Woensdag 2 september: Een falend rechercheteam

2 Sep

NijkampdadernwHet speelt zich een beetje af in de marge van ‘de grote processen’ in de Randstad en daarom kun je ‘t alleen volgen in de regionale kranten (Stentor). Onthutsend, hoe een politiekorps een zaak kan verknoeien. Het gaat over de moord op Gert Nijkamp in Apeldoorn. Op 21 juni 2007 werd hij door een scooterrijder opgewacht toen hij zijn zoontje naar school had gebracht en van dichtbij geliquideerd. Gisteren zei de officier van justitie dat het onderzoeksteam er zo weinig van bakte dat het wel vervangen moest worden.

Zelf dacht ik dat de politie een geheime strategie had waardoor het zo lang duurde, maar het blijkt dus gewoon incompetentie te zijn geweest. Zo bleef de gouden tip over de moordenaar (foto linksboven) drie maanden in een la bleef liggen. Het rechercheteam zat na een jaar speuxc2xadren nog steeds met lege handen, ondanks herhaaldelijk verzoek van de korpsleiding er serieus werk van te maken. Er zat niks anders op dan het complete onderzoeksteam te vervangen en toen kwam er schot in de zaak.

Jan Vlug, advocaat van de hoofdverdachte, vertrouwt het allemaal niet meer: hij suggereert dat de leiding van het team wel eens verweven kon zijn met de Apeldoornse misdaad en dat het onderxc2xadzoek in een bepaalde richting is gexc2xadduwd.

VedabtelegraafDe officier van justitie maakte gisteren ook bekend dat de crimineel Veda B. op 14 oktober voor de rechxc2xadter-commissaris wordt gehoord. Veda – ook nadrukkelijk aanwezig tijdens de stille tocht voor Joshua Bathoorn, aan de zijde van Kim Feenstra – zegt meer te weten over de opdrachtgevers achter de moord op Nijkamp. Op zaterdag 4 april hadden we het hier over deze kwestie.

Nog even kort: de schutter – een 24-jarige drugsverslaafde Marokkaan – is bekend. Hij heeft als opdrachtgever een 26-jarige man uit Apeldoorn aangewezen, "een nette, kleine ( horeca)ondernexc2xadmer" die de schutter wel kent, "maar alleen op afstand.xe2x80x9d De man ontkent, uiteraard.

Dan de Groningse connectie, met Freddie L. (De Kale) en Veda B. (De Turk), veroordeeld voor afpersing en bedreiging. Volgens Freddie is Veda verantwoordelijk voor de liquidatie van Gert Nijkamp uit Apeldoorn, die als ondernemer net zijn intrede zou willen doen in de gokwereld, maar op een probleem stuitte met een Turkse horecabaas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: