Zondag: Rechters als getuigen & het oordeel over de iPhone

6 Sep

Frankvanardenneweb Dit is een beetje een Dag des Oordeels, want ik wil het even over de iPhone hebben. Maar dan krijg ik weer klachten van crimejunks die vinden dat het hier alleen maar over misdaad mag gaan en liefst zo zwaar en georganiseerd mogelijk, met minstens xc3xa9xc3xa9n liquidatie en een zware jongen van het kaliber Holleeder, dus daar moeten we het dan eerst maar over hebben.

Over oordelen gesproken: daar heb je rechters voor. Soms zijn het net mensen. Gisteren in NRC Handelsblad bijvoorbeeld een stukje over die mensensmokkelzaak in Den Bosch waar we het al eerder over hadden. Een groep advocaten van verdachten wil betrokken rechters horen als getuigen. Dat moet gebeuren tijdens het hoger beroep in de zaak, dat begint op 15 september.

Het gaat om drie rechters van de rechtbank Den Bosch die eind juli het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaarden.Volgens de rechters had het OM het recht op vervolging verspeeld omdat er te veel fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek. Zo bleek tijdens de behandeling onder meer dat de officier van justitie informatie had achtergehouden over een getuige. De verdachten gingen vrijuit.

Als het hof inderdaad besluit zittende rechters te laten getuigen, is dat uniek. De mensensmokkelzaak werd gepresenteerd als een van de grootste in de Nederlandse geschiedenis. Elf personen werden verdacht van mensensmokkel, (poging tot) moord, afpersingen, opiumdelicten, verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Er waren celstraffen tot twaalf jaar gexc3xabist.

De Rotterdamse advocaat Frank van Ardenne staat de vermeende boekhoudster van de bende bij en een hoofdverdachte die een liquidatie zou hebben uitgevoerd.

Van Ardenne: "De twee officieren van justitie hebben cruciale informatie achtergehouden voor de advocaten over een kroongetuige. Ze hadden die informatie wel gedeeld met de rechters van de rechtbank Den Bosch, maar die wilden dit niet, zij vonden dat ook de advocaten deze informatie moesten hebben. De officieren beweerden dat de rechters aan hen hadden beloofd de info te vernietigen en niet aan de advocaten te verstrekken. Dit wordt betwist door de rechters en zij voelden zich terecht door het Openbaar Ministerie in een kwaad daglicht gesteld.

Het gaat onder meer om een cruciaal telefoongesprek tussen officieren en de rechters. In het hoger beroep weten zowel de advocaat-generaal als de  advocaten niet wat er nu precies is gezegd tussen de officieren en de rechters. Om te voorkomen dat er een welles-nietes situatie ontstaat moet er eerst duidelijkheid komen over hoe het Openbaar Ministerie precies heeft geopereerd."

Zwaar genoeg, freaks?

                                                           *

Iphone3gNu over naar iets luchtigers. De veelbesproken iPhone (aaifoon). Ik heb ‘m nu ongeveer een maand en het is nog steeds niet gelukt de telefoonnummers uit vorige telefoons over te zetten. Ja, xc3xa9xc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n, dat wil wel. Maar het zijn er 800, daar heb ik geen tijd voor. ‘Iedereen’ roept dat het een fluitje van een cent is, maar ik heb tot nu toe niemand gesproken die het heeft volbracht.

Gisteren nog contact gehad met een groep deskundigen die op de Drentse hei aan het stoeien waren, maar zelfs dit neusje van de iPhone-zalm en de Apple-freaks heeft er vooralsnog geen antwoord op. Andere techneuten stuurden links naar programma’s die ik kon downloaden om de vcf-bestandjes om te zetten naar iets dat wel gexc3xafmporteerd kan worden, maar alle drie werkten ze niet.

Goed, dat is een klein probleempje, het is niet echt erg. Het probleem is dat als je eenmaal een iPhone hebt, alle andere telefoons erbarmelijk achterhaald zijn, je kan nooit meer zonder. Bijvoorbeeld omdat hij zo snel is: xc3xa9xc3xa9n tik en je zit op internet. Ik kan nu onderweg (in de file) de website modereren en bijwerken. Aan de andere kant is het bijna lachwekkend wat hij allemaal niet kan en wat er aan hapert. De nadelen ten opzichte van de vorige telefoon:

1. Je kunt er geen losse batterij bij krijgen.

2. Er kan geen micro-sd card in (van bv. 8 gigabyte). Waar alle muziek op kan, zonder te synchroniseren.

3. Je kunt hem niet gebruiken als modem.

4. Je kunt geen gegevens doorsturen met bluetooth.

5. Je bent afhankelijk van T-Mobile, dat een absurd beroerde dekking heeft

6. Je kunt je oude mobiele nummer niet gebruiken.

Tip voor Samsung, Sony-Ericsson en al die anderen: maak een telefoon die hetzelfde kan als de iPhone en er ook net zo uitziet (ongeveer), waar je ook zo gemakkelijk mee kan internetten, en die verder alle bovengenoemde eigenschappen ook heeft (maar die hadden ze al), dat zal jullie enige redding zijn, anders is de slag met Apple definitief verloren. Tot die tijd sleep ik wel gewoon twee telefoons mee, het is niet anders. En ik weet ook niet zeker of het wel een oplossing is, het probleem is: je raakt verliefd op die iPhone en zoals men weet: liefde maakt blind.

No Responses to “Zondag: Rechters als getuigen & het oordeel over de iPhone”

 1. Berry September 6, 2009 at 9:11 am #

  Beste H.J,
  Je kan de iphone makkelijk als modem gebruiken.
  Daar is een simpel progje voor.
  Kijk en zoek maar eens op iphoneclub.nl

 2. Berry September 6, 2009 at 9:16 am #

  Toevoeging:
  Dat modem gebruik zit namelijk al in de iphone
  Het is alleen geblocked door Tmobile
  Maar is vrij eenvoudig te deblokkeren dan verschijnt het gewoon standaard in de opties

 3. Berry September 6, 2009 at 9:19 am #

  Sorry voor deze zee aan reacties maar ik heb het toch maar even voor je opgezocht.
  Ga me je iphone naar deze link:
  http://www.iphoneclub.nl/30276/tethering-voor-alle-netwerken-op-je-iphone/

  En je kan tethering (=iphone als modem) gebruiken
  Overigens zijn er ook oplossingen om buiten itunes om je muziek te syncen

 4. I&Iphone September 6, 2009 at 10:14 am #

  1. Je kunt er geen losse batterij bij krijgen.

  -Er zijn echter wel aanvullende battery-packs voor te koop. Een soort extra schil eromheen, verlengd je batterijduur 2x zo lang.-

  2. Er kan geen micro-sd card in (van bv. 8 gigabyte). Waar alle muziek op kan, zonder te synchroniseren.

  -Er zijn veel manieren om de opslag van je Iphone te gebruiken zonder te moeten synchroniseren.-

  3. Je kunt hem niet gebruiken als modem.

  -thetering heet dat. Kan wel. Ik heb het gisteren nog gedaan. Je moet de iphone hiervoor wel een beetje “tweaken”.

  4. Je kunt geen gegevens doorsturen met bluetooth.

  Ook daar zijn inmiddels apps voor die dat mogelijk maken.

  5. Je bent afhankelijk van T-Mobile, dat een absurd beroerde dekking heeft

  Onzin. Jailbreak en unlock je iphone (=NIET illegaal) en je kunt elk netwerk gebruiken.
  (hoewel ik niet zeker weet of dit ook al geld voor de iphone 3gS…dan is het een kwestie van tijd.

  6. Je kunt je oude mobiele nummer niet gebruiken.

  Tuurlijk wel. Dit moet je met je provider afspreken. Heb ik gedaan en is een feit bij mij.

  Neem deze link: http://www.iphoneclub.nl en ontdek wat je iphone allemaal kan en hoe dat moet. (ook overplaatsen van je contacten) succes!

 5. D September 6, 2009 at 1:06 pm #

  eind oktober i phone s bij Bakker Dijk in ALKMAAR NH zonder T mobile

 6. vanhetgoor September 6, 2009 at 5:09 pm #

  Als de andere optie 800 adressen overtypen is, dan zou het misschien wel makkelijker zijn om even met Adresboek te gaan werken. Naar verluid werkt de nieuwste versie samen met Microsoft Exchange. Eerst importeer je alles adressen overal vandaan in Adresboek op een Mac Pro, dan sluit de de iPhone aan en synchroniseer je de boel.

 7. Hakima September 8, 2009 at 10:38 pm #

  Wel eens aan nummerbehoud gedacht ? T-Mobile neemt dan je oude nummer over, zo vervangt dan je oude provider in een een T-Mobile Netwerk en heb je, je eigen nummer in een abonnement of pre-paid kaartje van T-Mobile..

  http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/productinformatie/abonnementen/overstappen.aspx

  gegroet

  Hakima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: