Dinsdag 8 september: Moordvilla niet open & Verdrukte Vrouwen

8 Sep

VillabaarnwebDe ‘moordvilla in Baarn’ gaat zaterdag toch niet open. Dat zou eerst wel gebeuren, in het kader van de Monumentendag, maar de eigenaren vrezen een horde ‘sensatiezoekers’ en die kans is inderdaad niet denkbeeldig. Mijn berichtje van afgelopen zaterdag (naar aanleiding van een stukje in de Gooi- en Eemlander) zal daar ook geen goed aan hebben gedaan. Dus iedereen die de TomTom al had ingesteld op Baarn: ander uitje bedenken.

                                 *

Door verschillende omstandigheden ben ik de laatste tijd nogal bezig met vrouwen die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zo kwam vorige week toevallig ‘het verhaal van Jolien’ op ons pad. Een van haar kinderen werd vermoord door haar gewelddadige echtgenoot. Er kwamen nogal wat reacties binnen van vrouwen die meldden dat ze in soortgelijke omstandigheden hadden verkeerd en die vonden dat Jolien met haar kinderen had moeten vluchten. Daarover gaat het vandaag in mijn column op bepster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: