Melkkoetjes op straat

1 Sep

Parkeren

Update 10.45 uur:

De begrotingen van de steden drijven voornamelijk op de inkomsten uit het parkeren, van boetes tot parkeermeters. In Amsterdam moet je tegenwoordig je kenteken invoeren in de automaat. Dat is nog een hele toer, maar afgezien daarvan: wat is de diepere gedachte? Wil de politie weten wie er met zijn auto in de stad komt? Je moet wel gewoon het bonnetje achter de ruit leggen, de toegevoegde waarde ontgaat mij.

En wat als je per ongeluk een letter fout intikt (wat nogal snel gebeurt, waarna je helemaal opnieuw moet beginnen en weer minstens twee minuten bezig bent)? Mijn recente dispuutgenoten over dit onderwerp waren het er over eens dat het ‘kinderachtig’ zou zijn dan toch een bekeuring te geven, maar ze waren er niet gerust op.

Risico-parkeren…

Ook een niet eerder aangetroffen creatie (met dank aan onze reizende correspondent): dit bord van de politie Amsterdam-Amstelland, bij de Jaap Edenbaan, waar het op de parkeerplek ernaast ‘s avonds behoorlijk donker is en waar dan dan ook vaak groepjes jongelui rondschuimen en er met enige regelmaat een ingeslagen autoruitje te zien is. "Zou het niet beter zijn als er (wat vaker) een politieauto daarlangs zou rijden? Hoeveel risicoparkeren-borden zou je hebben in Amsterdam/Nederland?"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: