Huurmoordenaars & mislukte liquidaties

1 Sep
  • PietdjoegoUpdate 12.00 uur:

Hadden we ‘t gisteren niet over de Sloveense undercoveragent die zich als huurmoordenaar voordeed voor Piet D.? Zoals justitie en de kranten het brengen lijkt het heel wat, zo’n Joegokiller, maar in werkelijkheid hadden de vier beoogde doelwitten niet veel te vrezen. De opdrachtgever had namelijk geen geld.

Piet had in de gevangenis zijn Albanese (volgens justitie Kroatische) vertrouweling gevraagd de moorden uit te voeren voor 100.000 euro. Dat wilde de man wel, maar eenmaal buiten bleken de financixc3xabn een probleem. Piet had wat adressen genoemd van mensen die zouden betalen, maar die hadden geen geld en Piet zelf ook niet. Wat doe je dan? Je stapt naar de politie en dan vang je toch nog wat. In dit geval zou het gaan om 30.000 euro en de nodige faciliteiten. Heeft er toch nog iemand wat verdiend aan Piet.

                                                                *

Er gaat (gelukkig) nogal eens wat mis met liquidaties. Op 10 augustus werd in Amsterdam-West een man beschoten die de aanslag overleefde. De politie hield nu drie verdachten aan in Amstelveen en Leerdam. Het 34-jarige slachtoffer werd ‘s avonds in de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam-West beschoten terwijl hij in zijn auto zat. Hij overleefde het incident echter en kon op eigen kracht uit het voertuig komen. De brandende vluchtauto stond een paar kilometer verderop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: