Ontwikkelingen in Waalwijk, Hurwenen en Vollenhove

18 Sep

Update 13.45 uur:

Waalwijkbrand2Op 26 mei woedde er een brand in Waalwijk die vanaf het begin door geheimzinnigheid werd omgeven. Bewoner Paul Q. (65) werd ervan verdacht de brand te hebben gesticht om zijn 64-jarige echtgenote te vermoorden en zichzelf meteen ook maar van het leven te beroven. Beiden raakten zeer zwaar gewond en het is een klein wonder dat ze het hebben overleefd. BN/De Stem meldt nu dat Paul Q. is aangehouden op verdenking van brandstichting en poging tot moord op zijn echtgenote.

Tot zover is het allemaal duidelijk, maar er zit een heel ander verhaal achter deze brand. Jarenlang is er in het pand hennep geteeld, tegen de zin van Paul Q. senior, maar hij zou niet opgewassen zijn geweest tegen degenen die het wel wilden. Insiders – en de politie – weten overigens precies om wie het gaat en het onderzoek naar die personen loopt al geruime tijd. Het is de vraag wat Paul Q. hier straks zelf over gaat zeggen. Mensen die hem na staan gaan ervan uit dat het een volstrekte wanhoopsdaad is geweest van een man die volkomen in een hoek was gedreven en wiens leven de laatste jaren een hel is geweest.

                                                          *

Hurwenenvaderzoon2Het Brabants Dagblad heeft nieuws in een andere geruchtmakende zaak: de dubbele moord in Hurwenen. Bas en Aart de Lang, die een jaar geleden in hun Hurwenense villa werden overvallen en vermoord, waren mogelijk al langer doelwit van overvallers. Al op 8 september 2008, ruim twee weken voordat ze in hun villa werden geliquideerd, stond niet ver van de villa een rode Volvo geparkeerd. Daarin zaten een oudere en een jonge man, die zich verdacht gedroegen. Een van de inzittenden zou de (toen) 47-jarige marktkoopman uit Hellevoetsluis zijn.

Dezelfde marktkoopman werd later een van de twee hoofdverdachten in de zaak rond de dubbele moord in Hurwenen, die in de nacht van 23 op 24 september 2008 plaatsvond. De politie zou volgens betrokkenen de marktkoopman hebben gelinkt aan de rode Volvo van 8 september, door zijn telefoongegevens van die dag na te trekken. Hij zou vanuit de auto Aart de Lang hebben gebeld; die was echter niet thuis. Dinsdag is er in Arnhem een regiezitting in de zaak.

                                                    *

VollenhovepaarIn de zaak van de dubbele moord in Vollenhove doet de politie (eb veel pers) alsof iedereen gek is. Het echtpaar is op maandag wandelend met een klein kind gesignaleerd.

Is er nog iemand die echt denkt dat niet bekend is wie dit kind was? Zou het bejaarde echtpaar een willekeurig kind uit het dorp hebben geplukt en daar maar eens een eindje mee zijn gaan wandelen? Wilden ze het ontvoeren en zijn ze daarom vermoord?

En de auto met het buitenlandse kenteken: daar is ook allang van bekend welke dat was, van wie en waarom. Maar via Opsporing Verzocht hoopt men misschien nog wat extra bewijs te verzamelen. Het zij zo, we horen het volgende week wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: