Balkenende op de Bilderberg, Ida Klijnstra & het sleutelmysterie van Putten

13 Sep

BalkenendebilderbergHet was mij even ontgaan, maar er schijnt iets aan de hand te zijn rond Balkenende en Bilderberg, dat ‘genootschap’ waar complotdenkers zo graag over mogen fantaseren. Gelukkig koos onze Amsterdamse Binnenstad Correspondent vandaag een alternatieve route naar ‘De Neus’ (een cafxc3xa9 dat eigenlijk anders heet en dat pas nog opdook in een Fokke & Sukke, die daar ook wel eens komen). Hij zag het en schoot dit plaatje, opgeplakt op een brievenbus. Dat men het maar weet.

                        *Idaklijnstraweb

Afgelopen week hadden we ‘t over de moord op Ida Klijnstra waar het onderzoek eindelijk in een stroomversnellinkje lijkt te komen. Er zijn verdachten bij de woning gezien, de hoofdverdachte Arjan van der S. pleegde zelfmoord. Nu is de vraag: komt xc3xa9xc3xa9n van de genoemde inzittenden van de oude Mercedes qua uiterlijk overeen met deze Arjan?

"Inzittende xc3xa9xc3xa9n, de bestuurder, was een blanke man met een fors postuur, een dik rond hoofd en kaal. Hij droeg een smoezelig wit T-shirt en sprak Nederlands. Inzittende twee was alleen bij het kermisterrein gezien. Het gaat ook om een blanke man, met zwart krullend haar, xe2x80x98een onguur typexe2x80x99 met een buikje, ongeschoren. Hij droeg een lichtgroen of lichtblauw T-shirt."

Er zijn vast mensen die Arjan hebben gekend die hier meer over kunnen zeggen.

Ook vraagt iemand zich af of Ida voor die dag een andere dagindeling had. Het was inderdaad afwijkend van anders: het was die dag de eerste keer dat ze op haar kleinkind paste, haar echtgenoot was op pad. Vermoedelijk hebben de overvallers de situatie vooraf verkend, misschien gingen ze ervan uit dat als de auto niet bij het huis stond, de beide bewoners niet thuis waren. 

                                                   *

Puttenhuis1webIn de Puttense moordzaak is ‘het mysterie van de sleutel’ nog altijd onopgelost en dat zal wel zo blijven: Ron P. lijkt niet van plan het achterste van zijn tong te laten zien. Vanaf het begin was de vraag waarom de achterdeur afgesloten was en de sleutel in het schuurtje hing. Was de dader met deze sleutel binnengekomen? En waarom had hij hem teruggehangen na de moord? Ik schreef van de week: 

"Ron P. stond bekend als insluiper en het is goed denkbaar dat hij op die zondagmiddag in januari 1994 op pad was toen Christel Ambrosius op bezoek ging bij haar oma. Oma was onverwacht niet thuis, het meest logische is dat Christel de sleutel uit het schuurtje pakte en even binnen wilde kijken en dat Ron P. op dat moment ook achter het huis was."

Een ‘meedenker’ vindt dit helemaal niet zo logisch.

"Christel was nog nooit eerder de woning van haar oma binnengegaan als die niet thuis was. Waarom zou ze dat nu wel gedaan hebben? Ze wilde theedrinken bij haar oma en als die niet thuis was had ze geen reden om naar binnen te gaan.

Bovendien zou dat betekenen dat Ron. P bewust een woning is binnen gegaan waar duidelijk zichtbaar was dat er iemand aanwezig was (de sportfiets van Christel stond dan immers buiten tegen de schuur). Als je de situatie ter plaatse kent weet je dat in december niet twee mensen achter het huisje van oma konden zijn zonder dat ze elkaar zouden zien. Het is dan allemaal kaal rond het huisje.

Bovendien, als Christel de sleutel uit het schuurtje zou hebben gepakt om de woning in te gaan, hoe wist Ron P. dan waar hij na de moord de sleutel moest terughangen?

Het meest voor de hand liggende scenario is dus volgens mij dat Ron P.  wist waar de sleutel hing (dat wisten meer mensen), daarmee de woning is binnengegaan om een inbraak te plegen en in de woning is overlopen door Christel.

Dat er waarschijnlijk wel degelijk in de woning gezocht is blijkt uit het vinden van een melktandje van Bas en wat munten op de vloer van de woonkamer. Die spullen zullen toch wel voor die tijd op een andere plaats gelegen hebben.

Insluipers werken vaak zo netjes dat ze nauwelijks of geen sporen achterlaten, zo kan het gebeuren dat ze vaker in dezelfde woning geld wegnemen zonder dat de bewoner dat in de gaten heeft."

No Responses to “Balkenende op de Bilderberg, Ida Klijnstra & het sleutelmysterie van Putten”

 1. Peter September 13, 2009 at 9:25 pm #

  Inzittende twee lijkt overeenkomsten te hebben met Arjan van der Schaar. Las in de Telegraaf dat de andere verdachte(n) wellicht in de hoek moeten worden gezocht van de oplichtingspraktijken van Arjan.
  Dan moet het net toch binnenkort sluiten.

 2. Siem September 13, 2009 at 11:11 pm #

  Sleutelmysterie?

  Waarom zou Christel zelf niet de voordeur kunnen hebben opengezet na binnenkomst, om even achterom lopend de sleutel terug te hebben gehangen in afwachting van haar oma?

  Op geen enkele wijze staat vast of de moordenaar via de voor of achterdeur binnen is gekomen en vertrokken. Nergens ook blijkt uit dat Christel, haar broer, moeder, al dan niet over een sleutel van de voordeur beschikten.

  Het verdedigingspleidooi is 1 groot rookgordijn t.a.v. het aangetroffen sperma en het exclusieve materiaal van Ron P. onder de nagels.

  Wat ‘meedenker’ betreft:

  Quote: Als je de situatie ter plaatse kent weet je dat in december niet twee mensen achter het huisje van oma konden zijn zonder dat ze elkaar zouden zien. Het is dan allemaal kaal rond het huisje.

  – Als de insluiper van afstand oma heeft zien vertrekken en afsluiten (vraag blijft of zij dat standaard via de achterdeur deed), dan heeft hij ook kunnen zien dat Christel zich een weinig later toevallig als eenling bij de woning vervoegde.

  Quote: Bovendien, als Christel de sleutel uit het schuurtje zou hebben gepakt om de woning in te gaan, hoe wist Ron P. dan waar hij na de moord de sleutel moest terughangen?

  – Als de insluiper de handelingen van oma en/of Christel heeft gezien, dan wist hij hoe de boel weer af te sluiten bij slot en met sleutel. Vraag blijft waarom een insluiper die moeite achteraf zou nemen…

  Quote: Dat er waarschijnlijk wel degelijk in de woning gezocht is blijkt uit het vinden van een melktandje van Bas en wat munten op de vloer van de woonkamer. Die spullen zullen toch wel voor die tijd op een andere plaats gelegen hebben.

  – Dit ‘gegeven’ klopt niet. Het melktandje van de broer is afkomstig van een kettinkje dat om diens nek hing. Daarbij zijn er van de broer sporen aangetroffen op de half afgestroopte broek die Christel droeg.

  Vooral de wijze waarop Christel werd aangetroffen -afgedekt-, plus de sporen, geven aanleiding tot de gedachte dat de broer van Christel (die haar nogal in de gaten hield) oma een eerste gruwelijke aanblik heeft willen besparen.

  Alleen de familierelatie wist die dag dat Christel nog even langs oma zou gaan. En diezelfde familie wist hoe laat oma standaard thuis was.

  ******************************

  Op zondag 9 januari 1994. omstreeks 20.00 uur, hoorden wij, Jan van den Bosch en Hillebrand Hendrik de Graaf, respectievelijk basis politiefunctionaris en rechercheur B. behorende tot de basiseenheid Ermelo/Putten, in perceel Bosrand 36a te Putten, een persoon die ons opgaf te zijn:

  [Oma van slachtoffer], geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1912, wonende te [woonplaats], [adres] 41.

  Nadat wij aan haar hadden medegedeeld waarover wij haar wensten te horen deelde zij ons mede, dat zij op zondag 9 september 1994, omstreeks 16.00 uur, haar woning had verlaten.

  Toen zij op zondag 9 september 1994, omstreeks 17.45 uur, weer bij haar woning kwam, zag zij dat er achter haar woning een fiets stond. Dit was de fiets van haar kleindochter. [slachtoffer].
  Zij is vervolgens de woning binnen gegaan.
  Toen zij de kamer in keek, zag zij een hoopje kleren in de kamer liggen. Toen zij wat beter keek zag zij dat er een lichaam onder de kleren lag.

  ****************************

  Er is niets gestolen uit de woning, oma vertrok rond 16.00.

  Ik vrees dat wat de broer (en de moeder) van Christel verzwijgt, tot een vrijspraak van Ron P. zal kunnen gaan leiden.

  Het zal tevens een verklaring kunnen zijn voor hun protesten tegen de vrijspraak van de 2 van Putten die onschuldig zaten: Case closed, mede uit eigenbelang.

 3. Ada September 13, 2009 at 11:22 pm #

  Ben het met meedenker eens. Is 100% ook mijn idee van de gang van zaken.

 4. Siem September 13, 2009 at 11:32 pm #

  Balkenende.

  Grappige clownsfoto van dat koppie, was al tijden her en der te zien. Een ludieke actie waarschijnlijk van een paar activisten/anti-monarchisten.

  De vergelijking Bad-Man met Batman. De beroemde serie en films, met daarin the Joker als vijand. Zoals die Joker werd ook Balkenende afgebeeld.

  Tja, wat Bildenberg daar nu weer mee te maken zou hebben? Niets dus, behalve.

  Zie de logo ‘s om de Joker heen. Allemaal Koninklijke bedrijven of de titel daar (ooit) van dragend. Ennuh, bekend is dat het Vorstenhuis grootaandeelhouder is (geweest) van de meest foute multinationals.

  By the way. Raar toch dat Paleis Noordeinde, eigendom van alle belastingbetalers, nu alweer is gebruikt als escape-adres voor een voordelige buitenlandse belastingconstructie.

  Al met al, leuke ludieke plakactie. Het maakt de brievenbussen minder saai 😉

 5. Mia September 14, 2009 at 7:37 am #

  In 2006 blijkt onderzoek te zijn gedaan naar woninginbraken en -insluipingen in de omgeving van Putten in 1993/’94.
  Ron P. kwam daarin tweemaal voor.
  “Verdachte P. was in die tijd een insluiper, ook met gebruik van valse sleutels”, aldus mr. Frxc3xb6berg.

  Het is dus zeer goed mogelijk dat Ron P. dmv een valse sleutel de woning van de oma van Christel heeft betreden en dat Christel hem heeft betrapt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: