Maandag 7 september: Jessica's Gooische Mannen & Hollandse Boeven

7 Sep

Jessicagm3web

Jessica Villerius kennen wij natuurlijk van haar documentaires over Marc Dutroux, Glenn Helder en anorexia, vanavond een wat luchtiger product: Gooische Mannen (half tien bij de KRO, op Nederland 3). Het type Gooische Man waar wij van nature in gexc3xafnteresseerd zijn zit er – voorzover ik heb begrepen – niet bij, het moest niet te serieus worden. Bovendien zijn die mensen meestal minder spraakzaam (als ze nog niet geliquideerd zijn) en hebben ze weinig behoefte aan publiciteit. Maar wel leuk ‘aapjes kijken’.

De jongens van Palm Invest zitten er overigens niet in. Niet omdat Jessica hen niet kent (toevallig wel), maar ze hadden even geen behoefte aan camerawerk. Of ze bewaren alles voor de bioscoopfilm over Palm Invest, waarin ze zelf de hoofdrol gaan spelen. Als het een kraker wordt kunnen ze misschien nog wat gedupeerden terugbetalen.

In mijn in oktober te verschijnen boek ‘Vrouwen in het kwaad’ staat ook een hoofdstuk over Jessica. Dat gaat vooral over haar contacten met de familie Dutroux en het Monster Zelf.

                             *

DinosIn de rechtbank in Haarlem en in de Bunker een drukke week voor andere ‘aapjes’: in het Amsterdamse liquidatieproces is er het een en ander te doen, ik zal vandaag proberen te achterhalen wie er precies terechtstaan en of het de moeite waard is er naartoe te gaan. In Haarlem moet Dino S. woensdag komen opdraven, maar de kans is klein dat hij zijn gezicht laat zien, hij is nog altijd voortvluchtig.

Het gaat om een oude smokkelzaak met heroxc3xafne, richting Engeland, waarvoor in totaal elf verdachten zich moeten verantwoorden. Ik neem aan dat er behalve de advocaten weinig te zien is: de heren zijn reeds lang op vrije voeten en als het niet om Dino ging had er geen haan naar gekraaid. Maar justitie wil Dino zo graag horen over zijn andere avonturen, met name de vermeende Holleeder-connectie. Wie wil dat niet?

No Responses to “Maandag 7 september: Jessica's Gooische Mannen & Hollandse Boeven”

 1. Jacques September 7, 2009 at 10:40 am #

  “Palm Invest, the true story”?

  Hoe kan men het de ‘The true story’ noemen als de FIOD geen toestemming krijgt om nader onderzoek te doen naar een mogelijk medeverdachte (vrouw) die nu nog steeds in Dubai woont en regelmatig de pers (Revu en Telegraaf) in Nederland heeft gehaald met eensgelijk fraudepraktijken waarvan zij wordt verdacht.

  Dan wordt het dus toch geen ‘True story’.

  Beste Jacques,

  Dat is straks toch helemaal opgelost als het boek is verschenen, daar staat het toch in?

  Hendrik Jan

 2. Jos September 7, 2009 at 1:12 pm #

  Ik heb begrepen dat het een ideetje is van Dion Bartels, die allerlei manieren zoekt om aan geld voor zijn gedupeerden te komen, maar dit is misselijkmakend.

 3. Patrick September 7, 2009 at 10:25 pm #

  Ik wil even gezegd hebben dat deze Gooise vrouwen en Mannen niks Gooi’s hebben dit is allemaal import spul wat toevallig genoeg geld heeft om die aardige optrekjes in Laren en Blaricum te kopen!

 4. Jason September 7, 2009 at 11:44 pm #

  Opa, Tantra en Cobra voorlopig.

  Pinny S., Freek S., Nan-Paul de B., Jesse R.,
  Mohammed R., Siegfried S. en Raymond V.
  voor deze week. Morgen en overmorgen mogen we luisteren naar wat de Kroonfantast te melden heeft.
  @ HJK; Misschien loont het de moeite.

 5. annie September 8, 2009 at 7:53 am #

  oude smokkelzaak richting engeland.
  Jammer dat ze hen niet het kanaal over hebben laten gaan, heroine smokkel levert daar toch nog zo 10 tot 12 jaar op! Waren wij ze even kwijt geweest..

 6. K.Hakvoort September 8, 2009 at 6:26 pm #

  De aankondiging om de met opbrengst van een bioscoopfilm gedupeerde beleggers te compenseren is een doorzichtige poging van de verdachten de strafzaak tegen hun positief te bexc3xafnvloeden. Kennelijk gaan ze vrolijk verder met oplichting. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor het verhaal om met een soort doorstart geld voor de oude klanten binnen te halen.

 7. DC September 10, 2009 at 6:18 pm #

  Het hele programma was te slecht, echte gooische mannen kon ik er niet in ontdekken, die zijn toch meer te vinden aan de soestdijkerstraatweg en bij de heren thuis.

  Over Palm Invest: Het wordt toch echt tijd dat er eens goed onderzoek wordt gedaan naar de handel en wandel van Dion Bartels zelf.

 8. Ko de IJscoboer September 10, 2009 at 10:28 pm #

  Die oude hero-zaak, is die misschien anderhalf jaar oud, uitspraak in november dit jaar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: