Zondag 13-9: Feest in Big Apple & Verslagen uit de Bunker

12 Sep

Sms’je van onze correspondente in de VS: "Wij zitten in NY, te gek feestje meegemaakt, o.a. Willem en Max zien dansen, zie RTL Boulevard, Charles Groenhuijsen staat nu naast ons. Groetjes."

De grote kranten gooien de correspondenten eruit, ik houd ze graag in ere. Al verdienen ze bij mij dan wat minder, maar je stuurt ze ergens op af en ze komen thuis met een verhaal. Als het een beetje meezit morgen foto’s en filmpje.

Onze andere nieuwe correspondente was deze week in de Bunker, wegens de moord op Tonny van Maurik. Zelf was ik er ook even, al was het maar om kennis te maken met haar. Het betreft in beide gevallen jonge dames, van rond de 25. Wie de jeugd heeft…

Tonnyvanmaurikautoweb_2

Wat zo’n jonge dame dan weer niet helemaal doorvoelt is wat donderdag de advocaat van Moppie R., Jan-Hein Kuijpers aan de orde stelde. Hij wil nog wat getuigen horen, maar een verzoek daartoe was op de plank blijven liggen omdat de officier van justitie er een paar maanden over deed om erachter te komen of er inderdaad ooit sprake is geweest van een wedstrijd Feyenoord-Ajax in de Kuip, in 1993. Omstreeks de tijd van de liquidatie van Van Maurik. Het lijkt mij dat je daar binnen een aantal minuten tot uren toch achter moet kunnen komen, ik vrees dat er fans zijn die spontaan de uitslag nog weten.

Het verslag uit de Bunker van donderdag en vrijdag staat hier. Een detail om niet te vergeten: volgens dit verhaal was de liquidatie van Van Maurik de eerste van een hele serie van Jesse Remmers (als het waar is).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: