Woensdag 9 september: Verkeerscrimineel Staphorst & geheimschrift voor Jerry Rigters

9 Sep

TanojansenSoms lijkt ons strafrecht niet toereikend voor bepaalde delicten. In Zwolle werd gisteren zes jaar gexc3xabist tegen loonwerker Marcel van L. (34) uit IJhorst (gemeente Staphorst) voor het doodrijden van de 9-jarige Robin Olijhoek. Van L. is een onverbeterlijke verkeerscrimineel: zijn rijbewijs was al vaak ingenomen wegens rijden onder invloed.

Ook in mei was dat het geval, maar dat weerhield hem niet om na een bezoek aan een met veel bier overgoten ‘Trekkerslep’ in zijn Nissan Patrol te stappen. Robin had net geskeelerd en stond aan de kant van de weg te kijken naar een luchtballon. Slingerend over de weg reed Van L. hem dood. Bij de rechtbank zei hij dat hij dacht dat hij een paaltje had geraakt, maar hij vroeg wel iemand om hem een alibi te bezorgen. Bij de rechtbank zei hij niet veel, behalve een paar keer: "Ik ben een klootzak". Geen woord van spijt of inzicht in wat hij had aangericht.

Zes jaar is de eis. Laat het eens vier worden, dan rijdt hij binnen drie jaar weer rond. Natuurlijk krijgt hij nog heel lang ontzegging, maar daar heeft hij zich nog nooit iets van aangetrokken, dus waarom straks wel? Langer opsluiten is niks anders dan het probleem verschuiven. Wat moet je met zo’n man?

Aan de andere kant wil het Openbaar Ministerie dat drie jongens die betrokken waren bij de dood van Tano Jansen (juni, Apeldoorn) psychiatrisch worden onderzocht. Ze hadden Tano (foto) opgesloten in een container ‘om hem een lesje te leren’. Dat liep uit op een gruwelijk drama, omdat Tano in paniek raakte en een vuurtje aanmaakte. Misschien tegen de kou, misschien om aandacht te trekken van voorbijgangers, maar het gevolg was dat hij stikte. Natuurlijk moeten de opsluiters straf hebben, maar om hen als moordenaars te behandelen, dat gaat wel heel ver.

                                                           *

AutobomdelftOp een berichtje over Jerry Rigters kwam de volgende reactie binnen. Eerst dacht ik dat het spam was (zou alsnog kunnen) maar bij nadere bestudering zou het ook iets anders kunnen zijn. Wie kan dit even vertalen en uitleggen?

"dilloebar96 97  sheril smoky haramapangpang ratte verraajers  afz barman na heman  aka deschroevendraaier rr i p     jerrydilloemagboebkan"

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: