De Joegokiller van Piet D.

31 Aug

PietdjoegoUpdate 12.00 uur:

Hadden we ‘t zaterdag even over: de Joegokiller die op verzoek van de vingerknippende ‘Limburgse topcrimineel’ Piet D. vier mensen moest vermoorden. De nationale recherche zou vorig jaar een ‘Joegokiller’ hebben ingezet: een Sloveense undercoveragent die meermalen werd ingevlogen om een reeks van liquidaties in Limburg te voorkomen.

Ik zeg niet dat het niet klopt, maar in het milieu kijkt men er een beetje van op omdat men Piet D. niet als zo’n hele grote topcrimineel beschouwt, ook een beetje als een fantast. Hij beweerde dan zelf wel dat hij voor moord in de gevangenis zat, zijn eerste detentie ging in werkelijkheid om iets anders.

Het klopt wel dat Piet D. betrokken was bij het vingerknip-incident van coffeeshophouder Jan K. in Hoensbroek. Piet kreeg nog geld van Jan, Jan wilde dat niet geven en om de eis kracht bij te zetten werd er een vinger geknipt. Toen wist Jan ineens wel waar het geld lag, maar heel veel was het niet. Deze zaak is nog steeds niet in der minne geschikt: Jan K. en drie van zijn kornuiten uit de contreinen Heerlen/Geleen stonden op de dodenlijst van Piet. Dat waren oude vrienden, het ging over dingetjes van vroeger die stukgelopen waren.

De Sloveense undercover werd ingezet nadat Piet zijn verzoek aanvankelijk had gericht aan een medegedetineerde Albanees of Kroaat, die illegaal in Nederland verbleef. Piet vertrouwde hem ten onrechte: de celmaat verkocht zijn informatie voor 30.000 euro plus bescherming en een verblijfsvergunning. Hij speelde het spelletje mee en bracht Piet in contact met de Sloveense huurmoordenaar. Die zou in totaal 100.000 euro krijgen voor vier liquidaties.

No Responses to “De Joegokiller van Piet D.”

 1. schrijver September 1, 2009 at 5:39 pm #

  wat staat me hier dan allemaal jonge jonge
  piet.d was het hooft van de vingerknip actie
  en hij heeft wel degelijk voor moord gezeten en verdwijning van dames van lichtezeden op de cbsweg te heerlen dit was de tippelzone van heerlen ook voor verkrachting en groote bankovervallen dan ontsnapt hij uit de duistegevangenis 3 jaar te vroeg dan zijn straf is afgelopen.
  en dan heeft hij niet enen jan maar martin. b de vinger af geknipt voor 150,000 euro en de auto uitgebrand dit heeft hij samen met zijn zoon en nog een jongen gedaan
  heb dit allemaal van ouwde kranten en mediaberichten
  dus snap jullie tekst niet zo goed

  Beste Schrijver,

  Ben benieuwd naar die oude kranten en media-berichten, mijn bronnen zeggen dat Piet wel eens wat overdrijft.

  Hendrik Jan

 2. N September 11, 2009 at 5:39 pm #

  Zes jaar cel voor organiseren liquidaties vanuit gevangenis
  11 september 2009 – Landelijk Parket

  De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 53-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor het organiseren van overvallen en liquidaties vanuit zijn cel in de gevangenis in Roermond.

  En 40-jarig medeverdachte kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd. De man heeft de hoofdverdachte geholpen bij de voorbereiding van de gewelddadige overvallen.

  De liquidaties konden vorig jaar oktober door ingrijpen van de Nationale Recherche en het Landelijk Parket worden verijdeld. De actie kwam aan het licht door een undercover operatie. Een politie-infiltrant had van de hoofdverdachte opdracht gekregen om in ruil voor 100.000 euro de moorden te plegen.

 3. Sjonnie April 19, 2011 at 3:26 pm #

  Zoon van Piet D

  OM eist 10 jaar cel voor overval Jumbo supermarkt Oirsbeek

  De 34-jarige Geoffrey D. moet tien jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. D. overviel afgelopen zomer de Jumbo-supermarkt in Oirsbeek. Hij dwong met een vuurwapen twee caissixc3xa8res om geld uit de kassa te pakken. Zelf deed de Heerlenaar ook nog een greep in de kas. Hij ging met 2600 euro aan de haal.

  Zijn kameraad, die op een vluchtscooter buiten stond te wachten, was al vertrokken. Dus zocht D. een andere manier om te vluchten. Al dreigend met een pistool stapte hij bij een vrouw in haar cabrio en dwong haar samen met hem te vluchten in de auto. Toen omstanders de weg wilden blokkeren, bedreigde hij nog een aantal mensen met zijn wapen. Onder hen ook een agent in burger. Omstanders wisten de dader te overmeesteren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: