon woont in Duitsland, heeft problematische echtscheiding achter de rug, drugsverleden en – contacten, steekincident in het verleden, heel veel narigheid. Ruzie over de omgangsregeling, een kind. Opa en oma Vis die op maandag wandelend zijn gezien met een kind, een auto met een buitenlands kenteken in de buurt, een man in de tuin gezien. Achterdeur open, niks vermist, niets dat wijst op een roofoverval. Een manier van vermoorden die duidt op extreme woede en agressie, door een bekende. Wat wil je dan nog meer?

No Responses to “Zondag 20-9: Hyves in Vollenhove”

 1. Siem September 20, 2009 at 3:49 pm #

  @HJK

  Zou kunnen, al is die conclusie voorbarig. Want waarom wordt er dan ook gesproken over inbraak? Mocht dat zo zijn dan lijkt me dat niet het werk van ‘de zoon’.

  Hoe kom je er overigens bij dat er niets vermist zou zijn?

  Zo te zien is het pand behoorlijk goed beveiligd, rolluiken, bewegingslampen etcetera, maar is juist de achterzijde van de woning een zwak punt. Alhoewel.

  Het geval (linksboven het raam) zou een beveiligingscamera kunnen zijn. Misschien kan een ander daar meer over zeggen?

  Beste Siem,

  Ik heb nergens iets over een inbraak gelezen, vanaf het begin was volstrekt duidelijk dat de achterdeur open was en ook dat er niets is vermist.

  Hendrik Jan

 2. Paul September 20, 2009 at 5:42 pm #

  Hallo HJ,

  in je eerdere stukken betoog je nog over een uit de hand gelopen overval en nu heeft de zoon het gedaan? Dat je hierbij kritisch bent op de politie is prima maar je kunt ook naar jezelf kijken!

  Beste Paul,

  Dan heb je het niet gevolgd. Lees eerst eens wat voordat je met een reactie komt.

  Hendrik Jan

 3. Siem September 20, 2009 at 8:48 pm #

  @HJK 15.49

  Opsporing Verzocht werkt samen met het O.M. Vraagstellingen worden aangedragen door de politie, dat hoef ik jou niet uit te leggen.

  De slotvraag op het net van Opsporing Verzocht is: Wie heeft in het algemeen informatie over deze inbraak en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

  Zie: http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/opsporing_verzocht/zaken_deze_week/20090915/vollenhove_dood_echtpaar.aspx

  Vandaar mijn eerdere opmerking over inbraak. Of men heeft een blunder gemaakt, of zich voorbij gepraat a.d.h.v. aangetroffen sporen.

 4. Mia September 21, 2009 at 8:01 am #

  Siem 15:49

  “Het geval (linksboven het raam) zou een beveiligingscamera kunnen zijn. Misschien kan een ander daar meer over zeggen?”

  Is een schotelantenne en het “rolluik” lijkt m.i. meer op zonnewering.

 5. Pjotr September 21, 2009 at 8:35 am #

  Het zou overdag gebeurd moeten zijn omdat men de thee op tafel had staan. Ze dronken alleen ‘s avonds koffie. Er schijnt een kenteken van een auto met een witte kentekenplaat doorgegeven te zijn aan de recherche. Deze puzzel lost zichzelf op.

 6. Mia September 21, 2009 at 9:45 am #

  aanvulling 8:01
  Het grote raam aan voorzijde van de woning is v.v. een rolluik.
  Zo te zien aan de foto’s op een politiesite zit de bediening hiervan aan de binnenzijde van de woning.

 7. ringo September 21, 2009 at 8:07 pm #

  de zoon verliest zijn ouders.
  dat is al erg op zich.
  of hij t nu wel of niet gedaan heeft!
  maar zoals jij je roddels!!!!!!!!!!!
  aan de mensen toont zoals je schrijft in eerder bericht ga je in op de verhalen van oude kennissen.
  jij kan de dader ook zijn zo als jij je ermee bezig houdt.een ander de schuld in de schoenen schuiven.kan zo nog wel ffen door gaan.
  vindt je bijzonder koud persoon.

 8. Siem September 22, 2009 at 12:45 am #

  @Mia, HJK

  Die beweerde schotelantenne komt beslist niet overeen met de foto die HJK hier plaatste.

  Bekijk het beter, zou ik zeggen.

 9. Mia September 22, 2009 at 8:45 am #

  Siem, klik even op de foto dan krijg je een vergroting.

 10. Wieteke September 22, 2009 at 10:27 am #

  Het is een rolluik. Een zonnescherm heeft geen zijgeleiders nodig en een rolluik wel.

  Bij een zonnescherm zit de draaibevestiging negen van de tien keer boven wat je met een slinger -of electrisch- bedient.

  Bij een rolluik zit de bediening juist beneden.

  Bij een zonnescherm is de bovenkant breder omdat daar de ijzeren draagconstructie uitgeklapt wordt als je de zonnescherm wilt gebruiken.

  Bij een rolluik verwijnt alles in de behuizing, (men heeft die ijzeren draagcontructie niet) en daarom is dat deel slanker.

 11. Jacqueline September 22, 2009 at 2:51 pm #

  Nee, dit is wel degelijk een zonnescherm waarbij het draaimechanisme onderaan zit.

  Als het zonnescherm opengaat dan gaan de zijgeleiders ook omhoog (dan krijg je een soort schaar) totdat het scherm uit is dan zijn het de zijsteunen.

 12. Wouter September 22, 2009 at 5:49 pm #

  Een rolluik met de bediening beneden en aan de buitenkant, beter hadden Jacobse en van Es het niet kunnen (kennen) verzinnen.

 13. Ada September 22, 2009 at 9:03 pm #

  Ik ben het met Jacqueline eens, zonnescherm.

 14. janp September 23, 2009 at 10:02 am #

  Hoe langer de oplossing duurt, des te meer gaat het bovenstaande kloppen ,de rechercheurs moeten toch een zaak” hebben ,anders gaat het lijken of er een overschot aan rechercheurs is, en zou er ontslagen moeten worden.

 15. anja September 23, 2009 at 1:54 pm #

  ff voor de opheldering volgens mij zijn het wel degelijk rol luiken, ik kom uit vollen hoven en kom er wel is voorlangs en het bestaat uit allemaal metalen strips net als luxeflex zeg maar zukge strips, en helaas verder weet ik er nix van maar vond het zo’n onzinnige discussie en zullen we het maar aan de politie overlaten wie er schuldig is vind het nogal wild west praktijken om te zeggen dat de zoon het heeft gedaan …….. er wonen hier ook veel polen in de boederijen , is ook wit kenteken… en voor de gene die er nog niet alert op waren er gebeurt nogal wat ineens in ons kleine dorpe wat in verband staat met die wyert straat, voor het corso 8 jarig jongetje overleden aan de weyert en vrij recent een meisje overleden aan een harstilstan ( 20 jaar) en die werkte aan de weyert

 16. Mia September 23, 2009 at 3:37 pm #

  Anja 13:54
  Zoals al eerder werd vermeld, voorraam straatzijde v/d woning is een rolluik.
  Aan de achterzijde lijkt het meer op een zonnewering.

  Het vreemde aan deze verschrikkelijke moorden vind ik de “overkill” op de vrouw des huizes, vooral als er geen sprake is van diefstal o.i.d.

 17. Siem September 23, 2009 at 6:39 pm #

  Nog even over ‘de schotelantennes’.

  In vergelijking met de gepubliceerde politiefoto ‘s: Het uithangsel, niet meer boven de deur linker-achterzijde gevel en ook niet wit. Plus het geheel op de foto van HJK is daar verdwenen. Inderdaad een kwestie van goed kijken. Zie de kleur van de 2 schotels, veel hoger gelegen.

  De ‘zoon’ als dader moet nog blijken.

  Maar steken en schieten lijkt mij absoluut een aanwijzing voor 2 daders. Al dan niet i.s.m. of in opdracht van de zoon.

  Beste Siem,

  Ik heb een foto waar de schotelantennes en de rest van de achterkant duidelijker op te zien zijn, die plaats ik straks (of morgen).

  Hendrik Jan

 18. Siem September 23, 2009 at 8:20 pm #

  Beste HJK,

  Die foto ‘s ken ik ook, vandaar mijn opmerkingen.

 19. Ada September 23, 2009 at 10:47 pm #

  @ Mia…

  Overkill wijst meestal op een persoonlijke relatie en teleurstelling toch?

 20. Mia September 24, 2009 at 9:25 am #

  Ada 22:47
  Woningovervallen behoren over het
  algemeen tot de meest gewelddadig verlopende overvallen.
  Een van de redenen hiervoor is dat slachtoffers van een woningoverval zich meer verzetten dan slachtoffers van een overval op een geldinstelling of een winkel omdat het vaak om hun eigen geld gaat.

  Een andere reden is dat de buitverwachting van daders bij woningovervallen dikwijls hoog is en ze daarom bereid zijn meer geweld toe te passen. De daders opereren vaak op basis van een tip dat de bewoner veel cashgeld thuis bewaart.

  Daarom is de moord op het echtpaar Vis zo onverklaarbaar, omdat volgens de informatie die gegeven is er niets mist uit de woning.

 21. Pietje September 24, 2009 at 10:49 am #

  //Overkill wijst meestal op een persoonlijke relatie en teleurstelling toch?

  Geplaatst door: Ada | 23 september 2009 om 22:47
  //

  Goed dat je er zo over denkt Ada. Trek deze gedachte eens door naar het onderwerp waarmee jij je zo intens bemoeit op je eigen weblog!

 22. Ada September 24, 2009 at 1:04 pm #

  @ Pietje…

  Dat doe ik toch?

 23. Anonymous September 24, 2009 at 8:13 pm #

  Beste HJK,

  jammer dat je zo gepikeerd reageert op mijn reactie maar dat was de vorige keer ook al zo.

  Ik heb een stukje tekst gekopieerd van 17/9 waar je zelf spreekt over een roofoverval.
  Dus zo raar was mijn reactie niet! Het zou je overigens sieren als je deze reactie plaatst! een punt van kritiek/aandacht is toch geen ramp?

  17/9

  In Opsporing Verzocht niet veel aanwijzingen voor een motief in de schokkende moord in Vollenhove, op het echtpaar Jurre en Marrie Vis. Wel zoals verwacht aandacht voor een auto met een buitenlands kenteken. De kans is groot dat het hier om een ordinaire roofoverval met moord gaat.

 24. Paul September 24, 2009 at 8:14 pm #

  net verstuurde reactie was van mij. Heb vergeten mijn naam achter te laten.

  gr. Paul

 25. Peter September 24, 2009 at 10:05 pm #

  Zit toch niet zo te azijnzeiken man Paul!!!
  De KANS IS GROOT dat het hier om een roofoverval met moord gaat staat er toch???
  Niet DAT het om een roofoverval gaat!!!
  BETER LEZEN DUS!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: