Maandag 7 september: Jessica's Gooische Mannen & Hollandse Boeven

7 Sep

Jessicagm3web

Jessica Villerius kennen wij natuurlijk van haar documentaires over Marc Dutroux, Glenn Helder en anorexia, vanavond een wat luchtiger product: Gooische Mannen (half tien bij de KRO, op Nederland 3). Het type Gooische Man waar wij van nature in gexc3xafnteresseerd zijn zit er – voorzover ik heb begrepen – niet bij, het moest niet te serieus worden. Bovendien zijn die mensen meestal minder spraakzaam (als ze nog niet geliquideerd zijn) en hebben ze weinig behoefte aan publiciteit. Maar wel leuk ‘aapjes kijken’.

De jongens van Palm Invest zitten er overigens niet in. Niet omdat Jessica hen niet kent (toevallig wel), maar ze hadden even geen behoefte aan camerawerk. Of ze bewaren alles voor de bioscoopfilm over Palm Invest, waarin ze zelf de hoofdrol gaan spelen. Als het een kraker wordt kunnen ze misschien nog wat gedupeerden terugbetalen.

In mijn in oktober te verschijnen boek ‘Vrouwen in het kwaad’ staat ook een hoofdstuk over Jessica. Dat gaat vooral over haar contacten met de familie Dutroux en het Monster Zelf.

                             *

DinosIn de rechtbank in Haarlem en in de Bunker een drukke week voor andere ‘aapjes’: in het Amsterdamse liquidatieproces is er het een en ander te doen, ik zal vandaag proberen te achterhalen wie er precies terechtstaan en of het de moeite waard is er naartoe te gaan. In Haarlem moet Dino S. woensdag komen opdraven, maar de kans is klein dat hij zijn gezicht laat zien, hij is nog altijd voortvluchtig.

Het gaat om een oude smokkelzaak met heroxc3xafne, richting Engeland, waarvoor in totaal elf verdachten zich moeten verantwoorden. Ik neem aan dat er behalve de advocaten weinig te zien is: de heren zijn reeds lang op vrije voeten en als het niet om Dino ging had er geen haan naar gekraaid. Maar justitie wil Dino zo graag horen over zijn andere avonturen, met name de vermeende Holleeder-connectie. Wie wil dat niet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: