Melkkoetjes op straat

1 Sep

Parkeren

Update 10.45 uur:

De begrotingen van de steden drijven voornamelijk op de inkomsten uit het parkeren, van boetes tot parkeermeters. In Amsterdam moet je tegenwoordig je kenteken invoeren in de automaat. Dat is nog een hele toer, maar afgezien daarvan: wat is de diepere gedachte? Wil de politie weten wie er met zijn auto in de stad komt? Je moet wel gewoon het bonnetje achter de ruit leggen, de toegevoegde waarde ontgaat mij.

En wat als je per ongeluk een letter fout intikt (wat nogal snel gebeurt, waarna je helemaal opnieuw moet beginnen en weer minstens twee minuten bezig bent)? Mijn recente dispuutgenoten over dit onderwerp waren het er over eens dat het ‘kinderachtig’ zou zijn dan toch een bekeuring te geven, maar ze waren er niet gerust op.

Risico-parkeren…

Ook een niet eerder aangetroffen creatie (met dank aan onze reizende correspondent): dit bord van de politie Amsterdam-Amstelland, bij de Jaap Edenbaan, waar het op de parkeerplek ernaast ‘s avonds behoorlijk donker is en waar dan dan ook vaak groepjes jongelui rondschuimen en er met enige regelmaat een ingeslagen autoruitje te zien is. "Zou het niet beter zijn als er (wat vaker) een politieauto daarlangs zou rijden? Hoeveel risicoparkeren-borden zou je hebben in Amsterdam/Nederland?"

No Responses to “Melkkoetjes op straat”

 1. DR September 1, 2009 at 11:54 am #

  Hoi HJ

  de toegevoegede waarde om je kenteken in te tikken in A’dam? Wist je dat nog niet dan…Amsterdam controleert tegenwoordig met auto’s die binnen een seconde de kentekens controleren met het de de ingevoerde data van de parkeermachines. Als zij dan opmerken dat je niet betaald hebt dan wordt dat doorgegeven aan de scooterwacht en dan krijg je binnen een mum een dikke prent op je voorruit.

  De techniek staat voor niet tegenwoordig

  Mvg

 2. Mau September 1, 2009 at 6:25 pm #

  Techniek staat voor niets?

  Je koopt een parkeerkaartje, je toetst je kenteken nummer in. Je legt het kaartje achter de vooruit. En vervolgens komt er een auto die je kenteken checkt of je wel betaald hebt. Blijkt dit niet het geval dan komt er een scooter je bekeuren.

  Tja…..de toegevoegde waarde ontgaat mij ook. Leuk hoor dat er met een auto kentekens worden gecontroleert op betaling. Maar waarom moet je dan nog steeds een bonnetje achter de ruit leggen?

  Sorry, maar ik snap er niks van.

 3. Mattman September 2, 2009 at 8:18 am #

  Het kenteken intikken was in Engeland ook overal, soms alleen de cijfers, soms ook de letters.
  Daar was het vaak een tarief per dag. De reden dat het kenteken op het bonnetje staat is dat je het bonnetje niet doorgeeft aan een ander als je “tijd over hebt”.
  Dan kunnen ze het zelfde plekje nogmaals verkopen!

 4. DR September 2, 2009 at 10:09 am #

  Nee dat hoeft niet meer, dat kaartje is voor je eigen administratie.
  Op de site van de gemeente Amsterdam staat alles beschreven.

  Ja ik vind het ook belachelijk en je moet echt technisch onderbouwd zijn om zo’n nieuwe parkeermachine te gebruiken.
  Ik kan best begrijpen dat de wat oudere mensen behoorlijk in de stress raken als zij voor zo’n ‘computer’ staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: