Waarom Yilmaz in 't Koetsiertje ging schieten

3 Sep

YilmazUpdate 15.45 uur:

Niet iedereen zal de weekkrant Delftse Post tot zijn beschikking hebben. Wat betekent dat men een interessant bericht mist. Men zal mij vast niet euvel duiden dat ik het berichtje aanhaal. Het gaat over de schietpartij in cafxc3xa9 ‘t Koetsiertje in Delft, waarbij Cevdet Yilmaz in 1983 zes mensen doodschoot. Zelf heeft hij nooit iets over willen vertellen over het motief. Er is wel vaker gezegd dat hij zich ‘gekrenkt’ voelde, maar zo duidelijk als de jongste broer van het eerste dodelijke slachtoffer het nu vertelt heb ik het niet eerder gelezen.

Bert Smits zegt dat cafxc3xa9-eigenaar Hans de Hoog hem heeft verteld dat Yilmaz een vaste bezoeker was van ‘t Koetsiertje en vaak opschepte over het feit dat hij het Nederlanderschap had gekregen. "Maar mijn broer heeft altijd een grote mond gehad en zei soms dingen die voor anderen hard of zelfs kwetsend aankwamen. Op die bewuste dag, xc3xa9xc3xa9n dag na mijn 21e verjaardag, heeft mijn broer tegen Yilmaz gezegd: ‘Je mag dan wel het Nederlanderschap hebben, maar een Hollander word je nooit!’ Yilmaz is daarna vertrokken."

In de loop van de avond hebben nog mensen tegen Ton Smits gezegd dat hij daar nou eens mee moest kappen en Yilmaz zijn excuus moest aanbieden, maar toen was Yilmaz al een wapen gaan halen, dat hij onderweg in een cafxc3xa9 aan de Voldersgracht liet zien en iets had gezegd als: "Ik schiet ‘m dood."

Bert: "Toen Yilmaz arriveerde in het Koetsiertje stond mijn broer op om naar hem toe te lopen om over de kwestie te praten. Maar voordat hij iets kon zeggen heeft Yilmaz gericht op hem geschoten. Hij raakte mijn broer boven het oog in zijn hoofd. Ton was op slag dood, waarna Yilmaz verder is blijven schieten."

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: