Maandag 14-9: Liquidatievideo Koenders, bidden als sleutel, rijke Zwolsman & dansen in New York

14 Sep

In april 2000 werd Reggie Koenders in Eindhoven op klaarlichte dag door een scooterrijder geliquideerd, toen hij op de achterbank zat van een stilstaande auto. De toen 16-jarige Danny van den H. is ervoor veroordeeld tot vijf jaar cel plus tbs, hij kwam dit jaar vrij. Er zijn altijd twijfels over geweest en nu blijkt – na lang aandringen door zijn advocaat Job Knoester die er een kort geding voor moest aanspannen- dat er een videoband is waar de liquidatie op staat. Politie en justitie hadden deze tot nu toe onder de pet weten te houden. Mogelijk volgt er herziening.

                                                          *

Puttenhuis1webDe christelijke zender Family7 gaat dit najaar God bidden om de waarheid in een aantal geruchtmakende moordzaken. Het programma CrimeDoc gaat 31 oktober van start. Als eerste wordt de Deventer Moordzaak onder de loep genomen. "Drie getuigen zijn nog niet gehoord, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Ik betwijfel of justitie bij hen te rade gaat".

Helaas zijn dit – voorzover bekend – getuigen zonder videocamera, maar misschien kunnen ze in Putten ook nog wat helderheid brengen.

Gisteren filosofeerden we wat over het mysterie van de sleutel. Ik heb nog wat dingen nagelezen, ook de rechtbankverslagen van vorige week, en ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er nogal wat warhoofden rondlopen die zich door de twijfels zaaiende advocaat van Ron P. op het verkeerde been laten zetten.

Sommige dingen zijn zo simpel. Er wordt een vrouw verkracht en vermoord, er wordt sperma gevonden. Dat blijkt van Ron P., xc3xa9xc3xa9n en xc3xa9xc3xa9n is twee. Dat justitie zelf in de war was en met een noodlottige onzintheorie op de proppen kwam – waar de advocaat nu uiteraard dankbaar gebruik van maakt – doet er helemaal niet toe.

Er zijn nog een paar niet opgeloste vragen, die verder nauwelijks een rol spelen en waarvoor de dader simpel een verklaring zou kunnen geven, maar als hij zijn mond houdt blijft het gissen. Gisteren al droeg iemand een plausibele verklaring aan voor het aangetroffen melktandje en het terughangen van de sleutel. Dat kan ook nog anders zijn gegaan, volgens iemand die de zaak heel goed heeft gevolgd: 

Ron P. was een insluiper, die onder meer gebruik maakte van valse sleutels (bij huiszoeking is een pot met allerlei soorten sleutels aangetroffen, onder meer van een hek van een begraafplaats). Misschien maakte hij ook wel gebruik van bepaalde gereedschappen, waarmee sloten zijn te openen. De kans is groot dat op de achterdeur van omaxe2x80x99s woning een zeer eenvoudig slot zat dat met een loper zo was te openen. Dan kan het zo zijn gegaan: Ron zag oma op haar fiets weggaan. Hij opende de achterdeur met een valse sleutel.

Toen hij in huis aan het zoeken was stond Christel op de mat die hem vroeg wat hij daar deed. (Ze verwachtte waarschijnlijk geen inbraak op klaarlichte dag en hield rekening met een klusjesman of zoiets). Pas toen Ron P. zich er niet uit kon redden en oma niet thuis bleek, kwam het tot geweld, verkrachting en doodslag/moord. Ron P. is daarna weggegaan en heeft de deur met eigen xe2x80x98sleutelxe2x80x99 op slot gedraaid, om ontdekking van het misdrijf uit te stellen. De sleutel op het haakje in de schuur is er nooit afgeweest en dus ook nooit teruggehangen.

                                                          *

ZwolsmanscarletspanjeIn oktober komt mijn nieuwe boek uit, waarin ook een hoofdstuk staat over Scarlet Francini, de vriendin van Charles Zwolsman. Eerder dit jaar was ik daarvoor bij hen in Spanje, uiteraard niet vermoedend dat ze beiden in juni zouden worden aangehouden. De rol van Scarlet in dit geheel is mij nog niet erg duidelijk.

Wat ik ook niet had gedacht is dat Zwolsman zelf nog betrokken zou zijn bij een zaak waar enorme bedragen in omgaan. Ik kreeg meer de indruk van iemand die qua omzet over zijn hoogtepunt heen was. maar de politie trof afgelopen woensdag in Amsterdam bij een verdachte een tas met 4,6 miljoen euro en in zijn woning lag nog eens 100.000 euro. Hij wordt verdacht van witwassen en werd samen met zijn broer gearresteerd. "Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij behoren tot de veronderstelde drugsbende van Charles Z."

De groep – met twaalf verdachten – zou betrokken zijn bij de drie wietkwekerijen in Naarden en Almere die in juni werden ontmanteld. In december waren er al acht kwekerijen ontdekt.

                                                          *

Newyork2 Onze correspondente in New York meldde dat ze zaterdag op een feestje was waar ze "Alex en Max" hadden zien dansen. Daar willen wij natuurlijk meer van weten, maar hoe gaat dat, die gelegenheids-correspondenten zijn niet altijd even snel met dingen en hebben soms andere prioriteiten: "Ik ga nu eerst naar de finale van het damestennis."

Tja.

Bovendien: Amerika mag het land van de iPhone zijn, in een willekeurig hostel in New York gaat het internet nog met paard en wagen. Ik neem aan dat ze niet tot de honderd genodigden behoorde die aanwezig was bij het galadiner, eerder op dit feestje met Armin van Buren (familie?)

                               *

Voor wie dat even heeft gemist: de verslag
en van de zittingen in de Bunker van donderdag en vrijdag, over de liquidatie van Tonnie van Maurik, staan nu online

No Responses to “Maandag 14-9: Liquidatievideo Koenders, bidden als sleutel, rijke Zwolsman & dansen in New York”

 1. J. September 14, 2009 at 9:48 am #

  Hier wat foto’s en een video9 van Maxima en Lex bij Armin van Buuren in New York.

  http://twitpic.com/hhcoz

  http://twitpic.com/hhymk

 2. peter September 14, 2009 at 12:18 pm #

  Nu ook al een klusjesman actief geweest in de Puttense moordzaak, HJK?

  Beste Peter,

  Mijn nieuwste theorie is nu dat Louwes de Puttense moord heeft gepleegd en dat het NFI de monsters heeft verwisseld.

  Hendrik Jan

 3. Siem September 14, 2009 at 6:09 pm #

  Nogal onsmakelijk van Family 7 om publicitair te scoren, want meer is het niet, met dit soort onzinacties.

  Misschien is het een idee De Vader, de Zoon en de Heilige Geest in te brengen als getuigen in het volgende herzieningsverzoek?

  * Over de ‘klusjesman’ gesproken: Maurice de H. staat morgen in Hoger Beroep terecht en zet inmiddels weer ‘fijntjes’ zijn publieke beschuldigingen voort op zijn website en bij Twitter.

  Arme Michael en Meike. Niets gedaan en toch levenslang.

  * Goed verhaal van de persoon die zich verdiept heeft in de Puttense. Erg plausibel. Christel heeft in elk geval niet de tijd gehad haar jas aan de kapstok te hangen, dat maakt het aannemelijk dat de dader al binnen was of haar vanachter heeft besprongen bij binnenkomst. Toch blijft het raar, of is het koelbloedig, een deur daarna weer netjes af te sluiten.

 4. chielvanderwijksr@live.nl September 14, 2009 at 7:09 pm #

  maffe sekte die verdwaalde gelovigen en zeer gevaarlijk!!!
  jaren terug had ik ook contakt met Jacky en iedere keer hoorde ik haar stem die zei…! telly savalas telly savalas, daar mee doelde Louwes maar dan met een forse magnum Hmmmmm
  wie het niet geloven wil is mij een zorg…

  wat een zooitje toch.

 5. Ada September 14, 2009 at 8:54 pm #

  @ Siem…

  Heb er een logje aan gewaagd, aan de heer de Hond.

 6. Joop September 14, 2009 at 9:48 pm #

  @Ada: Op 7 september verklaarde je je log voor gesloten maar kwam hier, zoals voorspeld, binnen 24 uur op terug.
  Op 9 september schreef je dat op speciaal verzoek het log ondertussen toch weer was opgesteld maar dat het nu toch echt was afgelopen.
  Wat ben jij standvastig zeg of is het gewoon aandachtsgeilheid?
  Ik zou zeggen zoek eens kontakt met je Edah informant. Komt de vrolijkheid erg ten goede.

 7. Ada September 14, 2009 at 11:23 pm #

  Heb je moeite met begrijpend lezen, Joop?
  Ik heb gezegd te zullen loggen als er nieuws zou zijn. Het feit dat Maurice doorrommelt en Ernest zich inmiddels de kul van Andre en consorten eigen maakt, lijkt me reden genoeg.
  En de rest heb ik ook uitgelegd, op speciaal verzoek dus.
  Maar dat jij hier post zegt genoeg. En kom nu niet meer met het lulverhaal dat je bij mij een ban hebt want die heb je nooit gehad.

 8. ute September 15, 2009 at 12:26 am #

  Ach Joop jij zegt het ik dacht het.
  Jeetje wat een zielig persoon!

 9. Amer September 15, 2009 at 7:07 am #

  @ Joop,

  Wel even goed opletten of er vandaag nog iets over in het nieuws komt he.

  Ik wind me er niet meer over maar volg het nog wel; die Maurice de Hond is zo ongeveer de meest hilarische clown van Nederland geworden en ik wil ook wel eens lachen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: