Woensdag 9 september: Verkeerscrimineel Staphorst & geheimschrift voor Jerry Rigters

9 Sep

TanojansenSoms lijkt ons strafrecht niet toereikend voor bepaalde delicten. In Zwolle werd gisteren zes jaar gexc3xabist tegen loonwerker Marcel van L. (34) uit IJhorst (gemeente Staphorst) voor het doodrijden van de 9-jarige Robin Olijhoek. Van L. is een onverbeterlijke verkeerscrimineel: zijn rijbewijs was al vaak ingenomen wegens rijden onder invloed.

Ook in mei was dat het geval, maar dat weerhield hem niet om na een bezoek aan een met veel bier overgoten ‘Trekkerslep’ in zijn Nissan Patrol te stappen. Robin had net geskeelerd en stond aan de kant van de weg te kijken naar een luchtballon. Slingerend over de weg reed Van L. hem dood. Bij de rechtbank zei hij dat hij dacht dat hij een paaltje had geraakt, maar hij vroeg wel iemand om hem een alibi te bezorgen. Bij de rechtbank zei hij niet veel, behalve een paar keer: "Ik ben een klootzak". Geen woord van spijt of inzicht in wat hij had aangericht.

Zes jaar is de eis. Laat het eens vier worden, dan rijdt hij binnen drie jaar weer rond. Natuurlijk krijgt hij nog heel lang ontzegging, maar daar heeft hij zich nog nooit iets van aangetrokken, dus waarom straks wel? Langer opsluiten is niks anders dan het probleem verschuiven. Wat moet je met zo’n man?

Aan de andere kant wil het Openbaar Ministerie dat drie jongens die betrokken waren bij de dood van Tano Jansen (juni, Apeldoorn) psychiatrisch worden onderzocht. Ze hadden Tano (foto) opgesloten in een container ‘om hem een lesje te leren’. Dat liep uit op een gruwelijk drama, omdat Tano in paniek raakte en een vuurtje aanmaakte. Misschien tegen de kou, misschien om aandacht te trekken van voorbijgangers, maar het gevolg was dat hij stikte. Natuurlijk moeten de opsluiters straf hebben, maar om hen als moordenaars te behandelen, dat gaat wel heel ver.

                                                           *

AutobomdelftOp een berichtje over Jerry Rigters kwam de volgende reactie binnen. Eerst dacht ik dat het spam was (zou alsnog kunnen) maar bij nadere bestudering zou het ook iets anders kunnen zijn. Wie kan dit even vertalen en uitleggen?

"dilloebar96 97  sheril smoky haramapangpang ratte verraajers  afz barman na heman  aka deschroevendraaier rr i p     jerrydilloemagboebkan"

 

Advertisement

No Responses to “Woensdag 9 september: Verkeerscrimineel Staphorst & geheimschrift voor Jerry Rigters”

 1. mike souza September 9, 2009 at 10:01 am #

  …….Langer opsluiten is niks anders dan het probleem verschuiven……

  hij heeft bewezen zich niets van een rijverbod aan te trekken.Dan rest er niets anders dan hem voor moord te veroordelen. Als hij op zijn 70e uit de bak komt is de maatschappij een goede dienst bewezen.Langer opsluiten heeft wel zin, als het maar lang genoeg is.

  mike souza

 2. NB September 9, 2009 at 10:01 am #

  Jerry Dilloe was een hindoestaanse jongen die in drugszaken actief was. Zo ook overige familieleden van hem. Is door een liquidatie om het leven gekomen. Gerucht ging dat zij zich bezig hielden met ripdeals.

  • me2 October 9, 2012 at 7:18 am #

   waar is het bericht wat hier over ging hij ging tog met cyrill nicolson om las ik deden hun dat ssamen dan ?

 3. Justice September 9, 2009 at 11:10 am #

  Drie jaar heeft inderdaad geen enkele zin; we kunnen dan gaan zitten wachten op zijn volgende dodelijke slachtoffer.

  Ik ben het echter niet eens met HJK’s uitspraak over “opschuiven”, het is nl. gewoon een kwestie van doseren. Stop deze gek 10 of 15 jaar weg; na zo’n periode heeft mijnheer zich misschien bedacht dat deze onzin wel erg zonde van zijn leven is, en stopt hij met dronken achter het stuur kruipen…

  De straffen in Nederland voor het zonder rijbewijs toch achter het stuur kruipen zijn trouwens idioot laag, er gaat dus geen enkele preventieve werking van uit. Idem dito voor het meermalen dronken achter het stuur worden aangetroffen.

 4. Abdel September 10, 2009 at 8:12 pm #

  Hendrik-Jan,

  Diegene dat gepost heeft, wil herinneringen oproepen aan dilloe-bar (gevestiged in de Haagse Transvaal en thans een coffeeshop). Jerry Dilloe was idd iemand met een strafblad, maar is een andere persoon dan Rigters.

 5. ik September 11, 2009 at 10:46 pm #

  jerry is snel aan de beurt duurt niet lang meer

 6. ed September 12, 2009 at 12:53 am #

  Ik begreep dat het OM in Apeldoorn inmiddels denkt dat wellicht niet tano, maar de opgepakte verdachten de brand hebben gesticht

 7. luciferia November 23, 2010 at 6:41 pm #

  jerry dilloe rip nooit mo vorgiti i na ekte ekte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: